Facebook Pixel Persona non grata ο Μπουμσόνγκ
| 2013-01-06 15:30:00

Persona non grata ο Μπουμσόνγκ

Persona non grata ο Μπουμσόνγκ

Στην Νιουκάστλ, τον έδιωξαν κακήν κακώς και θεωρείται ως persona non grata (ανεπιθύμητος) όχι μόνο γιατί ήταν τραγικός στον αγωνιστικό χώρο αλλά και γιατί μιλούσε πολύ και δούλευε λίγο.

Γράφει ο Άκης Τσόπελας.

Ήταν η χειρότερη περίοδος της καριέρας του του Καμερουνέζου στην καταγωγή Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Τουλάχιστον αυτό πίστευε έως το βράδυ του Σαββάτου. Αυτό πιστεύαμε και εμείς...

Να όμως που η ζωή κρύβει πάντα πολλές εκπλήξεις. Υπάρχει πάντα κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί. Υπάρχει πάντα το χειρότερο...
Και το είδαμε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Ο έμπειρος πολιτογραφημένος Γάλλος αμυντικός, έκανε δύο απίστευτα τραγικά λάθη, εκθέτοντας εκτός από τον εαυτό του, τον προπονητή του και τον Παναθηναϊκό.

Το χειρότερο είναι ότι μετά αντί να βάλει την ουρά στα σκέλια, να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη (όπως και έκανε είναι αλήθεια στο ξεκίνημα των δηλώσεων του), αυτός θέλησε να μοιραστεί την ευθύνη.

Θα ήταν τραγικό λάθος από την πλευρά όσων ρίξουν το ανάθεμα στον Μπουμσόνγκ και του καταλογίσουν σε αυτόν αποκλειστικά την ήττα-κόλαφο από τον Λεβαδειακό.

Φυσικά και είναι ο βασικός υπεύθυνος. Όχι μόνο για τα παιδικά λάθη του αλλά τον εκνευρισμό που προκάλεσε στην ομάδα και στον κόσμο.

Αλλά δεν είναι ο μόνος. Η ευθύνη βαραίνει και τον Ρότσα που ενέδωσε και τον χρησιμοποίησε. Τι έπρεπε να κάνει θα πείτε όταν πλέον οι επιλογές του είναι ελάχιστες.

Εδώ έρχεται η διοίκηση που φαίνεται να τα έχει πλέον χαμένα. Η υπόθεση Μπουμσόνγκ ταλανίζει τόσο καιρό και λύση δεν βρίσκεται.

Η παραμονή του έως το καλοκαίρι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα και δεν μπορείς να διώχνεις τον έναν μετά τον άλλο τους Έλληνες παίκτες με τα υψηλά συμβόλαια και να κρατάς εκείνον.

Η λύση έπρεπε να είχε βρεθεί προ πολλού. Όπως έγινε και στην περίπτωση του Φερέιρα όταν βρέθηκε η χρυσή τομή έστω και αν κόστισε κάτι παραπάνω...

Η υπόθεση Μπουμσόνγκ μπαίνει στην λίστα εκείνων που απέτυχε να χειριστεί με επιτυχία ο Γιάννης Αλαφούζος. Όπως έγινε το καλοκαίρι με τον Καραγκούνη, τον Κατσουράνη, τον Φερέιρα και στη πορεία με αρκετούς ακόμη...

Τα λάθη πληρώνονται και ο Παναθηναϊκός δεν πληρώνει τα λάθη κάποιων μηνών του νυν προέδρου του (που παλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες), αλλά την διαρκή διοικητική του ένδεια και ανυποληψία, τα τελευταία 13 χρόνια, από τις 29 Μαΐου του 2000 και μετά.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags