Facebook Pixel Σταυρώνουμε τα δάκτυλα και περιμένουμε...
| 2012-12-07 13:40:00

Σταυρώνουμε τα δάκτυλα και περιμένουμε...

Σταυρώνουμε τα δάκτυλα και περιμένουμε...

O Παντελής Ζουμπούλης σχολιάζει στον sportdog το ενδιαφέρον των Ρώσων επενδυτών για τον Άρη και επιρρίπτει ευθύνες στην ΚΜΑ για τα χρέη των 25 εκ. ευρώ της ομάδας.

Μ' αυτήν την επενδυτική ιστορία που προέκυψε εσχάτως στον Αρη κανείς δεν είναι ούτε ιδιαίτερα αισιόδοξος, ούτε ιδιαίτερα απαισιόδοξος.

Αν θέλετε, οι περισσότεροι συγκλίνουν προς τη δεύτερη τάση, κάτι λογικό. Για πολλούς λόγους. Υπάρχει μία δικαιολογημένη καχυποψία από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και η κρίση που το μαστίζει, δεν είναι φυσιολογικό να προσελκύσουν επενδυτές. Πόσο δε ο Αρης με χρέη 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την άλλη, το μόνο που έχει να διαφημίσει ο Αρης είναι το brand name του και ο κόσμος του. Με το δίκιο τους, λοιπόν, είναι και απαισιόδοξοι και καχύποπτοι...

Το σίγουρο είναι το εξής όμως: Οσο απαισιόδοξοι ή καχύποπτοι κι αν είναι, εύχονται να βγει κάτι καλό από αυτή την ιστορία και να μην αποδειχθεί μία περίπτωση τύπου Ζαχουδάνη. Η συντριπτική πλειονότητα των Αρειανών έχει αντιληφθεί ότι ο ερχομός ενός επενδυτή είναι μονόδρομος για τον Αρη και γι' αυτό ...σταυρώνουν τα δάκτυλά τους και προσδοκούν σε κάτι καλό με το εκ Ρωσίας ενδιαφέρον.

Πάμε στο άλλο τώρα. Πώς και γιατί θέλουν κάποιοι Ρώσοι επιχειρηματίες να βάλουν λεφτά στον Αρη; Όχι, δεν αγάπησαν ξαφνικά τον Αρη. Ούτε περιμένουν να είναι ανταποδοτική η επένδυση που θα κάνουν στον Αρη μέσω του Αρη. Αν λέει αλήθεια ο Κώστας Παναγιωτίδης (που δεν έχουμε λόγους να μην τον πιστέψουμε, τουλάχιστον στην παρούσα φάση), οι Ρώσοι επιχειρηματίες θέλουν μέσω του Αρη να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα, στη Βόρεια Ελλάδα ειδικότερα.

Ο κ. Παναγιωτίδης υποστήριξε ότι ασχολούνται με την ενέργεια και τον τουρισμό. Υπάρχει τίποτα κακό ή μεμπτό σ' αυτό; Δεν νομίζουμε. Συμβαίνει και σε άλλες ΠΑΕ... Θα ξέρουμε περισσότερα προς το τέλος του μήνα, μέχρι τότε υπομονή με ...τα δάκτυλα σταυρωμένα.

Τέλος, ξέρω ότι θα υπάρχουν και κάποιοι με διαφορετική άποψη. Που θα επιμένουν ότι ο Αρης δεν θέλει επενδυτή αφού υπάρχει η "ΚΜΑ". Το ότι η "ΚΜΑ" δεν κατάφερε να υποστηρίξει τον ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε, την ευθύνη φέρουν πρώτιστα όσοι διετέλεσαν στις διοικήσεις του φορέα.

Από συστάσεως της "ΚΜΑ", πρώην "Λέσχης Φίλων Αρη". Μετά όλοι οι υπόλοιποι. Αν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους, ίσως σήμερα η "ΚΜΑ" να μπορούσε να είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και να μην χρειάζεται κανένας Ρώσος. Και σίγουρα ο Αρης δεν θα είχε χρέη 25 εκατ. ευρώ. Αν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους οι διοικήσεις...
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags