Facebook Pixel Βιτόλο: "Δεν μας μιλάνε καλά οι διαιτητές"!
| 2012-12-25 09:16:00

Βιτόλο: "Δεν μας μιλάνε καλά οι διαιτητές"!

Βιτόλο: "Δεν μας μιλάνε καλά οι διαιτητές"!

Ο Βίκτορ Βιτόλο μιλάει για τη διαιτησία που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός φέτος στο πρωτάθλημα. Τι έφταιγε με Φερέιρα και τι άλλαξε με Ρότσα, σύμφωνα με τον Ισπανό.

Mερικά αποσπάσματα από τα όσα είπε ο Ισπανός μέσος στην εφημερίδα "Goal":

Για τον Φερέιρα: "Το πρόβλημα που είχε ο Φερέιρα ήταν ότι η ομάδα δεν συνδέθηκε μαζί του. Δούλεψε πάρα πολύ, έδωσε το 100%, αλλά στην ομάδα δεν υπήρχε σύνδεση μεταξύ προπονητή και παικτών. Αυτό που εκείνος ζητούσε οι ποδοσφαιριστές δεν είχαμε τον τρόπο να το μεταφέρουμε στο γήπεδο. Κι όταν αυτό συμβαίνει το καλύτερο είναι να το ...σπάσεις, να το χωρίσεις. Όπως ένας γάμος, που παύει πλέον να λειτουργεί".

Για τον Ρότσα: "Εφερε φρέσκο αέρα στην ομάδα. Η ομάδα απελευθερώθηκε, δεν υπάρχει τόση πίεση, φέραμε ορισμένα καλά αποτελέσματα και αντιληφθήκαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά ως ομάδα. Με τον Ρότσα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο στην πλειοψηφία των αγώνων του έως τώρα. Με τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις ανεβήκαμε θέσεις στη βαθμολογία και μαζί ανέβηκε και η ψυχολογία μας. Και κυρίως στο Γιουρόπα Λιγκ με σημαντικούς αντιπάλους, όπως η Τότεναμ, αντιληφθήκαμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλά παιχνίδια.

Ο Ρότσα είναι πολύ καλός προπονητής. Είναι πολύ επικοινωνιακός με τους ποδοσφαιριστές, δουλεύει πολύ στο τομέα της ψυχολογίας και επιπλέον οι ποδοσφαιρικές του ιδέες είναι ξεκάθαρες. Θέλει να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο με ένταση και έχει δεχθεί ότι η ομάδα, παίζοντας έτσι όπως ο ίδιος θέλει, μπορεί να κάνει πολύ καλά παιχνίδια.

Είναι πολύ καλά προετοιμασμένος και γνώστης, τόσο ο ίδιος όσο και το προπονητικό του τιμ. Και πιστεύω ότι αυτό που έχει ενσωματώσει ο Χουάν Ραμόν στη νοοτροπία της ομάδας δεν μπορεί να χαθεί. Αυτά τα πράγματα τα έχουμε οικειοποιήσει ήδη. Όλοι είμαστε γνώστες του τι μπορούμε να καταφέρουμε. Κι αν δεν το κάνουμε, τότε σημαίνει ότι κάτι άσχημο συμβαίνει στα αποδυτήρια...".

Για το αν οι παίκτες από την ακαδημία μπορούν να αντέξουν την πίεση: "Αν υπάρχει ένας παίκτης που δεν σηκώνει αυτή την πίεση και δεν θέλει να παλέψει για τίτλους, αυτός δεν μπορεί να παίξει σε μεγάλη ομάδα. Οι παίκτες που έρχονται από την ακαδημία, ναι μεν είναι παιδιά ακόμα, αλλά είναι προετοιμασμένα. Πάρτε για παράδειγμα τον Μαυρία. Ο Φουρλάνος επίσης δουλεύει πολύ καλά, ο Χουχούμης θα γίνει πολύ καλός ποδοσφαιριστής, ο Καπίνο έχει αποδείξει ότι μπορεί να υπερασπιστεί την εστία μας με επιτυχία... Είναι έτοιμοι και μεταξύ αυτών και πολλοί άλλοι που υπάρχουν πίσω από αυτούς. Έχουν πολύ καλό μέλλον μπροστά τους".

Για τη διαιτησία: "Η άποψή μου είναι ότι στην πλειοψηφία των αγώνων μας έχουν αδικήσει. Πάνω απ΄ όλα αντιλαμβάνεσαι ότι ο τρόπος που σου συμπεριφέρονται σε πολλά παιχνίδια, στερείται σεβασμού! Αυτό είναι το χειρότερο. Και δεν είναι φυσικά ίδιος ο τρόπος με τον οποίο μιλάνε οι διαιτητές στους παίκτες της μίας ομάδας και της άλλης. Για παράδειγμα ο διαιτητής παίρνει μία απόφαση κι εσύ πηγαίνεις να διαμαρτυρηθείς και του λες “νομίζω ότι έχεις κάνει λάθος”. Χωρίς να του μιλάς με ασέβεια. Κι εκείνος σου απαντάει με αγένεια...".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags