Facebook Pixel Το χαμόγελο επέστρεψε
| 2012-12-04 15:18:00

Το χαμόγελο επέστρεψε

Το χαμόγελο επέστρεψε

Η οπισθοχώρηση του δεύτερου ημιχρόνου δεν χαλάει την καλή εικόνα του πρώτου. Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

Ο Παναθηναϊκός δεν πέρασε απλά με νίκη από μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι ο Πανιώνιος, αλλά το έκανε παίζοντας σε ένα αρκετά μεγάλο διάστημα του αγώνα μπάλα πειστική, στρωτή και ουσιαστική: το πρώτο του ημίχρονο, ήταν 45 λεπτά μοντέρνας ομάδας, που έκανε όλα αυτά που πρέπει να κάνει μια πραγματική ομάδα. Μάρκαρε σωστά, έκλεινε τους διαδρόμους στους αντίπαλους, έβγαινε γρήγορα στην κόντρα, είχε την κατοχή της μπάλας, αξιοποίησε δυο από τις ευκαιρίες που του δόθηκαν χωρίς να τις πετάξει στα σκουπίδια. Με πολλούς διακριθέντες και σχεδόν χωρίς κανέναν υστερήσαντα κατάφερε να προηγηθεί με ένα σκορ που έμοιαζε με «σκορ ασφαλείας» και έδειξε ότι δεν θα κινδυνεύσει.
 
 Και η αλήθεια είναι ότι δεν κινδύνευσε στην επανάληψη, αλλά έδωσε δικαιώματα. Βέβαια μια που δεν παίζεις μόνος αλλά παίζει κι ο αντίπαλος, ταυτόχρονα με την πτώση ή επανάπαυση των «πρασίνων», ήρθε και η άνοδος των γηπεδούχων που έκαναν ευκαιρίες, πέτυχαν ένα γκολ και έμειναν στο ματς μέχρι τέλους, χωρίς ωστόσο να λαχταρήσουν ιδιαίτερα τον Καρνέζη. Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις τις ευκαιρίες να βάλεις και τρίτο γκολ, αλλά τις σπαταλάς (όπως έγινε στη φάση με τα σουτ του Πετρόπουλου και του Ζέκα) - μπορεί μια κακή απομάκρυνση σαν αυτή του Τριανταφυλλόπουλου να περιπλέξει τα πράγματα.
             
 Το ποτήρι όμως είναι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο: η εικόνα του Παναθηναϊκού με τον Ρότσα στον πάγκο, παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει καλύτερη (με μικρή εξαίρεση το ματς με τον Πλατανιά) και βγάζει υγεία: υγεία στο πώς παίζουν, στο πώς μαρκάρουν, στο πώς δίνουν αλληλοβοήθειες, ακόμα και στο πώς πανηγυρίζουν τα γκολ. Σαν να ξαναβρήκαν το κέφι τους, το χαμόγελό τους, τη χαρά του παιχνιδιού, σαν να «θυμήθηκαν» ξανά ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, άρα διασκέδαση. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη συμβολή του Ρότσα στην ομάδα, όσο κι αν κάτσει: γιάτρεψε πληγές που φαίνονταν ανίατες, χωρίς να παριστάνει τον γκουρού της προπονητικής ή τον προφέσορα.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags