Facebook Pixel "Μην τον υποτιμήσει, για να τον κερδίσει!"
| 2012-12-05 17:22:00

"Μην τον υποτιμήσει, για να τον κερδίσει!"

"Μην τον υποτιμήσει, για να τον κερδίσει!"

Ξέρετε με ποιον τρόπο θα νικήσει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι της Κυριακής, σύμφωνα με τον Γιώργο Αμανατίδη; Αν δεν τον υποτιμήσει...

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Αμανατίδης στον Sentra 103,3

Για τον αγώνα με την Αρσεναλ: «Ο Ολυμπιακός δεν νομίζω ότι ήταν νωχελικός, απλά ήταν καλή η Αρσεναλ. Σε αυτό το διάστημα το παιχνίδι είχε έναν τρελό ρυθμό και υπήρχε ένα τεράστιο κενό στη μεσαία γραμμή. Πιστεύω ότι η ομάδα που προσπαθούσε να πετύχει γκολ ήταν ο Ολυμπιακός και πίσω δημιουργήθηκαν κενοί χώροι και απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους, μπορεί να γίνει η ζημιά.

Δεχθήκαμε το γκολ, που μας έφερε λίγη απογοήτευση, αλλά ο προπονητής στο β' ημίχρονο έκανε τις κατάλληλες κινήσεις, η ομάδα έδειξε ψυχικά αποθέματα και συνδύασε την ουσία με το θέαμα.

Είναι μέρος της δουλειάς του προπονητή να κάνει κινήσεις για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και την έκανε πολύ καλά. Η κίνηση που έκανε, να παίξει με δύο φορ, τον Τζιμπούρ και τον Μήτρογλου δείχνει ότι τα παιδιά έχουν καταλάβει πού βρίσκονται κι ότι βάζουν πάνω από όλα την ομάδα».

Για τον Κώστα Μήτρογλου: «Επειδή τον παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια, είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Κάθε παίκτης έχει τα κουμπιά του για να δώσει το εκατό τοις εκατό κι αυτή είναι η δουλειά του προπονητή.

Ετσι και με τον Μήτρογλου, ο Ζαρντίμ βρήκε το κουμπί του, ο ίδιος βλέπει διαφορετικά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, θέλει να αποδείξει πράγματα, είναι ένας παίκτης που η ομάδα μπορεί να στηριχθεί σε αυτόν.

Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι αντιδρούν θετικά και πεισμώνουν όταν δίνονται δανεικοί, υπάρχουν άλλοι που πέφτουν ψυχολογικά. Στον Μήτρογλου έκανε καλό η παρουσία στον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο».

Για τον Κώστα Μανωλά: «Ο Κώστας κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια από την πρώτη ημέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό κι αυτό φαίνεται. Βρίσκεται σε ένα υγιές περιβάλλον κάνει μεγάλη προσπάθεια, από τηξν [πρωη τη μ,ε΄ρα που ηρθε [προσπαθεί πολύ κλι αυτό φαίνεται.

Είναι σε ένα υγιές περιβάλλον, σε μια οικογένεια που τον αγκάλιασε και του έδειξε ότι εδώ είναι το μέλλον του. Εχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο αμυντικό».

Για τον Μασάντο: «Είτε το θέλουμε, είτε όχι ήταν η μεταγραφή του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό. Αυτό το ξέρει ο κόσμος, που έχει απαιτήσεις. Είναι ένα καλός παίκτης με προσωπικότητα, το γνωρίζει και ο ίδιος και έχει τις δυνατότητες να προσφέρει. Ο κάθε παίκτης έχει το ρόλο του μέσα στο γήπεδο, αλλά αυτό το κρίνει ο προπονητής, για το πού και πότε θα παίξει».

Για τον Ζαρντίμ: «Πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή, είναι καινούργιος στην ομάδα, η ομάδα έχει αλλάξει πολύ, αλλά στον Ολυμπιακό έχουμε μάθει να υπάρχουν από την πρώτη στιγμή υψηλές απαιτήσεις. Όμως ο κόσμος ξέρει να στηρίζει την ομάδα και να αναγνωρίζει την προσπάθεια».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Όλα παίζουν το ρόλο τους σε τέτοια παιχνίδια. Αν, όμως, κάποιος υποτιμήσει τον αντίπαλό του, το βέβαιο είναι ότι θα το πληρώσει. Χρειάζεται να έχει συγκέντρωση, να γυαλίζει το μάτι σου κι αυτός που το θέλει πιο πολύ, κερδίζει αυτά τα παιχνίδια.

Στην παρούσα φάση κι ανεξάρτητα από την έδρα, φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα έχει υψηλή αυτοπεποίθηση κι αν δείξει αποφασιστικότητα και δεν υποτιμήσει τον αντίπαλο, μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό».

Για τη συνέχεια του Ολυμπιακού στο Europa League: «Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει εύκολος ή δύσκολος αντίπαλος, Μπορεί να βρεις μια ομάδα με πιο χαμηλή δυναμικότητα, να φανείς αλαζόνας και να το πληρώσεις. Σημασία έχει η ομάδα να βρεθεί εκείνη την περίοδο σε καλή κατάσταση και να βλέπει τα παιχνίδια μεμονωμένα.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ταυτότητα στην Ευρώπη. Εχει πετύχει σημαντικές εκτός έδρας νίκες, ενώ και σε παιχνίδια που ηττήθηκε από μεγάλους αντιπάλους, κατάφερε να τους δει στα μάτια. Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλό δρόμο, πλέον δεν απέχει πολύ από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, αρκεί να το πιστέψουμε»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags