Facebook Pixel Η πιο πειστική εμφάνιση
| 2012-12-03 10:54:00

Η πιο πειστική εμφάνιση

Η πιο πειστική εμφάνιση

Καιρό είχαμε να δούμε τόσο αποφασισμένο Παναθηναϊκό. Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς.

Ο αγώνας στη Νέα Σμύρνη είχε υψηλό δείκτη δυσκολίας, αλλά τον καθάρισε η ομάδα του Ρότσα. Μπήκε δυνατά και έδειξε από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό. Οι «πράσινοι» δείχνουν να έχουν αποτινάξει το ψυχολογικό βάρος των πρώτων αγωνιστικών. Παίζουν δίχως άγχος και αποδεικνύουν πόσο αδικούσαν τον εαυτό τους. Σωστές πάσες, κυκλοφορία και ορθολογικές επιθέσεις.

Οχι υπερβολές και κυρίως σωστή διαχείριση του αγώνα. Είναι πια αργά για τον τίτλο; Δεν μίλησε κανείς για κάτι τέτοιο. Ηταν σημαντικό να αποκτήσει λογική και πάθος. Κυρίως να έχει στόχο σε ότι κάνει. Το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη ήταν η πιο πειστική εμφάνιση της χρονιάς. Ηρθε στο καλύτερο χρονικό σημείο (της μετά Φερεϊρα εποχής) με δεδομένο ότι ακολουθούν οι αγώνες με Τότεναμ και Ολυμπιακό. Το restart που επιχειρεί ο Ρότσα και όλος ο Παναθηναϊκός σε γενικές γραμμές πιάνει. Βρίσκει λύσεις (Πετρόπουλος) που ο Πορτογάλος τεχνικός είχε αποκλείσει και είναι συμπαγής. Με τον Καρνέζη να διατηρείται σε φουλ φόρμα (ο μοναδικός από την αρχή της χρονιάς) η ελπίδα είναι και πάλι κάτοικος Παιανίας. Ανορθογραφία; Η οπισθοχώρηση όσο περνούσε η ώρα στην επανάληψη. Αυτή έδωσε το δικαίωμα στους «κυανέρυθρους» να ανέβουν και να πιέσουν μέχρι και για την ισοφάριση, που αν ερχόταν θα ήταν μάλλον άδικη για το «τριφύλλι».

O Πανιώνιος έκανε παθητικό πρώτο ημίχρονο. Δεν μπόρεσε να ανακάμψει από το σοκ των δυο τερμάτων του ΠΑΟ στο πρώτο μισάωρο και το παιχνίδι το έχασε φυσιολογικά. Δεν είχε μηχανισμό στήριξης. Δεν είναι κακή ομάδα, κάθε άλλο. Είναι όμως νέα ομάδα και είναι λογικό να μην έχει τη διάρκεια και τα καλά πατήματα σε μεγάλα παιχνίδια. Το γκολ του Ντουνη τον έβαλε και πάλι μέσα στο παιχνίδι, αλλά τα χρονικά περιθώρια δεν ήταν ιδιαιτέρως πολλά, μήτε ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση για περαιτέρω αστεία.

Ο ΠΑΟΚ, αν και έχει τη δικαιολογία του παίκτη λιγότερου (αποβολή Ματέους), κόλλησε σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι. Στο φινάλε μάλλον νιώθει τυχερός ακόμη και για τον πόντο αφού η Βέροια έχασε πέναλτι και σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Βαρύ το τερέν, μπορεί να πουν στον «Δικέφαλο», αλλά στον ίδιο αγωνιστικό χώρο έπαιζαν και οι γηπεδούχοι.

Ενα γκολ ακόμη που πανηγύρισε η... ΑΕΚ ήταν αυτό του ΟΦΗ κόντρα στον Πανθρακικό στο τέλος της αναμέτρησης. Καλά της πήγαν τα ματς. Δεν της ξέφυγαν οι άμεσοι αντίπαλοι για τη σωτηρία. Αρκεί να κερδίσει τον ΠΑΣ. Μόνο με τα «Χ» των άλλων δεν σώνεται. Βαρύ να το λες, βαρύτερο να το ακους, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ο πρώτος γύρος φευγει και η «Ενωση» μένει κολλημένη στον πάτο της βαθμολογίας. Το «δεν μπορεί, ΑΕΚ είναι» είναι το πρώτο που λες, αλλά μόνο στα λόγια δεν κέρδισε κανείς...

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags