Facebook Pixel "Εάν κόψεις μια φλέβα στο χέρι του Βύντρα, θα βγάλει πράσινο αίμα"!
| 2013-05-03 13:20:00

"Εάν κόψεις μια φλέβα στο χέρι του Βύντρα, θα βγάλει πράσινο αίμα"!

"Εάν κόψεις μια φλέβα στο χέρι του Βύντρα, θα βγάλει πράσινο αίμα"!

Απολαυστική συνέντευξη του Φάμπρι! Μας έλειψες ρε μπαγάσα... 

Διαβάστε όσα είπε ο Φάμπρι στη Nova:

Με τι εντυπώσεις φύγατε από τον Παναθηναϊκό; Είναι η πρώτη φορά που μιλάτε μετά το "διαζύγιο" με τον σύλλογο"...

«Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος, λόγω ιστορίας, λόγω των φιλάθλων του, των εγκαταστάσεών του, ωστόσο πιστεύω πως εσχάτως σε αθλητικό επίπεδο είναι πολύ κατώτερος σε σχέση με όσα είχε πετύχει στο παρελθόν. Κατά πρώτον σε επίπεδο ποδοσφαιριστών. Όπως είχα πει και πριν φύγω από την ομάδα, πιστεύω πως στον Παναθηναϊκό υπάρχει μεγάλος αριθμός παικτών που δεν έχει την ποιότητα να φοράει αυτή τη φανέλα. Δεν αναφέρομαι στο χαρακτήρα τους, όλοι είναι εξαιρετικά παιδιά, αναφέρομαι σε ποδοσφαιρική ποιότητα. Δεν έχουν το επίπεδο για να αγωνίζονται σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η αλήθεια.

Πιστεύω πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια ομάδα με πολύ χαμηλότερο προϋπολογισμό και σίγουρα πολύ πιο ανταγωνιστική από την ήδη υπάρχουσα. Στην ομάδα υπάρχουν κάποιοι που είναι πολύ ανταγωνιστικοί, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που δεν πιστεύω πως μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιοι ποδοσφαιριστές έπρεπε να αποχωρήσουν από την ομάδα. Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο Βύντρα. Με αυτό τον τρόπο έπεσε η ποιοτική στάθμη της ομάδας. Αυτοί που έφυγαν είχαν παραστάσεις από διεθνείς διοργανώσεις. Βλέπετε το παράδειγμα του Βύντρα, ο οποίος παίζει βασικός σε ομάδα της Primera Division, σε ένα πρωτάθλημα, όπως είναι το ισπανικό, με τεράστιο ανταγωνισμό και εξαιρετικό επίπεδο. Κάπως έτσι η ομάδα έχασε την προσωπικότητά της».

Υπήρχαν περιπτώσεις, όπως αυτή του Βύντρα, που εσείς εκφράσατε διαφορετική θέση από τη διοίκηση.

«Στην περίπτωση της αποχώρησης του Βύντρα, ήμουν από την αρχή ξεκάθαρος. Δεν ήθελα η ομάδα να χάνει προσωπικότητες. Είτε αυτός ονομάζεται Βύντρα, είτε Σπυρόπουλος, είτε Χριστοδουλόπουλος, παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δεν επιτρέπεται να αφαιρείς προσωπικότητες από την ομάδα σου. Πόσο μάλλον, αφού αναφερόμαστε στην περίπτωση Βύντρα, όταν πρόκειται για παίκτες που αποτελούν υπόδειγμα επαγγελματισμού. Εάν κόψεις μια φλέβα στο χέρι του Βύντρα, θα βγάλει πράσινο αίμα! Τόσο πολύ αγαπάει τον Παναθηναϊκό».

Όταν φύγατε δεν χαιρετίσατε τους παίκτες. Αντ' αυτού γράψατε ένα γράμμα. Πώς ήταν οι σχέσεις σας με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού; Αληθεύει ότι υπήρξαν αρκετές εντάσεις, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις σας στο παιχνίδι με τον Πλατανιά;

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι. Οι προπονητές που ασχολούνται πολύ με την τακτική, που τους αρέσει η προπονητική μέσα στο γήπεδο, αυτού του είδους οι προπονητές, πάντα έχουν εντάσεις, προβλήματα με τους ποδοσφαιριστές. Αυτό όμως είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε οικογένειας. Έτσι είναι κι οι σχέσεις γονέων και παιδιών. Είναι λογικό, αφού μιλάς καθημερινά μαζί τους, έχεις επαφή. Αυτό είναι το δικό μου στυλ. Είμαι προπονητής γηπέδου, δεν είμαι κάποιος που απλώς μιλάει στους ποδοσφαιριστές του για να τους ανυψώσει το ηθικό και αφήνει τους βοηθούς του να οργανώσουν την προπόνηση. Ωστόσο, δεν νομίζω πως είχα ιδιαίτερα προβλήματα με τους ποδοσφαιριστές. Στον Τύπο γράφονταν συνεχώς λεπτομέρειες από τις προπονήσεις μου. Ήταν ψέματα. Είμαι απαιτητικός με τους ποδοσφαιριστές μου, είμαι τελειομανής, πάντα προσπαθώ για το τέλειο. Δεν αφήνω τα πράγματα στην τύχη τους».

Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες που μπορούν να τον οδηγήσουν στις επιτυχίες τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν παίκτες με δυνατότητες εξέλιξης;

«Εννοείται πως ο Παναθηναϊκός έχει τέτοιους παίκτες, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να δουλέψουν. Ο Μαυρίας, ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Φουρλάνος, ο Σπυρόπουλος, υπάρχουν αρκετοί νεαροί από τις ακαδημίες του συλλόγου, που μπορούν να προσφέρουν πολλά, εξάλλου αγωνίζονται στις μικρές εθνικές ομάδες. Σίγουρα, έχουν πολλά να μάθουν ακόμη, αλλά με όρεξη για δουλειά, έχουν τις δυνατότητες να εξελιχθούν σε σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα».

Επομένως πιστεύετε πως μπορούν αυτοί οι παίκτες να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό σε επιτυχίες τα επόμενα χρόνια, εφόσον «δουλευτούν» όπως πρέπει.

«Ακριβώς έτσι. Επίσης, πρέπει να αλλάξει η λογική στη μεταγραφική πολιτική. Θεωρώ πως μπορεί να βρεθούν ανταγωνιστικοί ποδοσφαιριστές με πολύ λιγότερα χρήματα. Θεωρώ πως η επιτυχία μιας ομάδας είναι όταν εσύ την «χτίζεις» από τη βάση της. Παράλληλα πρέπει να αναζητήσεις στην αγορά νεαρούς παίκτες που να έχουν φιλοδοξία, διάθεση για δουλειά, όνειρα, εκεί είναι το μυστικό της επιτυχίας, το οποίο καλείται να βρει ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει μελλοντικά να επιστρέψει στις επιτυχίες».

Πώς ήταν οι σχέσεις σας με την διοίκηση και τον πρόεδρο της ομάδας;

«Από την αρχή ήταν άριστες. Προσπάθησα να δώσω και την ψυχή μου για την ομάδα, αφού ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας. Μου έδωσε την εντύπωση ενός ειλικρινούς ανθρώπου, καταρτισμένου, που ξέρει τι ζητάει. Έχω μια πικρία, γιατί τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε. Στο τελευταίο ματς, εξωτερίκευσα έναν εκνευρισμό, γιατί διακυβεύονταν πολλά από εκείνο το αποτέλεσμα, θέλαμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μίλησα με απότομο τρόπο γιατί ήθελα πετύχουμε τους στόχους μας. Ήθελα να παίξουμε στην Ευρώπη, ήξερα πόσο σημαντικό είναι για τον Παναθηναϊκό, γι' αυτό κι εκνευρίστηκα, έχασα την ψυχραιμία μου. Πάντα όμως είχα στο μυαλό μου το καλύτερο για την ομάδα».

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού;

«Το λέω και το εννοώ: ποτέ ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να βρει έναν προπονητή που να έχει μεγαλύτερη αγάπη και μεγαλύτερη όρεξη για επιτυχία με αυτόν τον σύλλογο, από εμένα! Ενδεχομένως να βρει κάποιους που να έχουν την ίδια όρεξη. Αλλά κανέναν που να έχει περισσότερη αγάπη από εμένα! Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Θέλω να στείλω εγκάρδιους χαιρετισμούς σε αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό μου κι εύχομαι από τη καρδιά μου, ο Παναθηναϊκός πολύ σύντομα να επιστρέψει στις επιτυχίες, ανάλογες με εκείνες του παρελθόντος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πιο αποτελεσματική μεταγραφική πολιτική, αφού βεβαίως έχει βρει λύσεις στα οικονομικά προβλήματα που τον ταλανίζουν, κι όλα αυτά εύχομαι να γίνουν πολύ γρήγορα».

Θα θέλατε να ξαναδουλέψετε σε ελληνικό σύλλογο;

«Εννοείται, δίχως δεύτερη σκέψη. Είτε στον Παναθηναϊκό είτε σε άλλη ομάδα. Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω».

Αν και μείνατε λίγο στον Παναθηναϊκό, έχετε κάποια ιδιαίτερη ανάμνηση από το πέρασμά σας;

«Κρατάω τα πάντα από αυτή την εμπειρία μου, δεν έχω κάτι ξεχωριστό, θυμάμαι τα πάντα με ιδιαίτερη αγάπη αλλά και με πικρία, ιδιαιτέρως για τον αποκλεισμό μας από τη συνέχεια του Κυπέλλου, λυπήθηκα για τους φιλάθλους μας εκείνο το βράδυ. Επίσης στενοχωρήθηκα με τις εντός έδρας ήττες από τον Πλατανιά και τη Ξάνθη, ήταν ματς που δεν έπρεπε να χάσουμε. Με «πόνεσε» η ήττα από τον Άρη. Θα θυμάμαι για πάντα τον Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους του».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags