Facebook Pixel Να γράψουν τα ονόματά τους σε πλάκες
| 2012-12-05 16:12:00

Να γράψουν τα ονόματά τους σε πλάκες

Να γράψουν τα ονόματά τους σε πλάκες

ΣΕ ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό, το ντέρμπι της Κυριακής μπορεί να περιμένει. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Από αγωνιστικής πλευράς, άλλωστε, προηγείται το αυριανό ματς με την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Ωστόσο, το μείζον θέμα στον Παναθηναϊκό δεν είναι το αγωνιστικό. Είναι το οικονομικό. Και δεν το λέμε εμείς αυτό. Το λέει και το επαναλαμβάνει ο ηγέτης της «πράσινης» ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος, σχετικά με τα τριάντα εκατομμύρια Γιούρο που είναι το έλλειμμα.

Κι αυτό ήταν το μείζον θέμα συζήτησης στην τελευταία συνεδρίαση της Συμμαχίας. Και δεν ήταν μόνο ο Λένιν που είχε πει και είχε γράψει το περίφημο «Τι να κάνουμε». Ετσι ακριβώς και ο Γιάννης Αλαφούζος: «Πρέπει να βρούμε τρόπους να γράψουμε μέλη. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα».

Αφού κανείς άλλος δεν βάζει το χέρι στην τσέπη, θα κληθεί να το βάλει για μια ακόμα φορά ο κόσμος. Τι κίνητρα όμως να τους προσφέρουνε; Δώσανε σε κάθε καινούργιο μέλος μια περσινή φανέλα. Κάποια στιγμή τους δώσανε μαζί με την εγγραφή και δικαίωμα δωρεάν εισόδου στο γήπεδο. Τζίφος.

Το κοντέρ έχει κολλήσει και χθες το πρωί έγραφε 8.579 μέλη. Σε σχέση δηλαδή με τις 18 Νοεμβρίου, που είχαν ρίξει την τελευταία ματιά, είχανε προκύψει έντεκα καινούργιες εγγραφές. Κι από λεφτά, όλα μαζί 2.323.128 ευρώ. Τι είναι δηλαδή ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του. Ούτε για ζήτω δεν φτάνουνε. Τι κίνητρα όμως μπορούνε να δώσουνε; Ενα σουβλάκι «απ' όλα» στους μεγάλους σε κάθε νέα εγγραφή και μαλλί της γριάς για τους μικρούς φίλους του Παναθηναϊκού; Σκέφτονται λέει να κατεβάσουνε τη συνδρομή από τα 175 Γιούρο που είναι σήμερα στα εκατό, μέχρι και στα πενήντα.

Για να πιάσουνε δηλαδή του χρόνου τα λεφτά που πιάσανε φέτος θα πρέπει να διπλασιάσουνε τα μέλη. Φαύλος κύκλος. Γι' αυτό ακριβώς σκεφτήκανε να χτυπήσουνε στην ευαισθησία και στο φιλότιμο. Οτι όποιος βάζει από δω και πέρα λεφτά στη Συμμαχία ενισχύει τα έργα της Λεωφόρου. Οπως γίνεται δηλαδή με τους εράνους για την αποπεράτωση των ιερών ναών.

Κι είτε έχουνε λεφτά για να τελειώσουνε τις εκκλησίες είτε δεν έχουνε, η αποπεράτωση παίρνει δεκαετία και βάλε. Για να έχουνε τη δικαιολογία να κάνουνε συνέχεια εράνους. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν πρόκειται να συμβεί με τη Λεωφόρο. Οι εργασίες έτσι ή αλλιώς θα τελειώσουνε γρήγορα για να μπει η ομάδα μέσα την τρέχουσα σεζόν.

Σε σχέση λοιπόν με τις εκκλησίες θα το κάνουνε μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με τους δωρητές. Που γράφουνε τα ονόματά τους σε μαρμάρινες πλάκες έξω από την πόρτα. Αριστερά οι μεγάλοι ευεργέτες και δεξιά οι δωρητές. Και η σειρά των ονομάτων θα είναι ανάλογη με τα λεφτά. Οποιος δώσει τα περισσότερα, το όνομά του θα είναι πρώτο. Π.χ. Ανδρέας Βγενόπουλος. Από κάτω Αδαμάντιος Πολέμης (και υιός). Στη συνέχεια Νικόλας Πατέρας. Για τον Βαρδινογιάννη, δεν υπάρχει θέμα.

Αν δώσει θα παρέμβει η «Θύρα 13» και θα κατεβάσει τη μαρμάρινη πλάκα αυθημερόν. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, που σέβεται και εκτιμά ο Αλαφούζος, δεν τα θέλει τα λεφτά της οικογένειας. Θα περιμένουμε λοιπόν να δούμε τα αποτελέσματα. Και κατά πόσο, τόσο οι πλούσιοι όσο και οι πτωχοί Παναθηναϊκοί, θα καταθέσουνε είτε από το περίσσευμά τους είτε από το υστέρημά τους τον οβολό τους για την αποπεράτωση του ιερού ποδοσφαιρικού ναού της Λεωφόρου. Αυτά.

Πέρυσι ο Καρατζαφέρης (με την κυβέρνηση Παπαδήμου) έσωσε την Ελλάδα.

-Γιώργος Καρατζαφέρης

Αυτά είναι τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό

ΣΤΟΝ Ολυμπιακό, αντίθετα, παρά το γεγονός ότι προηγούταν χθες το ματς με την Αρσεναλ, ασχολούνται με το ντέρμπι της Κυριακής και με το παραπάνω. Για να καταγγείλουν τις «αθλιότητες» και τα «καραγκιοζιλίκια» του Παναθηναϊκού. Οτι δηλαδή τηρώντας κατά γράμμα τον ΚΑΠ δίνει μόνο δέκα προσκλήσεις στον Ολυμπιακό για το ντέρμπι. Ιδού λοιπόν το μέγεθος της «πράσινης» μικροπρέπειας που όπως λένε στον Πειραιά έγινε με προσωπική εντολή του Αλαφούζου.

Στον Ολυμπιακό, αντίθετα, που είναι αβέρτοι και κιμπάρηδες, θα δώσουνε στη ρεβάνς είκοσι προσκλήσεις. Κι αν πάνε λιγότεροι θα έχει την ευχέρεια ο Στράτος Σωπήλης να απλωθεί και να βάλει στην άδεια καρέκλα τα πόδια του. Ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός έδωσε ηχηρή απάντηση και στις άλλες «πράσινες» σκοπιμότητες. Οτι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα κάνουν προθέρμανση στο απέναντι πέταλο που βρίσκεται δεξιά από τους επισήμους κι όχι εκεί που είναι οι φανατικοί της 13. Εμείς το ζητήσαμε αυτό, λένε από τον Πειραιά. Δεν το κάνανε από μόνοι τους οι Παναθηναϊκοί.

Ιδού λοιπόν τα σπουδαία και τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό εν όψει του ντέρμπι. Δεν είναι και μικρό πράμα δηλαδή να σου δίνουνε δέκα προσκλήσεις, όσες ακριβώς ορίζουν οι κανονισμοί, κι ούτε μία παραπάνω. Κι εδώ ακριβώς είναι που προκύπτει το μείζον ερώτημα: Ποιος είναι ο πλέον μικροπρεπής; Αυτός που δίνει μόνο δέκα ή αυτός που το συζητάει και το κάνει θέμα;

Ο Στουρνάρας πήρε τον ρόλο του Τόμσεν

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ομολογήσουμε ότι αυτοί της τρόικας είναι γάτες με πέταλα. Τέρμα, δηλαδή, τα σούρτα-φέρτα στην Αθήνα και κάθε λίγο και λιγάκι να κάνουνε τους κακούς. Βάλανε τον Στουρνάρα να κάνει αυτή τη δουλειά και καθαρίσανε. Ποιο είναι το μείζον θέμα των ημερών; Το φορολογικό. Της πουτάνας γίνεται που κόψανε τις ελαφρύνσεις για τα παιδιά καθώς και με την είδηση ότι η φορολόγηση για εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ τον χρόνο πάει στο 45%.

Ειδικά από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που είναι αριστεροί, σοσιαλιστές και κοινωνικά ευαίσθητοι. Τι είπε λοιπόν σε όλους αυτούς ο Στουρνάρας; Αυτό που έλεγε μέχρι τώρα η τρόικα: «Οποιος διαφωνεί για ένα σκληρό μέτρο, να προτείνει κάτι άλλο ισοδύναμο». Εγώ σου λέει πρέπει να μαζέψω κάποια συγκεκριμένα λεφτά. Οποιος θέλει να μείνει το αφορολόγητο για τα παιδιά, να μου πει από πού θα καλύψω τη διαφορά. Και είπε η ΔΗΜΑΡ να αυξηθεί η φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων στο 20%.

Αντί λοιπόν να βάζει βέτο η τρόικα με τα ισοδύναμα, το βάζει ο Στουρνάρας. Και γλιτώνουνε και τα έξοδα να έρχεται κάθε φορά αυτός ο Τόμσεν στην Αθήνα. Τώρα πλέον τον ρόλο του Τόμσεν απέναντι στους άλλους υπουργούς και στους βουλευτές τον έχει αναλάβει ο φερόμενος ως υπουργός Οικονομικών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πού έχει σειρά για δημοσίευση το φωτορομάντζο Καραχάλιου-Ζέτας Δούκα;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags