Facebook Pixel «Η τελευταία μας ευκαιρία»
| 2013-04-27 19:02:00

«Η τελευταία μας ευκαιρία»

«Η τελευταία μας ευκαιρία»

Ο Γιάννης Βονόρτας τόνισε πως άπαντες έχουν καταλάβει στον Παναθηναϊκό πόσο σημαντικό είναι το μπαράζ με την Ξάνθη.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του «τριφυλλιού» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ:

Για την σημασία του αγώνα με την Ξάνθη:

"Ξέρουν ότι παίζουμε τους στόχους μιας χρονιάς. Έχουμε μια ακόμη ευκαιρία να δοκιμάσουμε να παίξουμε στην Ευρώπη. Είναι όλοι οι παίκτες μας συνειδητοποιημένοι. Υπάρχει βέβαια το Πάσχα μπροστά μας αλλά όλοι οι παίκτες έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι".

Για την διακοπή και αν θα επηρεάσει:

"Σίγουρα προερχόμαστε από μια περίοδο με καλούς αγώνες. Παίξαμε δυο καλά παιχνίδια. Ένα νικηφόρο με την Βέροια και είχαμε και μια καλή εμφάνιση στο Γ. Καραϊσκάκης. Θα ήταν καλό να παίξουμε τώρα. Το τι θα γίνει σε δυο εβδομάδες στο μπαράζ με την Ξάνθη θα το δούμε τότε".

Για την ανάληψη της ηγεσίας του Παναθηναϊκού και αν φοβήθηκε:

"Όχι ήμουν αποφασισμένος. Να προσπαθήσω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό".

Αν του έχει ανοίξει η όρεξη για κάτι παραπάνω:

"Φυσικά και βλέπω το μέλλον. Και όποιος ασχολείται με τον Παναθηναϊκό θέλει να πηγαίνει και πιο ψηλά. Ο Παναθηναϊκός βέβαια είναι το πιο ψηλά αλλά θέλουμε και επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό".

Για την φετινή χρονιά:

"Φάνηκε από την αρχή ότι είναι κακή. Δεν υπήρξε χημεία σε πολλά θέματα. Στις αποτυχίες και στις επιτυχίες ευθύνονται όλοι".

Για την επόμενη σεζόν:

"Όσον αφορά για την επόμενη περίοδο ναι υπάρχουν τα συμπεράσματα αυτής της χαμένης χρονιάς τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουμε για να προχωρήσουμε στην επόμενη σεζόν. Φυσικά ορόσημο για μας πλέον είναι το ματς με την Ξάνθη το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε ώστε να έχουμε ελπίδες για να βγούμε στην Ευρώπη".

Για την παρουσία του Σεϊταρίδη στο ματς με την Ξάνθη:

"Σύμφωνα με τα όσα μας έχουν πει από το ιατρικό τιμ θα είναι μαζί μας".

Για τα εργομετρικά:

"Βήμα-βήμα. Να προσπαθήσουμε να δώσουμε ότι μπορούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να προσθέσω ότι πάντα στο τέλος της σεζόν γίνονται εργομετρικά. Ο Γιάννης Αναστασίου σαφώς το θέλει. Ούτως η άλλως θα γινόταν όμως αυτό.

Ήταν προγραμματισμένο να γίνει απλά συνέπεσε με την επιθυμία του Γιάννη Αναστασίου. Εγώ είμαι προπονητής και θα παραμείνω στο τεχνικό τιμ. Η τελική μου κρίση μετά το ματς με την Ξάνθη. Σίγουρα θέλουμε η ομάδα να ενισχυθεί αλλά κριτήριο ορόσημο είναι το μπαράζ με την Ξάνθη".

Για το αν μπορεί να χτιστεί μια ομάδα με ένα μικρό μπάτζετ όπως αυτό που θα έχει ο Παναθηναϊκός την επόμενη σεζόν:

"Ναι σίγουρα μπορεί. Οι τιμές στην Ευρώπη είναι διαφορετικές από ότι εμφανιζόντουσαν στην χώρα μας. Υπάρχουν περιπτώσεις καλών παικτών σε καλές τιμές".

Για το κακό θέαμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

"Σαφώς και υπάρχουν εξηγήσεις. Πιστεύω ότι το βασικό είναι πως οι ποδοσφαιριστές δεν είναι απελευθερωμένοι. Οι διαιτητές δέχονται πιέσεις από το σύστημα, οι φίλαθλοι είναι ανυπόμονοι και θα πρέπει όλο αυτό να αλλάξει για να προσελκύσουμε τον κόσμο".

Για την κρίση που έφερε πολλά ταλαντούχα παιδιά:

"Εγώ νομίζω ότι θα βγει σε καλό αυτό. Με όλους τους ξένους ποδοσφαιριστές που είχαν έρθει δεν είχαμε το ανάλογο αποτέλεσμα. Ναι μεν πέρασαν και καλοί ξένοι αλλά δεν ήταν όλοι τους και με βάση τα χρήματα που είχαν δαπανηθεί".

Για το πως μπορούν να γίνουν καλύτεροι αυτοί οι παίκτες:

"Αυτό θα γίνει με την ανάλογη εκπαίδευση. Το βάρος δεν ήταν σε αυτούς τα παλιότερα χρόνια, τώρα όμως θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε αυτά τα παιδιά και σε επίπεδο τεχνικής και τακτικής ώστε να εμφανίζονται έτοιμοι και με την ανάλογη εμπιστοσύνη να μπορέσουν να προσφέρουν".

Για τα παιδιά που έρχονται από την ομάδα των Νέων στον Παναθηναϊκό είπε:

"Υπάρχουν παιδιά όπως είναι ο Σταματάκης, ο Δώνης, ο Κουσίδης, ο Γιαννιτσάνης, ο Μουζακίτης οι οποίοι είναι ήδη επαγγελματίες και παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό αλλά όχι να στηριχτεί σε αυτούς. Είναι παιδιά για την επόμενη διετία".

Το γεγονός ότι έχουν ανοίξει πόρτες σε ξένα πρωταθλήματα για νεαρούς ποδοσφαιριστές:

"Εγώ θα προτιμούσα αυτά τα νέα παιδιά να παίζουν πρώτα σε ελληνικές ομάδες και μετά να κάνουν το βήμα προς τα έξω".

Για το πότε πρέπει να αρχίζει ένα παιδί να πλάθεται ποδοσφαιρικά:

"Από την ηλικία των έξι ετών μπορεί να πλάθεται ένας ποδοσφαιριστής. Αν αναλογιστούμε ότι ένας παίκτης χρειάζεται 10 χρόνια για να γίνει έτοιμος καταλαβαίνει κανείς γιατί οι μεγάλες ομάδες επενδύουν σε τόσο μικρούς παίκτες".

Για τους ακόμα μικρότερους παίκτες της ακαδημίας:

"Το νέο πρόγραμμα που ακολουθήσαμε τα τελευταία 3 χρόνια έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα. Έχει αποδώσει το πρόγραμμα, οι παίκτες είναι πάρα πολύ καλοί. Θεωρώ ότι σε δέκα χρόνια θα δούμε παίκτες στον Παναθηναϊκό από την ακαδημία πάρα πολύ καλούς".

Για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ:

"Θα έλεγα ότι θα είναι ένας γερμανικός εμφύλιος. Όλες οι ομάδες αυτές αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο. Όλες μας έχουν εντυπωσιάσει."Αυτή τη στιγμή τα φώτα έχουν πέσει πάνω σε Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει τα επόμενα χρόνια. Εμένα μου αρέσει το ποδόσφαιρο, το έξυπνο και το αποτελεσματικό".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags