Facebook Pixel Ο Ολυμπιακός πρέπει να ανησυχεί!
| 2012-12-22 01:02:00

Ο Ολυμπιακός πρέπει να ανησυχεί!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να ανησυχεί!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την προοπτική ανταγωνισμού στο ελληνικό πρωτάθλημα και την μόνη λύση, της μοιρασιάς του μπόνους του Champions League.


Η Μπαρτσελόνα έχει ανακαλύψει τις προκλήσεις της ιστορίας, των ρεκόρ σε ομαδικά και ατομικά στατιστικά για να συνεχίσει να δημιουργεί κίνητρα στον εαυτό της, στους ποδοσφαιριστές της και να τους ερεθίζει επαρκώς το “εγώ” ώστε να παίρνει από αυτούς καλές παραστάσεις ποδοσφαίρου και να συντηρεί το ενδιαφέρον γύρω της.

Περίπου αυτόν τον τρόπο επιχείρησε να μιμηθεί η Μπάγερν στα τέλη του πρώτου γύρου, τα ρεκόρ σε συνολική συγκομιδή βαθμών και σε βαθμούς διαφοράς από τον επόμενο, ώστε να καταφέρει να κρατήσει την κουβέντα επάνω της και να μη χαθεί το ενδιαφέρον των οπαδών της, τον καιρό που αυτοί άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι χάνεται το ενδιαφέρον για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός του Λεονάρντο Ζαρντίμ ψάχνει με αγωνία κίνητρο για να παραμείνει ανταγωνιστικός. Στην πραγματικότητα το δικό του πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν στα πρωταθλήματά τους. Διότι οι πρωτοπόροι του ισπανικού και του γερμανικού πρωταθλήματος συχνά αντιμετωπίζουν εγχώριες προκλήσεις, και κάπως έτσι καταφέρνουν να προετοιμάζονται για τα ματς του υψηλότερου επιπέδου και των μεγαλύτερων προσδοκιών, αυτά του Champions League. Την ίδια ώρα ο Ζαρντίμ μοιραζόταν με τους συμπατριώτες που τον καλούσαν τηλεφωνικά για ένα σχόλιο επί του αποτελέσματος της κλήρωσης για το Europa League τη μεγαλύτερη ανησυχία του: πώς να εμφανίσει μια ανταγωνιστική, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έκδοση του Ολυμπιακού τον Φεβρουάριο, όταν όλη του η προετοιμασία θα γίνει με τα ελληνικά (στην συντριπτική πλειονότητά τους) χαμηλά εμπόδια;

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags