Facebook Pixel "Σαπάκι" ο Καστελέν που θέλει ο ΠΑΟΚ!
| 2013-01-21 11:55:00

"Σαπάκι" ο Καστελέν που θέλει ο ΠΑΟΚ!

"Σαπάκι" ο Καστελέν που θέλει ο ΠΑΟΚ!

Ένα κάρο προβλήματα τραυματισμών έχει ο διεθνής Ολλανδός που ακούγεται για τον ΠΑΟΚ.

Το να προσεγγίσει ο ΠΑΟΚ έναν Ολλανδό διεθνή σε μία ηλικία νορμάλ (29 χρονών) δεν είναι κάτι που συνηθίζεται, ούτε θα συνέβαινε αν ο περί ου ο λόγος, Ρομέο Καστελέν δεν αντιμτώπιζει πολλά προβλήματα τραυματισμών τα τελευταία χρόνια.

Ο Σουριναμέζος στην ακατγωγή ακραίος είχε μία εντυπωσιακή αρχή στην καριέρα του. Ξεκίνησε από την Ντε Χάαγκ το 2000 και συνεχίστηκε στην Φέγενορντ τέσσερα χρόνια αργότερα, καταφέρνοντας να κερδίσει και μία θέση στην εθνική Ολλανδίας.

Μάλιστα, ο Μάρκο Φαν Μπάστεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή των "οράνιε" για το Μουντιάλ του 2006, αναγκάζοντας ευρωπαϊκούς συλλόγους να στρέψουν το ενδιαφέρον τους πάνω του.

Κανείς δεν μπορούσε να προδικάσει το μαρτύριο που θα τραβούσε τα επόμενα τέσσερα χρόνια όταν το καλοκαίρι του 2007 έβαζε την υπογραφή του σε συμβόλαιο με το Αμβούργο που πλήρωσε 2,5 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Η αρχή ήταν πολύ καλή. Έπαιξε σε 13 ματς της γερμανικής ομάδας μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου της Μπουντελίγκα. Τότε προέκυψε πρόβλημα στο γόνατό του και έκανε άμεσα επέμβαση. Το πρόβλημα δεν ξεπεράστηκε άμεσα και χρειάστηκε να βγάλει τη σεζόν 2008-2009 χωρίς ούτε μία συμμετοχή και συνολικά να περάσουν 617 μέρες για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση και στις 23 Αυγούστου 2009 να πετύχει το πρώτο γκολ του στη Μπουντεσλίγκα στην αναμέτρηση κόντρα στην Βόλφσμπουργκ.

Δεν πρόλαβε να χαρεί πολύ και τον Οκτώβριο του 2009 υποβλήθηκε επέμβαση στο αριστερό γόνατό του και έχασε το υπόλοιπο της περιόδου του. Προσπάθησε να κάνει μία νέα επιστροφή στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν. Είχε, όμως και πάλι ραντεβού με την ατυχία στις 11 Αυγούστου του 2010, όταν δέχθηκε σκληρό χτύπημα στη διάρκεια φιλικού αγώνα με την Τσέλσι. Η διάγνωση; Υπέστη ζημιά στο χόνδρο του γονάτου του δεξιού ποδιού του. "Δεν ξέρω που θα βρω τη δύναμη για μία ακόμη επιστροφή. Δεν θα το βάλω κάτω" είχε δηλώσει μόλις έμαθε τα κακά μαντάτα. Μετέβη στο Ντένβερ των ΗΠΑ για να υποβληθεί σε επέμβαση από τον Αμερικανό ειδικό Ρίτσαρντ Στέντμαν και για μία χρόνια δούλεψε σκληρά για να επανέλθει. Στην απόπειρα που έκανε για να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, τραυματίστηκε ξανά στο γόνατο σε φιλικό με τη Μίντιλαντ το Γενάρη του 2011 και η σεζόν έκλεισε άδοξα.

Παρ' όλα αυτά το Αμβούργο το καλοκαίρι του ανανέωσε για ένα ακόμη χρόνο το συμβόλαιο, ευελπιστώντας ότι θα απαλλαγεί από τους τραυματισμούς. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και την άνοιξη του 2012 άρχισε και ο ίδιος να συνειδητοποιεί ότι το κεφάλαιο Αμβούργο κλείνει γι' αυτόν. "Το ξέρω ότι δεν έχω πλέον ελπίδες να παίξω στο Αμβούργο. Δεν μπορούν να με περιμένουν άλλο και είναι λογικό. Με στήριξε πολύ οι άνθρωποι του συλλόγου και θέλω να τους ευχαριστήσω" δήλωσε λίγες εβδομάδες πριν την οριστική αποχώρηση από την γερμανική ομάδα.

Από το Μάιο, ο Καστελέν βρίσκεται σε μία διαρκή διαδικασία δοκιμών. Έκανε προπονήσεις με την Εσπανιόλ και τη Σάλτσμπουργκ, συμμετείχε στην προετοιμασία της Μίντλεσμπρο, κάνοντας καλές εμφανίσεις σε φιλικά παιχνίδια. Παρότι έπεισε τον τεχνικό της ομάδας, Τόνι Μόουμπρεϊ, τελικά δεν τα βρήκε με τη διοίκηση του αγγλικού συλλόγου και τον περασμένο Νοέμβριο πέρασε την ίδια διαδικασία στη Μπέρμιγχαμ. Ενδιάμεσα, το φθινόπωρο, η πρώτη ομάδα του η Ντε Χααγκ, όπως και ορισμένοι ακόμη σύλλογοι, θέλησαν να τον επαναπατρίσουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Σειρά πλέον έχει ο ΠΑΟΚ, οι άνθρωποι του οποίου προφανώς θέλουν πρώτα απ' όλα να πειστούν ότι έχει ξεπεράσει τα προβλήματά του, γι' αυτό και το πιθανότερο είναι να τον δοκιμάσουν αρχικά πριν δώσουν οριστικά τα χέρια μαζί του.  

Πηγή: olapaok.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags