Facebook Pixel Αντώνη, θα πας μπροστά!
| 2013-01-20 20:11:00

Αντώνη, θα πας μπροστά!

Αντώνη, θα πας μπροστά!

Ο Ολυμπιακός ήταν μια απ΄ τα ίδια στο ματς με τον ΠΑΣ κι έπαιξε με τη φωτιά, ωστόσο σοβαρεύτηκε όταν ο Νικοπολίδης, στην πρώτη αλλαγή της καριέρας του, έβαλε τον Ιμπαγάσα. Νίκη 2-0 με Τζιμπούρ, Αμπντούν...

Με τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο ο Ολυμπιακός, αν και... ζορίστηκε για ένα ημίχρονο, νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0 και έτσι διατήρησε το αήττητο, ενώ ξέφυγε πλέον στο +13 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τον Τζιμπούρ, ενώ το 2-0 έγινε από τον Αμπντούν στο 68', μετά από ασίστ... μισό γκολ του Ιμπαγάσα, που είχε περάσει στο παιχνίδι τρία λεπτά νωρίτερα. «Φωνάζουν» για δύο πέναλτι οι Γιαννιώτες.


Δυνατά στη μετα-Ζαρντίμ εποχή!

Ο Ολυμπιακός με τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο του αντί του Λεονάρντο Ζαρντίμ, μπήκε ορεξάτος στο γήπεδο, ωστόσο αυτοί που απείλησαν πρώτοι ήταν οι Γιαννιώτες με δύο μακρινά σουτ. Μετά το δεκάλεπτο όμως, άρχισαν η... επίθεση των Πειραιωτών. Σε δύο λεπτά, 11' και 12', οι Πίνο και Τζιμπούρ έχασαν μοναδικά τετ α τετ, ενώ στο 15' ο Ταμπάσης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Μασάντο. Μετά το 20λεπτο όμως, ο ΠΑΣ ισορρόπησε το ματς και στο 27' μάλιστα έχασε μία απίστευτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Κοροβέσης βρέθηκε απέναντι από τον Μέγιερι εντός περιοχής, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Το... δώρο και το πέναλτι

Όσο πλησιάζαμε προς το τέλος του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός ανέβαζε στροφές και πίεζε όλο και περισσότερο. Τελικά, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ευτύχησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γκρέκο εκτέλεση το φάουλ έξω από την περιοχή, ο Ταμπάσης δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας,αυτή του έφυγε μέσα από τα χέρια και ο Τζιμπούρ από κοντά έκανε το 1-0. Νωρίτερα, αξίζει να αναφέρουμε, πως ο ΠΑΣ φωνάζει για ένα τράβηγμα του Χολέμπας εντός περιοχής στον Ίλιτς.

Για αυτό... δεν έχει αντι-Ιμπαγάσα!

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που μπήκε πιο... φορτσάτος και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έψαξε το γκολ της ισοφάρισης κυρίως με μακρινά σουτ, όπως αυτά των Γεωργίου και Βίλα που πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Μέγιερι. Βλέποντας λοιπόν τον Ολυμπιακό να μην... ρολάρει, ο Αντώνης Νικοπολίδης αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Ιμπαγάσα αντί του Γκρέκο. Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε εξαιρετική, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων, πάσαρε μέσα στην περιοχή στον Αμπντούν και αυτός με ωραία περιστροφή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Μήτρογλου, Φέτφα και κλοτσιά Μέγιερι...

Μετά το 2-0 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά. Ο Αντώνης Νικοπολίδης όμως, ευχαρίστησε τον κόσμο που πήγε στο Φάληρο, ρίχνοντας στο ματς τους Μήτρογλου και Φετφατζίδη. Φάσεις ιδιαίτερες πάντως δεν υπήρξαν και έτσι το σκορ δεν άλλαξε, αν και στο 83' ο ΠΑΣ φώναξε για πέναλτι, όταν ο Μέγιερι στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, κλότσησε τον Γιάκο εντός περιοχής.

Ολυμπιακός (Αντώνης Νικοπολίδης): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Μανωλά, Κοντρέρας, Χολέμπας, Γκρέκο (65’ Ιμπαγάσα), Μανιάτη, Μασάντο, Πίνο (72’ Μήτρογλου), Αμπντούν (76’ Φετφατζίδης), Τζεμπούρ.

Στον πάγκο: Γιαννιώτης, Μοδέστο, Παπάζογλου, Πάντελιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Λίλα, Οικονόμου (55’ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Βίλα (81’ Γιάκος), Γεωργίου (72’ Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης.

Στον πάγκο: Μπακόλας, Ρουμπουλάκου, Μπέριος, Αυγενικού.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας) Γεωργιάδης (Κοζάνης)
Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags