Facebook Pixel Εχει λίγα να χάσει και πολλά να κερδίσει
| 2012-12-06 16:24:00

Εχει λίγα να χάσει και πολλά να κερδίσει

Εχει λίγα να χάσει και πολλά να κερδίσει

O ερχομός του Ρότσα και η αντικατάσταση του Φερέιρα μπορεί να άλλαξαν την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο, αλλά οι ομάδες που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός με τον Χουάν στον πάγκο ήταν ομάδες «στα μέτρα του»... Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

καλός μεν ΠΑΟΚ, αλλά ταυτόχρονα σχετικά αδύναμος εκτός έδρας, η Μάριμπορ που είναι μια συμπαθητική ομάδα και τίποτα παραπάνω, ο αξιόμαχος Πανιώνιος, ο αξιόλογος Πλατανιάς -που νίκησε τον Παναθηναϊκό με τις ευγενικές χορηγίες του Αρετόπουλου. Καμία απ' αυτές τις ομάδες δεν ήταν κακή, αλλά και καμία πολύ καλή.
 
Η πολύ καλή τον περιμένει την Πέμπτη και ονομάζεται Τότεναμ. Οποιοι κι αν είναι τραυματίες και όποιοι κι αν παίξουν, όσους κι αν επιλέξει να αφήσει ο Βίλας-Μπόας στον πάγκο ή στην εξέδρα για να τους έχει φρέσκους με την Εβερτον, η ομάδα του παραμένει πολύ ποιοτική και πολύ καλύτερη από κάθε ελληνική ομάδα. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και το πόσο κοστολογούνται οι παίκτες της Τότεναμ, αλλά και με τα αγωνιστικά τους στοιχεία, την προσωπικότητά τους, τον υψηλό ανταγωνισμό της Πρέμιερ, ακόμα και τις ομάδες απ' όπου αποκτήθηκαν, οι οποίες επίσης ήταν καλές και πρωταγωνιστούσαν.
Μόνο που στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο «δυνατός», η καλύτερη ομάδα, το φαβορί -αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να γίνονται οι αγώνες. Καμιά φορά κερδίζει το αουτσάιντερ, αν είναι συγκεντρωμένο, κάνει παιχνίδι χωρίς λάθη, έχει την τύχη στο πλευρό του και οι παίκτες ακολουθήσουν ευλαβικά τις οδηγίες του προπονητή τους. Αν μάλιστα δίπλα σε όλα αυτά ο αντίπαλος δεν είναι σε καλή βραδιά, τότε το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο.
Ασχετα, όμως, από το τι θα κάνει η Τότεναμ, πώς και με ποιους θα παίξει, ο Παναθηναϊκός οφείλει να κοιτάξει το δικό του παιχνίδι και πώς θα είναι συμπαγής και αποτελεσματικός. Νίκη θέλει, αλλά δεν θα βιαστεί ούτε θα αγχωθεί: όσο μένει το 0-0 τόσο θα παραμένει στο κόλπο. Οσο κρατάει πίσω γερά τόσο θα μπορεί να σκέφτεται τι καλύτερο μπορεί να κάνει μπροστά. Οσο παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης τόσο αυτοί που θα νιώθουν πίεση θα είναι οι γηπεδούχοι: αυτοί είναι το φαβορί και «οφείλουν» να προκριθούν.

Ο Παναθηναϊκός έχει λίγα να χάσει και πολλά να κερδίσει στο Λονδίνο -θα χάσει πολλά, μόνο αν γνωρίσει μια βαριά ήττα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, κερδισμένος θα είναι, ακόμα κι αν δεν προκριθεί, αλλά το παλέψει φιλότιμα: θα κερδίσει το χειροκρότημα και τα «μπράβο» των φίλων του για την προσπάθεια. Κι αν γίνει αυτό, αν δηλαδή προσπαθήσει σκληρά και δεν καταφέρει να νικήσει και να προκριθεί, θα μας μείνει η στενοχώρια για τους χαμένους βαθμούς και τα κακά παιχνίδια επί Φερέιρα: αν ο Πορτογάλος δεν εμφάνιζε τόσο κακή εικόνα και τόσο ομάδα-μπάχαλο, ίσως στο Λονδίνο ο Παναθηναϊκός να πέρναγε και με «Χ», αν είχε κάνει μία νίκη παραπάνω π.χ. εκτός με Μάριμπορ ή εντός με Τότεναμ.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags