Facebook Pixel Αν δεν ...Σταματής, θα ΠΑΣ καλά!
| 2012-12-03 22:25:00

Αν δεν ...Σταματής, θα ΠΑΣ καλά!

Αν δεν ...Σταματής, θα ΠΑΣ καλά!

Με ένα γκολ του Σταματή στο 82', η ΑΕΚ λύγισε 2-1 τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ κι αρχίζει να βλέπει φως. Φούντας (2'), Μιχαήλ (26') τα άλλα γκολ. Ο Φεγκρούς έπιασε πέναλτι του Γκερέιρο (37').

Ξεκόλλησε από τον... πάτο της βαθμολογίας η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον έχει 11 βαθμούς μαζί με Άρη, Βέροια, Ξάνθη. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 2' με τον Φούντα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια με τον Μιχαήλ στο 25'. Οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν πέναλτι με τον Γκερέιρο στο 37' και η λύτωση ήρθε με τον Σταματή στο 82'.

Ήπιαν Φούντα... αλλά την άκουσα με Σταματή οι φίλαθλοι της ΑΕΚ δηλαδή.

ΑΕΚ με... Κότσα, Παυλή και... Dimi

Άφεση αμαρτιών έδωσε ο Έβαλντ Λίνεν στον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για την γκάφα του που στοίχισε την ήττα της ΑΕΚ από τον Λεβαδειακό. Μάλιστα ο Γερμανός τεχνικός παρέταξε την Ένωση με πολλές αλλαγές, λόγω τραυματιών (Λαγός) και τιμωρημένων (Κορδέρο για κάρτες και Κατίδης για το επεισόδιο με Πήδουλα). Οι “κιτρινόμαυροι” παρουσιάστηκαν στο ματς με τον ΠΑΣ με τον Dimi τερματοφύλακα, δεξί μπακ τον Β.Βλάχο, αριστερό τον Αρκούδα και στόπερ τους Κουτρουμπή-Κοντοέ. Στα χαφ, Κοτσαρίδης και Φέτσης ανέλαβαν ανασταλτικά καθήκοντα με τον Γκερέιρο να παίζει μπροστά τους ως επιτελικός. Στις πτέρυγες, ο Φουρτάδο έπαιξε αριστερά, ο Φούντας δεξιά και μοναδικός προωθημένος ο Παυλής, συμπληρώνοντας το 4-2-3-1 του Λίνεν.

Από τη μεριά του ΠΑΣ, ο Φεγκρούς έκατσε κάτω από τα γκολποστ, την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Πάντος, στη μεσαία γραμμή παρατάχθηκαν Τσουκαλάς, Λίλα ως αμυντικοί χαφ, ο Κοροβέσης έπαιξε δεκάρι, ενώ στις πτέρυγες αγωνίστηκαν ο Γεωργίου με τον Ντε Βινσέντι τροφοδοτώντας τον μοναδικό προωθημένο Ίλιτς.

Γκολ με το καλησπέρα ο Φούντας

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ματς η ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να προηγηθει με το... καλησπέρα. Στο 2ο λεπτό, ο Φουρτάδο πέρασε για τον Γκερέιρο, αυτός γύρισε ωραία από αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι ο Φουντάς με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ έδωσε αέρα και ψυχολογία στους “κιτρινόμαυρους”, οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και έδειχναν να κρατούν τον έλεγχο στα χέρια τους.

Στα ίσια με Μιχαήλ

Με την πάροδο του χρόνου, ο ΠΑΣ ως πιο... έμπειρος άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο προσπαθώντας να πλησιάσει τα καρέ του Κωνσταντόπουλου, ο οποίος είχε αρκετή δουλειά σε αυτό το ματς. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν την κατοχή της μπάλας μετά το 20λεπτο και στο 25' κατάφεραν να φέρουν το σκορ στα ίσια και μάλιστα από στημένη φάση. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά, ο Βλάχος έχασε τον Μιχαήλ που με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-1.

Ψάρωσε ο Γκερέιρο, απέκρουσε ο Φεγκρούς

Η ισοφάριση πάγωσε τους “κιτρινόμαυρους” οι οποίοι έδειξαν μεγάλα προβλήματα στη δημιουργία φάσεων με την απουσία του Κατίδη να είναι εμφανή. Οι παίκτες του Λίνεν δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάση και εκτός από μερικά σουτ δεν κάνανε κάτι ουσιαστικό. Στο 37' θα μπορούσαν να πετύχουν το 2-1 και να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς άγχος, ο Γκερέιρο όμως δεν ήταν συγκεντρωμένος. Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι ύστερα από αντροπή του Παυλή από τον Φεγκρούς. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση, η οποία ήταν πολύ κακή. Για την ακρίβεια ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ τον ψάρωσε και απέκρουσε το πέναλτι αποκρούωντας την μπάλα στην αριστερή του γωνία. Έτσι διατηρήθηκε το 1-1 ως σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε όπως ήταν φυσικό αγχωμένη για να βάλει δεύτερο γκολ, ενώ ο ΠΑΣ επικεντρώθηκε στα αμυντικά του καθήκοντα και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει για τα καλά τους διαδρόμους προς την εστία τολυ Φεγκρούς, ο οποίος δεν ανησύχησε καθόλου αφού οι “κιτρινόμαυροι” είχαν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων και αναζητούσαν το γκολ μέσω στημένων φάσεων. Ένα καλό πλασέ από τον Φούντα (48') και αυτό κατέληξε άουτ.

Λύτρωση με Σταματή

Στο 82' πάντως η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνα του ΠΑΣ και πέτυχε γκολ σαν και αυτό του Μιχαήλ. Deja vu δηλαδή. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ρίκκα, (ο οποίος είχε περάσει αντί του Αρκούδα στο 80'), η μπάλα πέρασε από όλους και ο Σταματής από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Με τους τρεις βαθμούς η ΑΕΚ ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας και πλέον έχει 11 πόντους όπως και οι Άρης, Βέροια, Ξάνθη. Πλέον οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν θετικά αποτελέσματα στα δυο εναπομείναντα ματς του πρώτου γύρου για να διατηρήσουν τις ελπίδες παραμονής στη Super League.

Κίτρινες: Φεγκρούς (37'), Φούντας (50'), Μιχαήλ (57'), Λίλα (58')

AEK (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Β.Βλάχος, Κουτρουμπής, Κοντοές, Αρκούδας (80' Ρίκκα), Φέτσης, Κοτσαρίδης (63' Γιάγκο), Γκερέιρο, Φουρτάδο (67' Σταματής), Φούντας, Παυλής

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα (81' Κεϊτά), Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (81' Βίλα), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags