Facebook Pixel Μεγάλη πρόκριση για τους «μπέμπηδες» του Ολυμπιακού!
| 2012-12-12 22:10:00

Μεγάλη πρόκριση για τους «μπέμπηδες» του Ολυμπιακού!

Μεγάλη πρόκριση για τους «μπέμπηδες» του Ολυμπιακού!

Οι Νέοι του Ολυμπιακού νίκησαν την Μπιλμπάο με 1-0 και προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο του NextGen Series ως πρώτοι από την φάση των ομίλων!

Οι ποδοσφαιριστές του Μπερντ Στορκ νίκησαν στο τελευταίο τους ματς την Αθλέτικ Μπιλμπάο, έφτασαν τους 9 βαθμούς και συνεχίζουν στη διοργάνωση!

Ο Ολυμπιακός θέλησε να μπει δυνατά στο ματς και μόλις στο 3’ απείλησε με ένα φάουλ του Γκίνο, το οποίο μπλόκαρε ο Αριζαμπαλάγκα, πριν ο Λεάντρο προλάβει να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Μπιλμπάο είχε τη δικής της πρώτη ευκαιρία στο 11’, με το φάουλ του Ακουέτσε, το οποίο έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Μέχρι το 20’ το ματς ήταν μοιρασμένο, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί συντηρητικά να επιτεθεί, χωρίς να θέλει να αφήσει χώρο στους ταχύτατους ποδοσφαιριστές του Αϊτόρ Λαραθάμπαλ. Στο 23’ ο Βούρος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Δημακάκος πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Αριζαμπαλάγκα.

Πολύ καλή στιγμή είχε ο Ολυμπιαλος στο 27’, με τον Γκίνο να τροφοδοτεί τον Ιωαννίδη έξω από την περιοχή των Βάσκων και δεξιά και τον στράικερ του Ολυμπιακού να σουτάρει. Η μπάλα, δυστυχώς για την ομάδα μας, πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της Μπιλμπάο.

 Στο 32’ η ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο ματς επιβεβαιώθηκε! Ο Βουτσιώτης γέμισε προς την περιοχή των Βάσκων. Εκεί ο Ιωαννίδης, πεισματάρης όπως πάντα, πήρε πρώτη κεφαλιά και αμέσως δεύτερη, στρώνοντας την μπάλα στον Γκίνο, ο οποίος με σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό! Μέχρι την ανάπαυλα το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, με την Μπιλμπάο να ανεβάζει λίγο την απόδοσή της, ψάχνοντας την ισοφάριση. Κάτι το οποίο δεν πέτυχε, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με εκείνον του πρώτου μέρους. Η Μπιλμπάο έψαχνε την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερνε να απειλήσει ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε το παιχνίδι του και περίμενε την ευκαιρία για να βρει και ένα δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» την πρόκριση.

Στο 70’ ο Χουτεσιώτης αντέδρασε σωστά στο σουτ του Φερνάντεζ, μπλοκάροντας την μπάλα. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα, κρατώντας παράλληλα το αποτέλεσμα που ήθελε. Οι φάσεις έλειψαν και από τις δύο πλευρές, γεγονός που «βόλευε» την ομάδα μας, για να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Ο Μπερντ Στορκ «φρέσκαρε» την ενδεκάδα του, πραγματοποιώντας μαζεμένες τρεις αλλαγές, στο 75’. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει τον στόχο του και να ατενίζει το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία!

Στις εξέδρες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» βρέθηκαν περισσότεροι από 6.000 φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ20: Χουτεσιώτης, Καραγκούνης (75’ Γκούτσιος), Δημακάκος, Βούρος, Λεάντρο, Μ. Σιώπης, Παιδάκης (75’ Δ. Σιώπης), Βουτσιώτης (74’ Σούκιας), Ιωαννίδης, Γκίνο (65’ Παπασάβας), Λύρας (86’ Βέργος).

ΑΘ. ΜΠΙΛΜΠΑΟ Κ20: Αριζαμπαλάγκα, Λέκουε, Ιριόντο, Αλβάρεζ, Ζιλ, Ουνταμπαρένα, Σανταμαρία (46’ Οτέο), Λόπεζ, Φερνάντεζ (86’ Ακουιρεζαμπάλα), Ακουέτσε (65’ Μπενγκόα), Ραχμάνι (46’ Ινιάκι).

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΣΚΟΡΕΡ: 32’ Γκίνο / -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλ. Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
1ος ΒΟΗΘΟΣ: Ν. Γεωργαράκος (Αθηνών)
2ος ΒΟΗΘΟΣ: Στ. Τσολάκης (Αθηνών)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Αν. Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90’+ Χουτεσιώτης, 90’+ Ιωαννίδης / 17’ Ουνταμπαρένα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -

ΟΜΑΔΑ

ΑΓ.

ΒΑΘΜΟΙ

Ν-Ι-Η

ΓΚΟΛ

Ολυμπιακός

6

9

2-1-3

4-5

Άρσεναλ

6

8

2-2-2

7-5

Μαρσέιγ

6

8

2-2-2

4-10

Αθ. Μπιλμπάο

6

7

2-2-2

12-7

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags