Facebook Pixel Ένεση ηθικού, νέα εποχή
| 2012-12-07 12:24:00

Ένεση ηθικού, νέα εποχή

Ένεση ηθικού, νέα εποχή

Είναι από εκείνα τα ματς που δεν ενοχλεί η ήττα. Ο Παναθηναϊκός πήγε και έφυγε από το Βόρειο Λονδίνο, με την εικόνα ομάδας, ομάδας με όλη την σημασίας της λέξης. Γράφει ο Άκης Τσόπελας.

Στάθηκε όρθιος, έδειξε ότι έχει μπεί πλέον σε άλλη εποχή και από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης επικεντρώνει πλέον αποκλειστικά το ενδιαφέρον του εντός των τοιχών.

Η Ευρωπαϊκή του περιπέτεια ολοκληρώθηκε εκεί που άρχισε, σε Βρετανικό έδαφος. Από το Μάδεργουελ του Ιουλίου στο Λονδίνο του Δεκεμβρίου.

Η εμφάνιση στο Λονδίνο, θα αποτελέσει το δίχως άλλο την καλύτερη ένεση ηθικού για το Κυριακάτικο ντέρμπι αλλά κυρίως για την συνέχεια.
Το ντέρμπι άλλωστε είναι μόνο για το γόητρο και σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα του δεν πρόκειται να κρίνει την συνολική πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Στο Λονδίνο, ο Φερέιρα απέδειξε πόσο καλή δουλειά είχε κάνει στην προετοιμασία της ομάδας και πόσο ηλίθια φέρθηκε διαλύοντας με την στάση του, τις εμμονές και τα κόμπλεξ του, αυτή την προσπάθεια.

Ο Ρότσα μεταμόρφωσε την ομάδα, δεν την έκτισε. Το λέω συνέχεια αυτό και αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Χουάν έβαλε κάτω τα πράγματα και κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να μετατρέψει το συνοθύλευμα του Φερέιρα, σε ομάδα με αρχή και τέλος, με ψυχολογία, με σύστημα, με αγωνιστικό προσανατολισμό.

Αναγέννησε παίκτες και σύνολο και να τα αποτελέσματα. Τα λάθη όπως στην φάση του πρώτου γκολ της Τότεναμ ή σε εκείνο με τον Πανιώνιο, δεν μπορούσε να τα αποφύγει. Δεν μπορούσε να το κάνει αυτό κανείς προπονητής άλλωστε.

Αλλά είναι λάθη δουλειάς και όχι αδιαφορίας. Όποιος δουλεύει κάνει λάθη και αυτός είναι κανόνας. Λάθη δεν κάνει μόνο αυτός που δεν κάνει τίποτα.

Επί Φερέιρα τέτοια λάθη ήταν προϊόν εκνευρισμού, αδιαφορίας, κακής ψυχολογίας και κάκιστης αγωνιστικής τακτικής. Αυτή είναι η ουσιαστική και η πραγματική διαφορά.

Ο κόσμος το έχει αντιληφθεί αυτό και στέκεται δίπλα στην ομάδα όπως φάνηκε από την εκπληκτική συμπαράσταση στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Είναι δίπλα και στηρίζει στα δύσκολα και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να το κάνει ακόμη και αν δεν νικήσει στο ντέρμπι.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags