Facebook Pixel Βονόρτας για Μίτσελ: «Οι ξένοι να σέβονται την χώρα που εργάζονται»
| 2013-04-14 23:03:00

Βονόρτας για Μίτσελ: «Οι ξένοι να σέβονται την χώρα που εργάζονται»

Βονόρτας για Μίτσελ: «Οι ξένοι να σέβονται την χώρα που εργάζονται»

Στην ατυχία του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Γιάννης Βονόρτας μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό, ενώ άφησε και σαφείς αιχμές για τον Μίτσελ, που μπήκε στο γήπεδο στον «τσαμπουκά» μεταξύ των παικτών κατά την διάρκεια του ματς.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Βονόρτα: "Έγινε ένα πολύ καλό ματς, αν εξαιρέσουμε τη φάση της ισοφάρισης που ξέφυγε η κατάσταση. Οι παίκτες πρέπει να ειναι πιο συγκρατημένοι, όπως και εμείς από τον πάγκο.

Συγχαίρω τους ποδοσφαιριστές μου για την εικόνα που είχαν και την προσπάθεια που κατέβαλαν. Ακολούθησαν πιστά το πλάνο βάσει των αναλύσεων που είχαμε κάνει όλη την εβδομάδα και ήρθαμε σε μία καυτή έδρα για να κερδίσουμε. Οι παίκτες ειχαν αγωνιστική πειθαρχία και πάθος για τη νίκη. Δημιουργήσαμε τέσσερα τετ α τετ, αλλά η τύχη δεν μας χαμογέλασε. Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τους συνεργάτες μου και τη διοίκηση που ήταν στο πλευρό μας όλη την εβδομάδα. Θεωρούμε ότι είμαστε νικητές. Ο Τζεμπούρ έχει κάνει φάουλ στο γκολ της ισοφάρισης κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Φάινεται".

Γιατί, αφού ήταν επιθετικό φάουλ, οι παίκτες του πήγαν στον επόπτη: "Πού έπρεπε να πάνε;".

Στον διαιτητή... "Εγώ από τον πάγκο είδα φάουλ σε σπρώξιμο του Τζεμπούρ πάνω στον Σο. Οι παίκτες μου μπορεί να είδαν οφσάιντ".

Για το αν ο Παναθηναϊκός αδίκησε την ομάδα του τη φετινή σεζόν: "Το ότι δεν υπήρχε σταθερότητα. Ήταν ένα ασταθές περιβάλλον. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Ίσως το πνεύμα. Ίσως η ψυχολογία. Το πνεύμα του νικητή εννοώ που θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός ως ομάδα".

Για το αν είναι είναι υποψήφιος για προπονητής ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς: "Όχι, βέβαια. Δεν εξαρτάται από ένα ματς αυτό. Υπάρχει πλάνο. Είμαι ευχαριστημένος από αυτό το παιχνίδι. Είναι βάση για τη νέα χρονιά και τίποτα περισσότερο. Αλίμονο εάν μέναμε σε ένα παιχνίδι. Ένας τεχνικός θα μπορούσε περισσότερα".

Για το τι σημαίνει αυτή η εμφάνιση για τον ίδιο; "Σημαίνει πολλά. Υπαρχει μεγάλη ικανοποίηση. Μπόρεσα να μεταδώσω και να επιδράσω πάνω στην αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών. Να καταφέρω να τους πείσω ότι μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλα παιχνίδια, έχοντας καλή εικόνα στο γήπεδο".

Για τη συμβουλή του προς τη διοίκηση, καθώς η ομάδα μένει εκτός Ευρώπης: "Υπάρχει ένα πλάνο πάνω στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν πολύ καλοί Έλληνες παίκτες που μπορούν να παίξουν στην ομάδα".

Για το τι εννοούσε με τη λέξη "συγκρατημένοι": "Είπα να είμαστε συγκρατημένοι γιατί είδα στην σύρραξη πως ο κ. Μίτσελ ξαναμπήκε στο γήπεδο και προκάλεσε πάλι μία νέα μικρή σύρραξη. Όλοι οι ξένοι έχουν το όνομα και την φήμη. Να σέβονται, όμως, την χώρα που εργάζονται και τα ελληνικά γήπεδα".

Για το γεγονός πως ο Μίτσελ δεν έχει δώσει τέτοια δικαιώματα: "Και εγώ αυτήν την εντύπωση είχα. Εγώ τον είδα να μπαίνει μέσα στο γήπεδο και να φωνάζει στον επόπτη. Τίποτα άλλο. Αυτός οφείλει πιο πολύ από όλους να είναι συγκρατημένος όπως και εγώ, όπως και ο καθένας. Σαφώς όλοι να είμαστε συγκρατημένοι. Οι παίκτες είναι σε υπερένταση λόγω του αγώνα. Εμείς θα πρέπει να λειτουργούμε διαφορετικά εκτός της γραμμής".

Για το αν έμεινε η αποστολή ευχαριστημένη από τη φιλοξενία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης": "Δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα εκτός από τις κροτίδες προς το πούλμαν που σταμάτησε 30 μέτρα πίσω από εκεί που έπρεπε. Έπεσαν κάποια αντικείμενα. Μέλη της διοίκησης έμειναν για κάποια ώρα στο ανσανσέρ. Δεν έχουμε κάτι άλλο. Είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν γνωρίζω εάν κλείστηκαν στο ανσανσέρ μαζί τους και άνθρωποι από τον Ολυμπιακό".

Για το αν τέτοια ματς φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα: "Ναι, πιστεύω ότι τον φέρνουν. Οι παίκτες στάθηκαν επαγγελματικά. Οι αποφάσεις των διαιτητών τους έβγαλαν έξω από την συμπεριφορά αυτή".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags