Facebook Pixel Κέρδισε το άλογο ο Πιστόριους!
| 2012-12-12 23:52:00

Κέρδισε το άλογο ο Πιστόριους!

Κέρδισε το άλογο ο Πιστόριους!

Πλέον έχει κάνει το… απίστευτο δεύτερη φύση του. Ισως για αυτό ακόμη και η είδηση πως ο Οσκαρ Πιστόριους κέρδισε ένα άλογο, ακούγεται… λογική.

Κι όμως, ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης κατάφερε να δείξει την «πλάτη» του ακόμη και σε αυτή την κούρσα. Στον αγώνα επίδειξης που έγινε στη Ντόχα στο πλαίσιο καμπάνιας για την προώθηση του ρόλου των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κοινωνία, ο Πιστόριους απέδειξε πως ο «Μαζεράτι» είχε απλά το όνομα.

Ο αθλητής- ο πρώτος με πρόσθετα μέλη που έτρεξε σε Ολυμπιακούς αγώνες- διέθετε τη… χάρη. Ετσι, με 15 μ. πλεονέκτημα και έπειτα από την κακή εκκίνηση του αραβικού αλόγου, ο Πιστόριους ήταν εκείνος που «κάλπασε» προς τη νίκη.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτός ο στόχος του. Οπως δήλωσε, αποστολή του είναι μέσω του ιδρύματος να γίνουν διαθέσιμα τα προσθετικά μέλη σε περιοχές της Αφρικής που δεν μπορούν να φτάσουν ως τώρα.

Μάλιστα, παρά το πρόγραμμα της προετοιμασίας του για την επόμενη χρονιά, ο Πιστόριους δέχεται συνεχώς κι άλλες προτάσεις προκειμένου να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί. Οπως η τελευταία που δέχθηκε για να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, προκειμένου μεταξύ άλλων να μιλήσει και με στρατιωτικούς με ειδικές ανάγκες.

Πηγή: sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags