Facebook Pixel Κουτσοί, Σπανοί στον Άγιο Παντελεήμονα
| 2012-12-04 10:42:00

Κουτσοί, Σπανοί στον Άγιο Παντελεήμονα

Κουτσοί, Σπανοί στον Άγιο Παντελεήμονα

Eνημερώνουμε τον κ. Σπανό πως δεν θα τσιμπήσουμε στο παιχνίδι διαφόρων για να πουλήσει ακριβότερα τον Σκόνδρα στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Θα γράψω σήμερα ένα μπλογκ περισσότερο προσωπικό και για τον συγκεκριμένο λόγο όσοι περιμένετε να αναφερθώ στα …χάλια του ΠΑΟΚ, του Δώνη, των παικτών κτλ, μη το περιμένετε.

Σιγά – σιγά, θα πρέπει να βγάλω και εγώ μία άμυνα, γύρω από τα όσα γίνονται ακόμη και θεσμικά. Όπως για παράδειγμα σε επίπεδο Σούπερ Λίγκα και παραγόντων.

Θα ξεκινήσω από τον Γιώργο Σπανό, ο οποίος εξέδωσε μία ανακοίνωση για τα όσα τράβηξε η ομάδα του στο Χαριλάου μετά την ισοπαλία. Κατηγόρησε τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, για τα όσα ΔΕΝ γράφτηκαν στον αγώνα της ομάδας του με τον Άρη.

Ο κ. Σπανός, μάλλον είναι αυτού του επιπέδου. Των γενικεύσεων, του στυλ «όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες», «όλοι οι άντρες είναι γουρούνια», «όλοι οι ταρίφες είναι λαμόγια» και γενικά, μίας προσέγγισης που ευθύνεται για την έλλειψη αλληλεγγύης στη κοινωνία μας και για πολλά από τα δεινά που τραβάμε.

Εγώ προσωπικά, κάποιες συμπεριφορές του Σπανού τις δικαιολογούσα, νομίζοντας το ότι δείχνει πολλές φορές πιο γραφικός από το Πήλιο, έχει να κάνει με το πάθος του. Προφανώς και έχει να κάνει με το επίπεδό του. Αυτός είναι και τίποτα παραπάνω. Και τώρα που ως ΠΑΟΚ έχουμε χρήματα και δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε, θα βρούμε χρόνο και για αυτόν. Όχι σαν επίσημος ΠΑΟΚ βέβαια, γιατί αυτός είναι φαν των δημοσίων σχέσεων.

Ενημερώνουμε τον κ. Σπανό λοιπόν, πως οι δημοσιογράφοι του ΠΑΟΚ ουδέποτε αλλοίωσαν την εικόνα των αγώνων της ομάδας του, παρότι πολλές φορές τα τελευταία χρόνια το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και σε πολύ σημαντικές αναμετρήσεις μάλιστα όπως ο αγώνας κυπέλλου. Άρα άλλη φορά αν θέλει να κάνει γενικεύσεις, εκεί που τον παίρνει και όχι σε εμάς. Και να έχει το σθένος να γράφει ονόματα, έτσι ώστε να αναλάβει τις ευθύνες του.

Επίσης τον ενημερώνουμε πως δεν θα τσιμπήσουμε στο παιχνίδι διαφόρων για να πουλήσει ακριβότερα τον Σκόνδρα στον Ολυμπιακό.

Εμείς έχουμε μάθει να κρίνουμε σκληρά την ομάδα μας, γιατί αυτή είναι η νοοτροπία του κοινού μας, το οποίο ναι μεν υπερβάλει πολλές φορές – τις περισσότερες – αλλά αυτό λειτουργεί και ως ένας κώδωνας κινδύνου για όλους μας. Μας οδηγεί στο να αποφύγουμε εμείς τις υπερβολές. Και μέσα από αυτή τη διαδικασία έχουμε βρει μια ισορροπία που βοηθά την ομάδα να προχωράει και να ξεπερνά τις αντιξοότητες που εμφανίζονται συχνά πυκνά.

Το τι κάνουν στις γύρω γειτονιές, ουδέποτε μας απασχόλησε σοβαρά, αλλά με τις γενικεύσεις τύπου «στη Θεσσαλονίκη», μπαίνουμε στο ίδιο καλάθι με νοοτροπίες που σιχαινόμαστε και οποιαδήποτε προσπάθεια να ενταχθούμε σε αυτές έπεσε στο κενό. Για αυτό λοιπόν κ. Σπανέ, προσεκτικά από εδώ και πέρα.

Υπάρχει μία αίσθηση σε τύπους σαν τον Σπανό, πως στη Τούμπα επικρατεί το χάος και η τρομοκρατία.

Την τελευταία εξαετία, στην Τούμπα δεν συμβαίνει το παραμικρό. Οι παίκτες των αντιπάλων δεν νιώθουν καμία βλαχομαγκίστικη πίεση, οι δημοσιογράφοι των άλλων ομάδων κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι και αν κάποιοι κινδυνεύουν από το κοινό είμαστε εμείς και όχι αυτοί. Οι πρόεδροί τους περνάνε μια χαρά, οι φουσκωτοί μας δεν κάνουν βόλτες δεξιά κι αριστερά και οι μόνες φορές που υπήρξε τραμπουκισμός ήταν μετά το Βικελίδης και τη σφαγή του Σπάθα που ήρθε ο Άρης στη Τούμπα και την ημέρα που ο Ολυμπιακός έκανε υπαλλήλους του την ελληνική αστυνομία σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι.

Όποιος έχει να πει κάτι διαφορετικό, ας βγει να το πει. Εδώ η Λάρισα θέλοντας να υποστηρίξει το μένος των οπαδών της για τον ΠΑΟΚ, ισχυρίστηκε πως απείλησε τους παίκτες της ο Βρύζας επειδή τους είπε «εδώ θα περάσετε πούδρα». Δεν ήξεραν τι σημαίνει πούδρα τα τσακάλια αυτά.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να γυρίσει και από την άλλη το νόμισμα πάντως, αν δει να συνεχίζονται οι προκλήσεις στα άλλα γήπεδα. Και εκεί στη Λίγκα, ας συμμαζέψουν τους γείτονες γιατί αν πάμε εκεί στον δεύτερο γύρο και κάνουν τα γνωστά τους πάνω στη πίεση του αποτελέσματος, το πράγμα δεν θα μαζευτεί. Και πάμε στη Λίγκα.

Πήγαμε στη Βέροια να δουλέψουμε. Αν δεν πήγαινα για δουλειά, μια χαρά θα άραζα στη κερκίδα και δεν τρέχει μία. Όμως δεν μπορεί να υπάρχουν αυτά τα δημοσιογραφικά το 2012. Μιλάμε για συνθήκες μεσαίωνα, κάτι που μου λέει πολλά.

Οι ομάδες, είναι Α.Ε. και θα πρέπει να κατανοήσουν πως αν θέλουν να προβάλουμε την προσπάθεια που κάνουν, θα πρέπει να σεβαστούν την προσπάθεια που κάνουμε εμείς για να τις προβάλλουμε.

Αυτοί, έχουν την αίσθηση πως τους έχουμε και ανάγκη. Μας έχουν για τίποτα ζάβλακες που περιμένουν να πάρουν κανά πενηντάρικο και να παπαγαλίσουν. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει πως αυτοί μας έχουν ανάγκη έτσι όπως τα έχουν κάνει μούσκεμα, έχοντας διαλύσει το ποδόσφαιρο και έχοντας μειώσει το κοινό κατά 80% την τελευταία 15ετία.

Και επειδή τα παπαγαλάκια τους δεν έχουν κέρδη πλέον, η μέρα που θα την ακούσουν στερεοφωνικά πλησιάζει.

Πηγή: paok24.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags