Facebook Pixel Το άλλο …πρωτάθλημα
| 2012-12-04 14:30:00

Το άλλο …πρωτάθλημα

Το άλλο …πρωτάθλημα

Στις τέσσερις-πέντε τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι ισορροπίες αλλάζουν αρκετά και έως ένα βαθμό πάμε και σε μία αποκατάσταση της τάξης. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει και αυτό αποτυπώνεται και στη βαθμολογία, ο ΠΑΟΚ είναι σε περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος (τρίτο συνεχές ματς μακριά από τη νίκη), ενώ και ορισμένες ομάδες που δεν είχαν ξεκινήσει καλά, ή τέλος πάντων όχι τόσο καλά όπως ο ΠΑΣ και ο Λεβαδειακός, έχουν εκτοξευθεί.
 
Έως ένα βαθμό είναι διαφοροποίηση του πρωταθλήματος ή πιο σωστά διόρθωση. Ο ΠΑΟ του Ρότσα θα κερδίζει συνεχώς έδαφος και αυτό είναι λογικό, αφού είναι προφανές ότι η θέση του είναι πολύ πιο ψηλά. Βεβαίως στον ΠΑΟ λείπει η διάρκεια και μέσα στα ματς (χθες ήταν καλός για ένα ημίχρονο), αλλά και σε συνεχή ματς. Όσο για τον ΠΑΟΚ, με το υπάρχον ρόστερ και πριν έρθουν οι μεταγραφές του Γενάρη ήταν μάλλον παραδόξως τόσο ψηλά στη βαθμολογία και μακριά από όλους τους υπόλοιπους (ΠΑΟ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο). Ο ΠΑΟΚ δεν τις σηκώνει, δεν τις αντέχει τις απουσίες και πλέον όταν έρχονται τα δύσκολα ματς (με ΠΑΟ στην Αθήνα ή με Ολυμπιακό) αυτό φαίνεται. Αν υποθέσουμε ότι η δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία μάχη μεταξύ ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, είναι λανθασμένη η εντύπωση που υπάρχει σήμερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί. Αν ο ΠΑΟΚ ενισχυθεί τον Γενάρη ή ο Παναθηναϊκός αποδυναμωθεί, τότε μπορεί να κάνουμε άλλη συζήτηση. Με τα σημερινά δεδομένα, πάντως, ότι ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί είναι μεγάλη υπερβολή.
 
Από εκεί και πέρα ΠΑΣ και Λεβαδειακός διόρθωσαν τη θέση τους και επιβεβαίωσαν αυτό που φωνάζει η δουλειά και το ρόστερ τους: ότι δεν είναι ομάδες για να κινδυνεύσουν με υποβιβασμό, αλλά για παραπάνω πράγματα. Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί στην πορεία και με την Ξάνθη, που επίσης από ρόστερ δεν μοιάζει με ομάδα που θα κινδυνεύσει, αν και μέχρι τώρα αυτό της συμβαίνει. Ο Πανιώνιος και στις ήττες του δείχνει ότι έχει σχέδιο, έχει τρόπο παιχνιδιού και ανάπτυξης, είναι καλά δομημένη ομάδα, αλλά είναι και άπειρη, και αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που δύσκολα θα μπορέσει να κρατηθεί σε θέση πλέι οφ. Οχι αδύνατο, αλλά δύσκολο...
 
Οσο για τη μάχη της «ουράς», τα δύο μεγάλα ονόματα της παρέας, η ΑΕΚ και ο Αρης, θα πρέπει να το παλέψουν πολύ για να μην είναι κάποια από τις δύο στις τελευταίες θέσεις. Και το σημειώνω αυτό, γιατί καμία από τις ομάδες που είναι χαμηλά (Ξάνθη, Βέροια, Κέρκυρα) δεν είναι κακές ομάδες και μάλιστα οι δύο πρώτες έχουν το δικαίωμα τον Γενάρη να κάνουν όσες και όποιες μεταγραφές θέλουν. Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι Πανθρακικός, ΟΦΗ και Πλατανιάς έπαψαν να κινδυνεύουν. Απλώς αναπνέουν πολύ καλύτερα από όλους τους υπόλοιπους.
 
Το πρόβλημα του ίδιου του πρωταθλήματος, φυσικά, είναι ότι η πρωτιά έχει κριθεί για πολλούς πριν καν αρχίσει, για τους περισσότερους εδώ και μερικές αγωνιστικές, για άλλους από χθες όταν πλέον η διαφορά του Ολυμπιακού από τον δεύτερο ΠΑΟΚ έφτασε σε διψήφιο αριθμό βαθμών (10).

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags