Facebook Pixel Συλλάβετε τον Φάμπρι!
| 2013-03-31 13:54:00

Συλλάβετε τον Φάμπρι!

Συλλάβετε τον Φάμπρι!

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο εξηγεί γιατί στην Ιταλία ο Ισπανός προπονητής του Παναθηναϊκού θα κινδύνευε με …φυλάκιση και του δίνει "άφεση αμαρτιών" για την κακή εικόνα.

Στο Ταράντο, μια παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στο κάτω μέρος της ιταλικής «μπότας», έλαβε χώρα, πριν από εφτά μήνες, μια ιστορία που προκάλεσε μια απίθανη απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.

Δύο ξαδέλφια, ειρηνοδίκης ο ένας και δικηγόρος ο άλλος, αντάλλαξαν βαριές ύβρεις σε δικαστήριο (!), με τον δεύτερο να κατηγορεί τον πρώτο ότι του είπε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έχεις αρχ…».

Ο ειρηνοδίκης καταδικάστηκε πρωτοδίκως για εξύβριση, αθωώθηκε μετά την έφεση, αλλά ο ξάδελφος πήγε την υπόθεση στο ανώτατο δικαστήριο, το οποίο μέσω του δικαστή Μαουρίτσιο Φούμο αποφάνθηκε το εξής: Το να λες σε κάποιον ότι «δεν έχεις αρχ…», θεωρείται παράβαση, αφού αμφισβητείται ο ανδρισμός του άλλου και τιμωρείται! Δεν θεωρείται ποινικά κολάσιμο, αντίθετα, αν πεις σε κάποιον «μην μου σπας τα αρχ…».

Με βάση την παραπάνω απόφαση, ο Φάμπρι θα κινδύνευε με… σύλληψη ύστερα από τις ατάκες του περί «αυγών», τις οποίες χρησιμοποίησε επανειλημμένως μετά το ματς του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά. Για καλή του τύχη, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογη δικαστική απόφαση, οπότε έχει την ελευθερία να συνεχίσει να «στολίζει» όπως θέλει τους ποδοσφαιριστές του «Τριφυλλιού».

Λογικά, βεβαίως, δεν θα το κάνει για πολύ ακόμα, αφού δεν πρόκειται να συνεχίσει στον πάγκο των «πράσινων», με την διοίκηση να έχει απηυδήσει με τα ξεσπάσματά του και να συνειδητοποιεί ότι έχει κάνει… μπαρούτι και τους ποδοσφαιριστές με την συμπεριφορά του.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Γιάννης Αλαφούζος παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος που παράτεινε την παραμονή του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο. Φαντάζομαι ότι στην επόμενη συνέντευξή του, ο άπειρος στον παραγοντισμό πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα παραδεχθεί και το λάθος της επιλογής του Φάμπρι.

Οταν προσελήφθη ο Ισπανός προπονητής, όλοι οι δημοσιογράφοι έψαχναν να βρουν ποια ήταν η προϋπηρεσία του στους πάγκους και τι… καπνό φουμάρει. Τα συμπεράσματα έβγαιναν με μεγάλη ευκολία: Με 28 ομάδες σε 27 χρόνια και ιστορικό τσακωμών με παράγοντες (κατά κύριο λόγο) και ποδοσφαιριστές, ήταν δεδομένο πως η επιλογή εμπεριείχε πολύ μεγάλο ρίσκο.

Επί της ουσίας, ο Φάμπρι δεν εργάστηκε ποτέ σε ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί, που πρέπει αυτή να κάνει παιχνίδι και όχι να περιμένει ταμπουρωμένη στο… αγαπημένο του «κάστρο» για να ψάξει το γκολ στις αντεπιθέσεις.

Συν τοις άλλοις, παρ' ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού διαπίστωσαν με το πέρασμα των ημερών ότι στον τομέα της τακτικής ο 57χρονος τεχνικός το… ψάχνει πολύ, η εκρηκτική του συμπεριφορά μοιάζει βγαλμένη από άλλη εποχή του ποδοσφαίρου. Και, όπως είναι λογικό, δεν γίνεται εύκολα ανεκτή από ανθρώπους που ούτως ή άλλως οφείλουν να είναι επαγγελματίες και, τουλάχιστον δεν πρέπει, να χρειάζονται συνεχώς «κατσάδες» για να αποδώσουν.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήξερε τι έπαιρνε όταν έδινε το τιμόνι σε έναν προπονητή με μηδενική πείρα από συλλόγους τέτοιου επιπέδου και απαιτήσεων. Το «Τριφύλλι» κινδυνεύει πλέον σοβαρά να μείνει εκτός πλέι οφ (παρά τις… τάσεις αυτοκτονίας του ΠΑΣ Γιάννινα) και τα αίτια δεν πρέπει να τα ψάξει πρωτίστως σε έναν ούτως ή άλλως ακατάλληλο προπονητή.

Οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν στα λάθη που έγιναν στον μεταγραφικό σχεδιασμό, στην συνεχή αλλαγή προπονητών και στην αποπομπή παικτών που αποδεδειγμένα μπορούσαν να βοηθήσουν (Καραγκούνης – Κατσουράνης) και, συν τοις άλλοις, διαθέτουν ισχυρή προσωπικότητα.

Ποδοσφαιριστές που, όπως ο Ορέστης Καρνέζης, δεν δέχονται από έναν προπονητή της σειράς (επαναλαμβάνω, δεν φταίει αυτός) να τους μιλάει κατ' αυτό τον τρόπο και να γίνεται είδηση ακόμα και στην χώρα του. Εκεί όπου τα «cojones» (όρχεις) έγιναν… «cojines» (μαξιλαράκια) στον ραδιοφωνικό αέρα, προκειμένου ο σταθμός που αναμετάδωσε την είδηση του ξεσπάσματος Φάμπρι να μην έχει προβλήματα με το αντίστοιχο, ισπανικό ΕΣΡ!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags