Facebook Pixel Σαλπιγγίδης: "Φοράω παντελόνια"!
| 2013-03-12 16:39:00

Σαλπιγγίδης: "Φοράω παντελόνια"!

Σαλπιγγίδης: "Φοράω παντελόνια"!

O Σαλπιγγίδης μίλησε για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Πλατανιά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου

Για την καλή κατάσταση και την αποβολή που δε συνηθίζεται για τον ίδιο: «Ηρθε ο αμυντικός από πίσω με βρήκε στη μέση. Είχα μια κουβέντα με τον βοηθό, του είπα τη μπάλα πήρε και μου είπε ναι. Εκανα μια κίνηση αγανάκτησης, του στυλ «άσε μας μωρέ» και όχι μούντζα, όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα. Η παρουσία μου στα γήπεδα όλα αυτά τα χρόνια, έχει δείξει ότι αντιμετωπίζω με σεβασμό αντιπάλους και διαιτητές».

Για την τιμωρία του: «Δε θα αποφασίσω εγώ αν θα πρέπει να τιμωρηθώ και πως, αλλά δε θεωρώ ότι ήταν μούντζα και κάποια υβριστική κίνηση. Η άποψη μου είναι ότι δεν πρέπει να τιμωρηθώ. Πιστεύω ότι σε τέτοιες αποφάσεις πρέπει να ακούγονται και οι πρωταγωνιστές. Εχω αποδείξει ότι φοράω παντελόνια. Ηταν μια κίνηση αγανάκτησης πάνω στη φάση, μου έχει ξανασυμβεί και εμένα και σε άλλους παίκτες. Εχω τη συνείδηση μου καθαρή και δε μούντζωσα το βοηθό».

Για το αν θεωρεί πως αυτή η κίνηση ρίχνει «λάσπη» στην καλή του εικόνα: «Το είπα και την Κυριακή. Η κίνηση μου είναι λάθος, αλλά με το γράμμα του νόμου τιμωρείται με κίτρινη κάρτα. Ηταν μία κακή στιγμή του βοηθού, ίσως και η απειρία του να έφταιξε. Δε νομίζω ότι αυτή η κίνηση ρίχνει λάσπη στην παρουσία μου όλα αυτά τα χρόνια. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι αναγνωρίζω ότι έκανα ένα λάθος που πρέπει να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα, αλλά αισθάνομαι ήσυχος με τον εαυτό μου γιατί δεν έκανα αυτό που γράψανε».

Για το αν μίλησε με τον βοηθό μετά το παιχνίδι: «Φυσικά. Πήγα στα αποδυτήρια. Ρώτησα τον βοηθό, σε μούντζωσα και μου είπε ναι. Του είπα να συμβουλευτεί μια κάμερα. Μία μούντζα είναι πολύ ξεκάθαρο να τη διακρίνεις και μόνο η αμφιβολία που υπάρχει μπορεί να με δικαιώσει. Εχω κουραστεί να συζητάω για αυτό το θέμα. Μιλάω για αυτές τις μέρες. Δε θέλω να σκέφτομαι έτσι. Δε θέλω να μπαίνω σε αυτήν τη διαδικασία. Θεωρώ ότι ήταν μία λάθος στιγμή του βοηθού, γιατί αν έβλεπε και τι έλεγα θα καταλάβαινε ότι δεν τον μούντζωσα».

Για τα έξι γκολ σε μικρό χρονικό διάστημα: «Είναι λάθος να κρίνουμε έναν αθλητή βάσει των γκολ. Πρέπει να τον κρίνουμε βάσει της συνολικής παρουσίας. Είχα μια ατυχία στην αρχή της χρονιάς. Βήμα βήμα πήγαινα και καλύτερα και κάποια στιγμή ήταν φυσιολογικό να έρθουν και τα γκολ».

Για το ότι για έκτη συνεχόμενη σεζόν ξεπερνάει τα 10 γκολ: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα, με κάνει να αισθάνομαι πολύ καλά. Οι αριθμοί δείχνουν μία σταθερότητα. Ενας αθλητής όμως πρέπει να κρίνεται γενικά για την παρουσία του στην ομάδα και όχι μόνο για το γκολ. Το ποδόσφαιρο είναι η ουσία αλλά όχι μόνο αυτό».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Όλα τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά. Πόσω μάλλον με μία ομάδα ιστορική και δυνατή που θέλει να πάρει ένα αποτέλεσμα για να μπει στα πλέι οφ. Είμαστε καλύτερη ομάδα, παίζουμε στην έδρα μας. Εχουμε ένα πλεονέκτημα αλλά πρέπει να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το αν ξεχωρίσει κάποιον στόχο ανάμεσα στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Κύπελλο: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει για όλα. Ο τίτλος μένει στην ιστορία μιας ομάδας και στην πορεία των παικτών που το πετυχαίνουν. Το να παίζεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Θέλουμε να είμαστε και να πετύχουμε και τους δύο στόχους».

Για το αν ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης: «Ναι είναι εμφανές. Γίνονται πολλά βήματα μπροστά. Αλλάζουν οι συνθήκες στην ομάδα και στον τρόπο λειτουργίας. Να είσαι σε έναν εργασιακό χώρο και να υπάρχει οικονομική σταθερότητα και η πομάδα να προσπαθεί καθημερινά να σε κάνει να νιώθεις καλύτερα είναι ότι καλύτερο. Νομίζω ότι η ομάδα βρίσκεται σε φάση ανάγνωσης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags