Facebook Pixel Στο νέο έτος με παλιά ζόρια
| 2012-12-22 14:20:00

Στο νέο έτος με παλιά ζόρια

Στο νέο έτος με παλιά ζόρια

Μέχρι και το 88ο λεπτό της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα, στις 29 Σεπτεμβρίου 2012, η Σεβίλλη γοήτευε στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.

Ηταν αήττητη, είχε νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και ετοιμαζόταν να καταβάλει και τους Καταλανούς. Εντός πέντε λεπτών, απ' την ισοφάριση του Σεσκ Φάμπρεγας σε 2-2 στο 89' μέχρι το γκολ του Νταβίδ Βίγια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η γοητεία χάθηκε.

Η Σεβίλλη άρχισε να εγκλωβίζεται στην κατάσταση αρνητικής ενέργειας, για την οποία μίλησε ο προπονητής της Μίτσελ Γκονθάλεθ χθες τα ξημερώματα, και ο απολογισμός των οκτώ ηττών στις δεκαεπτά αγωνιστικές του τρέχοντος πρωταθλήματος προκαλεί ανησυχίες. Είναι ίδιος με εκείνον της σεζόν 1999-2000 που βρήκε τη Σεβίλλη τελευταία στην τελική βαθμολογία, με μόλις πέντε νίκες στο πρωτάθλημα, «αγκαλιά» με την Μπέτις και την Ατλέτικο Μαδρίτης στον δρόμο προς το δεύτερη κατηγορία.

Το παιχνίδι στο Σαν Σεμπαστιάν με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ κήρυξε και επίσημα την έναρξη του συναγερμού. Ανεπίσημα αυτός ηχεί απ' τους υποστηρικτές της, που «αρνήθηκαν» να γεμίσουν το «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» στο πρόσφατο ντέρμπι της Ανδαλουσίας με τη Μάλαγα και αποδοκίμασαν, έστω και όχι πολύ έντονα, σε αρκετές περιπτώσεις εσχάτως όσα βλέπουν στο γήπεδο.

Στο «Ανοέτα» η Σεβίλλη ισοφάρισε και ένα αρνητικό ρεκόρ της Πριμέρα Ντιβισιόν. Αυτό των πέντε συνεχόμενων αγωνιστικών με αποβολή ποδοσφαιριστή. Το είχε πετύχει η Βαλένθια το 1995, το επανέλαβε τώρα η Σεβίλλη με τις αποβολές των Φάσιο και Ράκιτιτς εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης, του Μεδέλ με τη Βαγιαδολίδ, του Ρέγες με την Εσπανιόλ, του Φάσιο με τη Μάλαγα και του Θόκε προχθές.

Δεν μοιάζει τυχαίο ότι η τελευταία της νίκη στο πρωτάθλημα ήρθε και στο έσχατο παιχνίδι (το 5-1 επί της Μπέτις) που κατόρθωσε να μείνει πλήρης αριθμητικά ως ενδεκάδα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Ηδη το ματς με την Οσασούνα στις 5 Ιανουαρίου απέκτησε χαρακτήρα τελικού για τους «ερυθρόλευκους» (και φυσικά τον τεχνικό τους), διότι μετά απ' αυτό πηγαίνει διαδοχικά στις έδρες της Βαλένθια και της Χετάφε. Νέο έτος, παλιά ζόρια.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags