Facebook Pixel Βγάζουν την πάλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
| 2013-02-12 16:27:00

Βγάζουν την πάλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Βγάζουν την πάλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ένα από τα αθλήματα που υπάρχει στο πρόγραμμα των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων από τότε που γεννήθηκαν στην Αθήνα το 1896, η πάλη, κινδυνεύει να βγει από αυτούς, με αρχή τους Αγώνες του 2020.

Το παραπάνω ανακοινώθηκε την Τρίτη (12/2) από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στην προσπάθειά της αναδιοργάνωσης του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων και η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί στη σύνοδο της ΔΟΕ τον Σεπτέμβριο στο Μπουένος Άιρες.

Εκεί όπου μια από τις υποψήφιες πόλεις, τη Μαδρίτη, την Κωνσταντινούπολη και το Τόκιο θα αναλάβει τη διοργάνωση των Αγώννων του 2020.

«Η απόφαση δεν είναι οριστική» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Ανταμς μετά τη σχετική ψηφοφορία τους εκτελεστικού συμβουλίου και συμπλήρωσε, «Ηταν μια απόφαση που είχε να κάνει με τον πυρήνα του αθλητισμού. Θέλουμε να δούμε τις λειτουργεί καλύτερα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχει να κάνει με τι πάλει λάθος με την πάλη, αλλά με το καλό των Αγώνων».

Για πρώτη φορά ράγκμπι και γκολφ

Η ΔΟΕ ήδη αποφάσισε για τα 25 από τα 26 αθλήματα που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 και σε αυτά βρίσκονται το ράγκμπι και το γκολφ, που θα μπουν για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2016 και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η μια κενή θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 θα καλυφθεί από επτά συνολικά αθλήματα, και πέρα από την πάλη σε αυτά που κινδυνεύουν να μην ενταχθούν είναι το τάε κβο ντο και το μοντέρνο πένταθλο.

Ο λόγος είναι η χαμηλή απήχηση που έχουν στον κόσμο.

Η εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ θα συνεδριάσει τον Μάιο στην Αγία Πετρούπολη για να καθορίσει τα υποψήφια αθλήματα για έξοδο από τους Αγώνες, με την πάλη να έχει τις περισσότερες πιθανότητες με τα όσα αναφέρονται από τους κύκλους της.

Συνολικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στην ελληνορωμαϊκή και στην ελευθέρα πάλη είχαν πάρει μέρος 344 αθλητές και αθλήτριες.

Από την πλευρά της παγκόσμιας Ομοσπονδίας πάλης (FILA), δεν σχολιάστηκε η απόφαση.

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags