Facebook Pixel Ωρα για προσωπικότητες
| 2013-04-26 13:19:00

Ωρα για προσωπικότητες

Ωρα για προσωπικότητες

Kαλούτσικα πήγε η κανονική περίοδος πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου.

Αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσε να πάει πολύ χειρότερα, ενώ δεν γίνονταν να πάει και πολύ καλύτερα. Και αυτά που πέτυχε η ομάδα του Δώνη όμως δεν είναι λίγα και δεν πρέπει να τα υποτιμάμε. Όλα αυτά μέχρι τώρα.

 

Σήμερα γίνεται μία κρίση για τα 30 ματς και οι απόψεις δεν μπορεί να διαφέρουν ιδιαίτερα. Αν όμως στο τέλος της σεζόν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει τα πλέι οφ και αν δεν παίξει στον τελικό του Κυπέλλου, τότε όλα...

διαγράφονται. Τότε ακόμη και αυτοί οι 62 πόντοι δεν θα συγκινούν κανέναν. Ολα για όλα ο ΠΑΟΚ τα παίζει τώρα, στα τέλη Απριλίου και μέσα στον Μάιο μέχρι αρχές Ιουνίου.

 

 

Καλώς ή κακώς, οι οριστικές κρίσεις θα γίνουν βάσει αυτών των εννιά πιθανών αγώνων. Δύο ημιτελικοί, ένας πιθανός τελικός (;) και έξι ματς πλέι οφ.

 

Τώρα λοιπόν στα δύσκολα και στα πολύ κρίσιμα, ένα πράγμα μπορεί να δώσει προβάδισμα στον «Δικέφαλο του Βορρά». Τώρα που υπάρχει άγχος, πίεση, αλλά και τεράστια σημασία για κάθε γκολ-αποτέλεσμα, τώρα πρέπει να φανεί πόσο πιο δυνατός είναι ο ΠΑΟΚ σε προσωπικότητα και σε φανέλα. Για παράδειγμα, στη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Αστέρα. Με την πολύ καλή ομάδα του Τσιώλη, η οποία πράγματι παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.

 

 

Καλός ο Αστέρας, αλλά… δεν έχει Κατσουράνη. Δεν έχει Σαλπιγγίδη. Ούτε Λίνο ούτε καν Σίλντενφελντ και Λόρενς... Παίκτες που έχουν ζήσει πολλές τέτοιες καταστάσεις.

 

Ποδοσφαιριστές-νικητές που θα πάνε στο γήπεδο με τη μία βασική σκέψη: πώς θα ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο που θα παρουσιαστεί, έτσι ώστε να κερδίσουν ή απλά να πάρουν την πρόκριση. Σαν να είναι ο τελευταίος αγώνας της καριέρας τους…

 

Όλα τα παραπάνω είναι θεωρία και πρέπει να αποδειχθούν στο γήπεδο. Ηρθε η ώρα δηλαδή, για να δείξει ο ΠΑΟΚ ότι πράγματι είναι μεγαλύτερη ομάδα από τον Αστέρα. Κάτι ανάλογο πρέπει να κάνει και στη συνέχεια, όταν ξεκινήσουν οι αγώνες πλέι οφ με τον Ατρόμητο, τον ΠΑΣ και φυσικά τον Αστέρα.

Ναι μεν υπάρχει η τακτική, φυσικά υπάρχει τύχη, αλλά εδώ που έφθασε η σεζόν, πάνω απ' όλα είναι η προσωπικότητα. Αμφιβάλλει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ υπερέχει; Καιρός είναι να πείσει και τους πλέον δύσπιστους...

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags