Facebook Pixel Ο μοναδικός δεσμός της DC United με τους οπαδούς της
| 2012-12-07 00:00:00

Ο μοναδικός δεσμός της DC United με τους οπαδούς της

Ο μοναδικός δεσμός της DC United με τους οπαδούς της

Στις αρχές του περασμένου μήνα η χιονόπτωση στην περιοχή της Νέας Υόρκης προκάλεσε την ακύρωση του αγώνα μεταξύ της D.C United και των Red Bulls για τα play-off της ανατολικής περιφέρειας του MLS.

 

Στα αποδυτήρια του Red Bull Arena ο προπονητής του συλλόγου με έδρα τη Ουάσινγκτον, Μπεν Όλσεν συνομιλούσε με τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι ήταν εξοργισμένοι με την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να αναβάλλει τον αγώνα για ακόμη μια φορά «Kάντε μου μια χάρη και βγείτε πάλι έξω στο γήπεδο για να τους δείξετε την ευγνωμοσύνη που τους αξίζει», είπε ο Όλσεν αναφερόμενος στους φιλάθλους της ομάδας. Ό,τι συνέβη εκείνο το παγωμένο βράδυ της 6ης Νοεμβρίου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του ισχυρού δεσμού μεταξύ της D.C. United και των οπαδών της.

Οι ποδοσφαιριστές της United ξεπρόβαλλαν μέσα από τις νιφάδες του χιονιού και κατευθύνθηκαν στην βόρεια κερκίδα για να χειροκροτήσουν τους 700 φιλάθλους που είχαν αγνοήσει τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες για να παρακολουθήσουν το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι για το θεσμό των play-off ύστερα από πέντε χρόνια.

Αρκετά από τα μέλη της αποστολής σκαρφάλωσαν ένα τοίχο για να φτάσουν εκεί που κάθονταν οι φίλαθλοι όπου και τραγούδησαν μαζί τους. «Ο κόσμος μπορεί να θεωρεί ότι αυτή η κίνηση είναι παράξενη για εμάς όμως είναι φυσιολογικό. Είναι σα να βγαίνεις έξω με φίλους σου. Μας υποστηρίζουν σε τέτοιες συνθήκες οπότε είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε ο αμυντικός Μπράντον ΜακΝτόλνταντ.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η σχέση μεταξύ των δύο εκφράστηκε με αυτό τον τρόπο. Αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια οι ποδοσφαιριστές της United που μένουν εκτός αποστολής ενώνουν τη φωνή τους με αυτή των φιλάθλων στις κερκίδες του σταδίου RFK. Σύμφωνα με τον συντάκτη της Washington Post, Στίβεν Γκοφ, ο οποίος αφιέρωσε μερικές γραμμές στο δεσμό της D.C. United με τους οπαδούς της, η πρώτη φορά που κάτι παρόμοιο συνέβη εκτός έδρας ήταν το 2005.

Ο τιμωρημένος μέσος Κριστιάν Γκόμεζ έφτασε απροειδοποίητα στην έδρα των Giants και αφού κάθισε μαζί με τους φίλους της ομάδας που είχαν ταξιδέψει άρχισε να χτυπάει το τύμπανο ενός φιλάθλου. «Δε γνωρίζω αν μια ομάδα και οι υποστηρικτές της θα μπορούσαν να είχανε πιο στενή σχέση. Υπάρχει πραγματική επιθυμία να έχουμε παρουσία σε κάθε εκτός έδρας αγώνα έτσι ώστε να γνωρίζουν οι παίκτες μας ότι η καρδιά μας και το πνεύμα μας είναι μαζί τους», δήλωσε ο Πωλ Σοτούντε, κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας από το 1997.

Η United λαμβάνει τις δικές της διοικητικές αποφάσεις αλλά είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον κόσμο όσον αφορά την οργάνωση των εκδρομών και άλλων δρώμενων. Οι ποδοσφαιριστές έχουν γίνει φίλοι με τους οπαδούς και συνεργάζονται μαζί τους σε διάφορες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ φιλάθλων και ποδοσφαιριστών μπορεί να αποδοθεί στην κοινή ταυτότητα που μοιράζονται. Σε ένα πρωτάθλημα που δεν επιτρέπει στις ομάδες τις αλόγιστες δαπάνες και επικροτεί τη φειδωλή διαχείριση αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν αμοιβές αντίστοιχες με εκείνες των φιλάθλων.

Και σε μια ακριβή πόλη όπως η Ουάσινγκτον πολλοί ποδοσφαιριστές στην προσπάθεια τους να ανταπεξέλθουν οικονομικά αναζητούν συγκατοίκους για να μοιραστούν τα έξοδα. Οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να συγκατοικούν με κάποιους εκ των φίλων της D.C. United. «Είναι τόσο βαθιά ριζωμένη σε εμένα αυτή η σχέση μεταξύ των ποδοσφαιριστών μας και των φιλάθλων μας οπότε δεν το θεωρώ κάτι ασυνήθιστο. Όταν το συγκρίνεις με το NBA δεν χειροκροτούν τους φιλάθλους τους στο τέλος του παιχνιδιού. Αλλά και το κοινό στο NBA δεν αποδίδει. Οι φίλαθλοι στο ποδόσφαιρο αποδίδουν», είπε ο Όλσεν.

Πηγή: Othersidefootball.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags