Facebook Pixel «Έχω αποδείξει πως μπορώ να παίζω στον Παναθηναϊκό»
| 2012-12-20 00:24:00

«Έχω αποδείξει πως μπορώ να παίζω στον Παναθηναϊκό»

«Έχω αποδείξει πως μπορώ να παίζω στον Παναθηναϊκό»

Ικανοποιημένος από την παρουσία του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες στον Τύπο της πατρίδας του, ενώ σημείωσε πως έχει αποδείξει ότι αξίζει να παίζει στους «πράσινους».

Αναλυτικά, ο Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες μίλησε για:

-τον απολογισμό του 2012 και τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό: «Είμαι ευχαριστημένος με τη χρονιά που είχα. Θα ήθελα να ήταν καλύτερα κάποια πράγματα. Μου ήρθε η ευκαιρία να παίξω στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι για το οποίο δουλεύει ένας παίκτης στην καριέρα του. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε έναν τέτοιο σύλλογο με τόσο μεγάλη ιστορία. Έχω απολαύσει αυτούς τους έξι μήνες στην Ελλάδα. Έχω αποδείξει πως μπορώ να παίζω εδώ».

-το τι περιμένει από το 2013: «Για το 2013 θα πρέπει να δουλέψω διπλά για να πετύχω. Θα χρειαστούν πολλές θυσίες. Για να καθιερωθείς στην Ευρώπη πρέπει να δουλέψεις σκληρά».

-τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Βενεζουέλας: «Στην αρχή χρειάστηκα χρόνο για να προσαρμοστώ. Στην Ευρώπη το ποδόσφαιρο έχει πιο γρήγορο ρυθμό από τη Βενεζουέλα. Όλα είναι διαφορετικά. Τα ελληνικά είναι δύσκολη γλώσσα, αδύνατο να τα καταλάβεις. Ο κόσμος είναι πολύ ανοικτός και οι οπαδοί μας έχουν μια δόση τρέλας. Το απολαμβάνω. Δεν έχω κανένα παράπονο, αγαπώ την πόλη και την ομάδα».

-τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Οι οπαδοί μας είναι οι καλύτεροι, τραγουδάνε για 90 λεπτά και όταν παίζουμε εκτός έδρας είναι πάντα δίπλα μας».

-το τι έχει κερδίσει από τον Παναθηναϊκό: «Έχω μάθει πολλά παίζοντας στον Παναθηναϊκό. Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ δίπλα στον Μπουμσόνγκ, που έχει παίξει σε κορυφαίες ομάδες. Είναι ένας τύπος με ηγετικά χαρακτηριστικά που σου μαθαίνει πράγματα. Θέλω να βελτιωθώ, αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Έχω κάνει κάποια καλά ματς, αλλά έχω κάνει και λάθη, όπως όλοι. Χρειάζεται δουλειά για να έχεις συνέπεια και σταθερότητα στην απόδοσή σου».

-τον αποκλεισμό από την Ευρώπη: «Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν συγχωρούνται τα λάθη. Τερματίσαμε τρίτοι στον όμιλο του Europa League. Ήταν μια όμορφη εμπειρία, αλλά θα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε. Αντιμετωπίσαμε σημαντικές ομάδες. Δεν περίμενα ποτέ να μαρκάρω τον Κλόζε, που έχει παίξει σε τρία Μουντιάλ. Θέλω του χρόνου να παίξω στο Champions League ή έστω στο Europa για να διορθώσουμε τα λάθη».

-το ποιον θα επέλεγε για τη Χρυσή Μπάλα: «Θα ψήφιζα τον Μέσι. Είναι εδώ και πολλά χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο και πάντα έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Δεν σταματά ποτέ. Είχα την τύχη να τον αντιμετωπίσω με την εθνική μου ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags