Facebook Pixel "Κάνει την μπάλα κομπολόι, ο Ανδρέας"
| 2012-12-04 13:30:00

"Κάνει την μπάλα κομπολόι, ο Ανδρέας"

"Κάνει την μπάλα κομπολόι, ο Ανδρέας"

Απολαυστικός ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, Σταύρος Σταματής, ο οποίος μίλησε για τον γιό του, Ανδρέα που λύτρωσε την Ένωση κόντρα στον ΠΑΣ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Σταματή:

Είναι ακόμα το ξεκίνημα για τον πιτσιρίκα (γιατί για εμένα σαν πατέρας που είμαι, θα είναι πάντα ο «πιτσιρικάς»). Του έχουμε μάθει, ότι πρώτα πρέπει να πηγαίνει καλά η ΑΕΚ και μετά ο μικρός. Μπορεί να βάζει 40 γκολ και η ΑΕΚ να μην πηγαίνει καλά, τότε εάν αυτό δεν συνοδεύεται με την επιτυχία της ομάδας, τότε δεν έχει αξία.

Για την ομάδα που υποστηρίζει ο Ανδρέας: «Τι άλλο θα μπορούσε να είναι εάν δεν ήταν ΑΕΚ…».

Για την σύγκριση πατέρα-γιου: «Είναι πολύ πιο ψηλός από εμένα… πιο θηριώδης και ξέρει πολύ πιο καλή μπάλα από εμένα. Εγώ σαν ποδοσφαιριστής είχα πιο πολλές δυνάμεις εκείνος έχει ποιότητα παίρνει την μπάλα και την κάνει κομπολόι.

Για την Μωικάνα και τον χαρακτήρα του: «Καλά αυτό με το μαλλί να `στε σίγουροι, ότι θα το αλλάξουμε γρήγορα ευτυχώς. Είμαστε υπερήφανοι σαν γονείς γιατί όλοι λένε τα καλύτερα για τον χαρακτήρα του Ανδρέα, αν και είναι μοναχοπαίδι. Εγώ έχω μάθει να κοιτάω τι κάνει ο εαυτός μου και το έχω μάθει και στον Ανδρέα αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα ομαδικό αλλά εξαρτάται από την ατομική απόδοση. Σαν χαρακτήρας έχει το καλό ότι δεν ενθουσιάζεται, ούτε απογοητεύεται εύκολα, ενώ δεν παίρνουν και τα μυαλά του αέρα».

Για την πορεία του πριν την ΑΕΚ: «Γεννήθηκε με μία μπάλα στα πόδια, πήγε από την Λαμία στον Πανιώνιο και είναι ο μοναδικός παίκτης των Κ20 που έβαλλε τέσσερα γκολ σε μία ομάδα, στον Λεβαδειακό. Μάλιστα είναι και ο πρώτος που έκανε επαγγελματία ο κ. Λεμονής όταν ακόμα ήταν στον Πανιώνιο. Στην Λαμία και στις μεικτές παίδων έμαθε πολλά πράγματα από τους προπονητές τους και έβαλε 16 γκολ σε 6 ματς».

Για τα είδωλα του Ανδρέα: «Φυσικά και έχει και αυτός ως είδωλα τον Μέσι και τον Ρονάλντο, δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι πετυχαίνουν κάθε χρόνο από 80 γκολ, αλλά του αρέσει πολύ και ο Ιμπραΐμοβιτς, λόγω της θέσης του στον αγωνιστικό χώρο.

Για τα πρωταθλήματα της ΑΕΚ που έζησε ο «μικρός»: «Πρόλαβε δύο πρωταθλήματα της ΑΕΚ αυτά των σεζόν 92-93 και 93-94 μάλιστα στο δεύτερο έχουμε και σχετική φωτογραφία και μπορεί να πει κανείς ότι είναι «πρωταθλητής από κούνια».

Για τους μικρούς της ΑΕΚ: «Αν δείτε τα παιδιά που έχουν αγωνιστεί μέχρι τώρα, δεν υπάρχει κάποιος που να έχει αρνητική παρουσία όλοι κινήθηκαν σε μέτρια προς θετικά επίπεδα στις παρουσίες του. Οι μικροί της ΑΕΚ δεν έχουν την εμπειρία. Δεν έχουν κάποιους δίπλα τους όπως τον Δέλλα και τον Καφέ και περιμένουμε από αυτά τα παιδιά να πάρουν πρωταθλήματα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, να ξέρουμε τι ζητάμε από αυτά τα παιδιά. Όταν έπαιζα εγώ βγάζαμε δύο παίκτες το χρόνο. Φανταστείτε ότι για να βρει τα πατήματα του ένας παίκτης χρειάζεται έξι παιχνίδια φανταστείτε τώρα που είναι τόσα παιδιά τα οποία μάλιστα δεν έχουν αγωνιστεί μαζί στις ακαδημίες της ομάδας».

Για την θέση της ΑΕΚ στον βαθμολογικό πίνακα: «Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει 17 ή 18 βαθμούς εάν έπαιρνε νίκες σε παιχνίδια όπως με τον Άρη, τον Λεβαδειακό και την Κέρκυρα η οποία πέρασε μία φορά την σέντρα και πήρε βαθμό. Εάν είχε συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα υπήρχε το άγχος της σωτηρίας και τα παιδιά θα έπαιζαν ελεύθερα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags