Facebook Pixel Η Ευρώπη τον "ανέβασε", η Ελλάδα τον "σκότωσε"
| 2013-01-06 12:26:00

Η Ευρώπη τον "ανέβασε", η Ελλάδα τον "σκότωσε"

Η Ευρώπη τον "ανέβασε", η Ελλάδα τον "σκότωσε"

Με αφορμή το ματς με τον Πανθρακικό αλλά και το ότι ο Παύλος Δερμιτζάκης θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ ως αντίπαλο μετά την απομάκρυνσή του από τους "ασπρόμαυρους", θυμόμαστε την παρουσία του στον "Δικέφαλο".

Για πρώτη φορά θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ ο Παύλος Δερμιτζάκης μετά την φυγή του από τον "Δικέφαλο" (στις 17 Οκτωβρίου του 2010). Εκτοτε ο Ελληνας τεχνικός κάθισε στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης την σεζόν 2010-11 χωρίς πάντως να βρει.... απέναντί του τους "ασπρόμαυρους". Αυτό θα γίνει την Κυριακή (6/1) στον αγώνα Πανθρακικός-ΠΑΟΚ, με την παρουσία του ίδιου στον "Δικέφαλο" να αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά γιατί επί των ημερών του ο ΠΑΟΚ... άρεσε στην Ευρώπη, πικρή γιατί στην Ελλάδα ο "Δικέφαλος" δεν τα πήγε καθόλου καλά και αυτή ήταν η αιτία που αποχώρησε. Πάμε να κάνουμε ένα flashback των "ασπρόμαυρων" ημερών του Δερμιτζάκη...

"Ωραίος" ο... ευρωπαίος ΠΑΟΚ επί Δερμιτζάκη

Στις 23/7 του 2010 οριστικοποιήθηκε η συμφωνία του με τον "Δικέφαλο" (αντικατέστησε τον Μάριο Μπερέτα) αφού πρώτα είχε λύσει την συνεργασία του με τον Πανθρακικό. Η αλήθεια είναι πως μπήκε κατευθείαν στα... βαθιά αλλά τα πήγε περίφημα στο ξεκίνημα.

Ο "Δικέφαλος" είχε πολύ καλή εικόνα στους αγώνες των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στον Αγιαξ και έχασε στα... σημεία την πρόκριση. Ηρθε ισόπαλος με 1-1 στην Ολλανδία και στην Τούμπα (3-3) αν ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να πάρει μια μεγάλη πρόκριση. Η οποία πάντως "ήρθε" στα παιχνίδια με την Φενέρ για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Δερμιτζάκης παρέταξε όπως... έπρεπε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στα ματς με τους Τούρκους συνέχισε να ικανοποιεί αρκετά με την απόδοσή του.

Μετά την νίκη με 1-0 στη Θεσσαλονίκη, ήρθε το ισόπαλο 1-1  στη Τουρκία με σκόρερ τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς με τους "ασπρόμαυρους" έτσι να "γράφουν" μια σημαντική επιτυχία στην Ευρώπη. Σαφώς σε αυτήν έχει μερίδιο ο Δερμιτζάκης που κάθισε σε δύο ακόμη ευρωπαικούς αγώνες του ΠΑΟΚ στο πάγκο του, αυτόν κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο (1-1) και την Ντιναμό Ζάγκρεμ στη Τούμπα (1-0). Γενικώς στην ευρωπαική παρουσία του ΠΑΟΚ μέχρι να αποχωρήσει, αναμφίβολα πήρε... άριστα μιας και αντιμετώπισε δύσκολες ομάδες όντας αήττητος και βάζοντας το λιθαράκι του στη μεγάλη πρόκριση επί των Τούρκων.

Η κακή εικόνα στην Ελλάδα που τον "τελείωσε"

Η πορεία ωστόσο στην Ελλάδα "σκότωσε" τον Δερμιτζάκη και ήταν ο λόγος που έφυγε από τους "ασπρόμαυρους". Αρκετές οι απώλειες βαθμών, ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε "φρέσκος", γενικώς ήταν "δυσκοίλιος" στο γκολ και οι πρώτες... μουρμούρες άρχισαν από το εντός έδρας ισόπαλο (1-1) αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό Βόλου (είχε προηγηθεί η νίκη με 3-2 επί του Πανσερραικού και το 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη).

"Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος προβληματίζεται από την απόδοση της ομάδας. Είναι λογικό, αλλά η ομάδα έχει καταβάλλει έως τώρα μεγάλη προσπάθεια. Στην Ευρώπη οι παίκτες έκαναν κατάθεση ψυχής. Είναι υπαρκτοί ακόμη οι στόχοι", αναφέρε μετά από εκείνο το ματς ο Δερμιτζάκης που όμως στη συνέχεια δεν έλεγε να βρει το... κουμπί του ΠΑΟΚ για να "ανέβει" αγωνιστικά η ομάδα. Ακολούθησε η εκτός έδρας ήττα από την Ξάνθη (1-0) και το ματς με τον Αρη στην Τούμπα, στο οποίο ο "Δικέφαλος" ηττήθηκε με 0-1, "έφερε" πολλή γκρίνια για τον Ελληνα τεχνικό.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ και η νέα ήττα με 1-0 σε συνδυασμό με την κάκιστη εμφάνιση του "Δικεφάλου", αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με τον Δερμιτζάκη να τα λέει στη συνέχεια με τους Θόδωρο Ζαγοράκη και Παντελή Κωνσταντινίδη σε συνάντηση που είχαν και τελικά η ΠΑΕ να προχωρά σε ανακοίνωση που γνωστοποιούσε το διαζύγιο μαζί του.

Η παρουσία του στον ΠΑΟΚ (12 αγώνες)

Πρωτάθλημα:

1 ΝΙΚΗ/ 2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ/ 3 ΗΤΤΕΣ

Ευρώπη:

2 ΝΙΚΕΣ/4 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ/ 0 ΗΤΤΕΣ

Σύνολο:

3 ΝΙΚΕΣ/ 6 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ/ 3 ΗΤΤΕΣ

Πηγή: olapaok.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags