Facebook Pixel Χύμα και τσουβαλάτα!
| 2013-05-17 23:01:00

Χύμα και τσουβαλάτα!

Χύμα και τσουβαλάτα!

Ο Αλαφούζος δέχθηκε το πρέσινγκ από τη Θύρα 13, αλλά βγήκε στην αντεπίθεση. Τι είπε για Νταμπίζα, «πολυμετοχικούς», ΓΗΠΕΛ και Τζίγκερ; Το σχέδιό του για 2οροφη Λεωφόρο!

Μία ουσιαστική και πραγματική συνέντευξη δίχως κλισέ παραχώρησε ο Γιάννης Αλαφούζος στην Θύρα 13 και στην ραδιοφωνική της εκπομπή. Παρακάτω θα δείτε όλη τη συνέντευξη, ωστόσο εμείς στεκόμαστε στα πιο καυτά θέματα.

1. Ο πρόεδρος του Τριφυλλιού είναι πρόθυμος να υπογράψει και να πάρει πάνω του τις ευθύνες για την ΓΗΠΕΛ, έτσι ώστε ο Βγενόπουλος να δείξει αν σκοπεύει να βάλει χρήματα στην ομάδα, τη στιγμή που ο Αλαφούζος δεν θεωρεί ότι είναι σημαντικό πρόβλημα η θυγατρική εταιρία της ΠΑΕ.

2. Νίκος Νταμπίζας. Το όνομα που καίει και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι θα συμβεί στην Λεωφόρο. Ο Αλαφούζος... τρελάθηκε, έβρισε και στήριξε το Νταμπίζα σε αντίθεση με τους οπαδούς οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως θα είναι απέναντί του.

3. Όλες οι ευθύνες για την οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού έπεσαν στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος στάθηκε υπέρ του Νικόλα Πατέρα και επισήμανε πως η κακοδιαχείρηση έγινε μετά τη διάλυση της πολυμετοχικότητας.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην ραδιοφωνική εκπομπή της Θύρας 13 με τον Γιάννη Αλαφούζο:

«Ήρθες εδώ και κάτι δείχνει αυτό. Νικάς 1-0. Επειδή μας αρέσουν τα δύσκολα, θέλουμε να φύγεις εδώ ηττημένος με 5-1», ήταν το πρώτο σχόλιο από τους οπαδούς που συντόνιζαν την εκπομπή προς τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού.

Aρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε: «Ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να μιλήσω στο ραδιόφωνο σας. Εγώ πάντοτε πίστευα πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανήκει στον κόσμο του. Θέλω να σας πω πότε μου ήρθε η ιδέα το να ανήκει ο Παναθηναϊκός στους οπαδούς του. Είχα λίγο ψυχρανθεί όταν έγινε ιδιωτική επιχείρηση το 1979. Πίστευα πως πρέπει να ανήκει στους οπαδούς του. Ο Παναθηναϊκός έχει 1.700.000 οπαδούς, ένα νούμερο πολύ μεγάλο. Βλέποντας τα... θέατρα που παίζονταν στον Παναθηναϊκό πριν από ένα χρόνο, έκανα μια έρευνα. Περίμενα άλλα. Ο κόσμος επειδή ήταν ταλαιπωρημένος, είχαμε και την κρίση καταλαβαίνω γιατί είχαμε αυτά τα μικρά νούμερα. Η ουσία είναι ότι πριν ένα χρόνο δεν είχαμε μετόχους. Ο Τζίγγερ είχε παρκάρει, οι άλλοι δεν συμμετείχαν. Δεν υπήρχε ούτε Δ.Σ. Έχουμε κατορθώσει να σηκωθούμε στα πόδια μας. Η Συμμαχία έχει το 58%, έχει 8.500 και έχουμε οργανωθεί πολύ περισσότερο από πριν».

Είχατε βάλει στόχο τον οικονομικό που απέτυχε. Είναι η ιδέα αποτυχημένη;«Ελπίζω η ιδέα να μην είναι αποτυχημένη. Η κακή πορεία, οφείλεται στην κρίση που έχουμε και το γεγονός ότι είχαμε πέρυσι εκλογές με μεγάλη αβεβαιότητα και λανσάραμε την καμπάνια μας 2 Ιουλίου. Είχαμε λίγες μέρες, τον Αύγουστο νέκρωσαν τα πράγματα. Ήρθαν κακά αποτελέσματα. Τα λάθη που έγιναν μαζί με την καχυποψία το αποτέλεσμα της έρευνας δεν λειτούργησε».

Υπήρχε μια προεργασία; Ένα πλάνο; «Μίλαγα με τον Γόντικα και του είχα πει την ιδέα μου τον χειμώνα. Μου είπε πως υπήρχε κάτι άλλο, πιο σοβαρό. Άμα βρείτε απόλυτο αδιέξοδο, είμαι διατεθειμένος να την υλοποιήσουμε. Έτσι του είπα. Όταν έφτασε στο απροχώρητο, μίλησα και με κάποιους ανθρώπους και προχώρησα. Είχαμε κάνει μια προσπάθεια και είχαμε μαζέψει κάποια χρήματα, δηλαδή είχαμε δεσμεύσεις για 2εκ. από 4 επιχειρηματίες. Εκεί είχε αντιδράση ο κ. Βγενόπουλος, παραιτήθηκε η διοίκηση μετά. Καλύτερα, όμως, γιατί ξεκαθάρισε το πράγμα. Μετά υπήρχε μια προσπάθεια να μην διαλυθεί ο σύλλογος. Το κακό είναι πως μετά την διάλυση του Δ.Σ από τους 4 επιχειρηματίες ο ένας έφυγε, και ο άλλος από 500.000 έβαλε 100. Και αυτό ήταν το πρώτο πσοό που μπήκε στην ομάδα».

Είχε γίνει προσπάθεια με την ΠΕΚ... «Είχα πάρει τηλέφωνο τον Βγενόπουλο και του έδωσα συγχαρητήρια. Είχα βαρεθεί να... τρώμε ξύλο όπως τρώγαμε. Τότε έφτιαχνα τον ΣΚΑΪ και είχα πάει να στηρίξω ηθικά την προσπάθεια. Δεν είχα πει ότι θα βάλω λεφτά. Δεν συμμετείχα καθόλου σε συζητήσεις τότε με νούμερα. Μιλούσα με τον Νίκο τον Πατέρα, γίναμε φίλοι, μιλάγαμε για τον Παναθηναϊκό. Μιλάμε ακόμη και σήμερα. Δεν συμμετείχα ενεργά, όμως».

Που βρισκόμαστε σήμερα;«Είμαστε καλύτερα από ότι ένα χρόνο πριν. Όταν μπήκαμε στην ΠΑΕ μου δόθηκα μια εικόνα ενός ανοίγματος 28εκ. 18εκ. σε παίκτες και την εφορία. Και άλλα 10 ήταν γενικά. Αυτή την στιγμή το άνοιγμα σήμερα είναι 24εξ. Επίσης την περίοδο 12-13 λειτουργούσαμε με κόστος 29εκ. τον χρόνο και κατεβήκαμε σταδιακά στα 15. Του χρόνου τα έσοδα μας θα είναι 13-14εκ. 5 από την τηλεόραση, 4 από χορηγούς και άλλα 4 τα έσοδα από τα εισιτήρια.

Δεν υπολογίζω έσοδα από την Συμμαχία για να έχουμε ένα... μαξιλαράκι. Το μπάτζετ θα είναι 10, τα υπόλοιπα 3 στο χρέος. Τα έξοδα εκτός ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν 11 εκατομμύρια. Δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια να γίνει προσπάθεια να μειωθεί το κόστος. Έγινε μια μικρή προσπάθεια και έγιναν λάθη. Ο Μπουμσόνγκ πάρθηκε την περίοδο της κρίσης στον Παναθηναϊκό. Δεν νομίζω ότι έγιναν προσπάθειες περικοπής των ποδοσφαιριστών. Έγιναν σπατάλες. Η δέσμευση με τον Μπουμσόνγκ ήταν συνολικά 10εκ. μαζί με την εφορία

Ξέρω ότι ο Πατέρας είχε ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία. 18 εκατομμύρια όταν έφυγε. Αν είχαν διαχειριστεί τα λεφτά σωστά, θα είχε γίνει μια ομαλή προσγείωση. Μαζεύτηκαν πάρα πολλά χρήματα. Ήταν η περίοδος που δεν μέτραγαν τα χρήματα. Συνηθίσαμε σε πολύ ακριβό τρόπο λειτουργίας. Ήταν επικίνδυνο αν γινόταν κάτι κακό, τι θα γινόταν; Είχε λεφτά να προσγειωθεί ομαλά ο Παναθηναϊκός. Όταν πήγα νόμιζα πως 400.000 είναι καθαρός μισθός. Τώρα μπορείς να βρεις παίκτες με τα μισά χρήματα. Ο Λάζαρος, ο Βύντρα, ο Κατσουράνης μας στοίχιζαν 1εκ. ο καθένας. Τα θεωρώ παράλογα και στα όρια της υπερβολής».

Για ποδοσφαιριστές, χρήματα...«Υπάρχουν ομάδες που χτίστηκαν από δικούς τους ποδοσφαιριστές. Εμένα μου άρεσε, βέβαια, ο Παναθηναϊκός του 2010 που ήταν πολύ ισχυρός αλλά τα δεδομένα άλλαξαν».

«Η ευθύνη είναι του Τζίγκερ!»

Για το πως έφτασε ως εδώ ο Παναθηναϊκός ο Αλαφούζος ξεκαθάρισε πως η στάση του πρώην μεγαλομέτοχου ήταν εκείνη που οδήγησε στο αδιέξοδο την ομάδα: «Το είχα ξαναπεί και στον Τάφο ότι ο Βαρδινογιάννης ως μεγαλομέτοχος δεν πλήρωνε το ποσοστό του και φτάσαμε ως εδώ. Δεν είχα πολύ στενές σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Δεν είχαμε επαφή, ούτε επαγγελματικές σχέσεις, ούτε φιλίες, ούτε τίποτα. Δεν με έχουν απειλήσει ποτέ, δεν με έχουν νουθετήσει. Δεν είναι και εύκολο να με απειλήσεις».

Πόσα λεφτά έχετε βάλει; «Θέλω να πω πως ότι γίνεται, γίνεται για την Συμμαχία. Εγώ δεν έχω καμία μετοχή. Επειδή, όμως, δεν πήγε όσα καλά θα θέλαμε. Εγώ κάνω ότι μπορώ. Έχουν μπει 3.100.000 και μέχρι το τέλος του μήνα θα μπούν 3 με 4 εκατομμύρια. Δεν έχουν μπει από την Συμμαχία, όμως οι μετοχές θα πάνε στην Συμμαχία. Σήμερα εγκρίθηκε το ομολογιακό δάνειο.

Δύο τράπεζες μας έχουν βοηθήσει με προεξοφλήσεις. Η Πειραιώς και η Alpha. Στα οικονομικά σας είπα τι λεφτά μπαίνουν συνολικά εκτός από τα λεφτά του κόσμου. Σας είπα ότι εάν δεν το αποπληρώσει το δάνειο ο Παναθηναϊκός, που δεν υπάρχει περίπτωση να το αποπληρώσει, οι μετοχές θα πάνε στην Συμμαχία. Ήδη έχει μπει 1.5 εκατομμύριο».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Κάλιαρι είναι 30εκ. Η τελευταία ομάδα στην Αγγλία έχει 100. Πέρυσι στην Ελλάδα είχαμε το πιο ακριβό μπάτζετ. Δεν είχαμε καλή ομάδα και δεν έφταιγε μόνο η διοίκηση. Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας είναι καλό. Αν παίρναμε ξένο, για παράδειγμα ο Φάμπρι που ήταν μεγάλη αποτυχία. Θα φέρναμε κάποιον μέτριο. Τον Φερέιρα τον πίστεψα, είχε γνώσεις. Είναι διαφορετικό να έχεις δοξαστεί, να έχεις πετύχει και να έρχεσαι σε ομάδα με προβλήματα και άλλο να διψάς. Λεφτά για καλό ξένο δεν είχαμε, δεν ήθελα να πάρω Έλληνα που να είχε μπλεχθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα που έχει μεγάλη σαπίλα.

Ένας φίλος μου από την Ολλανδία μου είπε για τον Γιάννη Αναστασίου. Του μίλησα, ήταν πολύ επίμονος σε σημείο εμμονής. Τότε είχαμε προβλήματα με τον Φερέιρα και φοβήθηκα να κάνω ένα τέτοιο πράγμα. Το έψαξα, τον γνώρισα. Είχε κάνει μια τεράστια καριέρα στον Άγιαξ, μετά πήγε στις ακαδημίες του συλλόγου, έκανε σεμινάρια στην Αγγλία. Έχει την φήμη επίσης ότι είναι πολύ έντιμος. Τότε δεν τον είχα ψάξει καλά και νόμιζα πως έπρεπε να πάμε σε μια πιο έμπειρη επιλογή. Κάναμε μια επαφή με τον Αναστασίου, ήρθε και μιλήσαμε».

Για το αν έχει προταθεί ο Αναστασίου με τον Νταμπίζα στην ΑΕΚ και στον Άρη: «Πρώτη φορά το ακούω».

Για το τεχνικό τιμ: «Δεν είναι μόνο ο Αναστασίου, είναι ο Ρούτερ, είναι κυρίως ο Γιάννης Σαμαράς, ο οποίος έχει απίστευτα χαμηλό μισθό, σχεδόν δημοσίου υπαλλήλου. Αγαπάει τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Ο Ρούτερ είναι ο δάσκαλος του Σαμαρά και του Αναστασίου. Αφήνει την δουλειά του στην FA και έρχεται εδώ. Η δουλειά του είναι να βγάζει προπονητές και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε. Στόχος μας είναι να βγάζουμε προπονητές. Όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Βονόρτας που και αυτός αμείβεται με λίγα χρήματα. Δεν το λέω αποκλειστικά για τα χρήματα, αλλά για την αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό, που τους κράτησε στην ομάδα και δεν δέχθηκαν άλλες προτάσεις με περισσότερα λεφτά».

Γιατί δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον Ερασιτέχνη; «Υπάρχει προφορική συμφωνία. Είδα τον κύριο Μακρόπουλο το πρωί. Έχουμε συμφωνήσει στα λεφτά, στην διάρκεια και το μόνο που μένει είναι να τελειώσουν οι δικηγόροι την καταγραφή της σύμβασης. Βέβαια ο Ερασιτέχνης θα έχει τα χρόνια που δικαιούται, αυτό το 10% και άλλα. Έχουμε δώσει 360.000 και είναι παλιά χρέη, δεν ξέρω από πότε είναι. Λογικά τα τελευταία 1-2 χρόνια. Έχουμε βάλει έναν καταπληκτικό χλοοτάπητα στη Λεωφόρο, μας έχει στοιχίσει περίπου 200.000 ευρώ. Γίνονται επισκευές που θα πάνε μέχρι το τέλος σίγουρα 1 εκατομμύριο. Το σχέδιο είναι να το βελτιώνουμε συνέχεια. Αν χρειαστεί 18/7 θα είναι έτοιμο».

«Δώσαμε γήπεδο για οικόπεδο στα σκουπίδια»

Για την Λεωφόρο... «Πέρυσι ανακαλύψαμε ότι η Λεωφόρος είχε χαρακτηριστεί πράσινο. Άλλαξε ο νόμος, όμως, και έχουμε την δυνατότητα να παίζουμε εκεί τα επόμενα 5 χρόνια. Τώρα θέλουμε άδεια να μεγαλώσει η Λεωφόρος και να πάμε στα 7 χρόνια. Τώρα δεν το επιτρέπει ο νόμος αλλά θα κάνουμε συζητήσεις και είναι εφικτό να γίνει η αλλαγή.

Έχουμε όνειρα και οράματα αλλά εξαρτώνται από την πραγματικότητα. Εμένα ο Βοτανικός δεν μου αρέσει, δεν είναι κατάλληλη η περιοχή. Απορώ πως δέχθηκε ο Παναθηναϊκός να δώσει ένα γήπεδο για ένα οικόπεδο.

Με τι μυαλό; Ένα οικόπεδο σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. Εάν μας χάριζαν ένα γήπεδο μοντέρνο, θα έπρεπε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος και λύση. Δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει η διπλή ανάπλαση. Τώρα το έχει εξαγγείλει ο δήμαρχος, πολιτικός είναι ότι θέλει κάνει.

Πήγα και είδα τον υπουργό, υπάρχει αυστηρός κανόνας ότι από το ΕΣΠΑ απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται λεφτά για αθλητικά κέντρα.

Για το θέμα του γηπέδου: «Να δούμε τα πράγματα όπως έχουν. Στόχος μας είναι να μείνουμε στην Λεωφόρο και να την ανακατασκευάσουμε, μεγαλώνοντας την χωρητικότητα. Κομμάτι κομμάτι μπορεί να γίνει. Όχι βέβαια για 48.000. 30.000 μέχρι το ζόρι. Δεν είναι εύκολη απόφαση να την γκρεμίσουμε την Λεωφόρο για να φτιάξουμε καινούργιο. Μπορεί να πάθουμε οτι έπαθε η ΑΕΚ. Πάμε βήμα, για να «παγιωθούμε σε αυτό το χώρο. Ένα γήπεδο ακόμη και 25.000 θα ήταν καταπληκτικό να το είχαμε. Φυσικά και θα προτιμούσα ένα 40.000».

Για την Παιανία: «Κάνουμε συζητήσεις για την αγορά της Παιανίας. Κάνουμε πολλούς συμβιβασμούς, όπως κάνουμε όλοι στην ζωή μας. Συγκρουόμαστε πάρα πολύ».

«Τρίχες η ΓΗΠΕΛ»

Για τη ΓΗΠΕΛ: «Δεν υπάρχουν ευθύνες. Είναι ευθύνη του Βγενόπουλου ότι ανήγαγε σε θέμα την ΓΗΠΕΛ. Τι στο διάολο ευθύνη να αναλάβω όταν δεν υπάρχει; Έχουμε τόσα προβλήματα, να κάνουμε τώρα μια ιστορική αναδρομή δεν έχει νόημα. Αυτά είναι τρίχες».

Ο Βγενόπουλος είχε πει πως θα βάλει 15εκ. αν υπάρξει γραπτή εγγύηση, Σου είχαμε πει κάντο, να εκτεθεί εάν δεν τα βάλει... «Μέχρι σήμερα δεν έχω βρει καμία απαίτηση. Η ΓΗΠΕΛ είναι νεκρή εταιρία. Αν προκύψει κάτι θα το πληρώσω εγώ ρε παιδιά. Ο Βωβός είναι χρεωκοπημένος επιχειρηματίας, δεν υφίσταται. Πλέον υπάρχει η ALPHA BANK. Μαζί τους μιλάω και δεν υπάρχει κάτι. Αν θέλουν να μας το δωρίσουν, να κάνουμε συζήτηση. Ζητάνε από εμάς λεφτά. Γιατί να πάμε στον Βοτανικό. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Να βρούμε καλύτερη περιοχή. Εάν ο κύριος Βγενόπουλος βάλει 7εκ. ή 10, ή όποιος άλλος και να κάνει ότι θέλει. Αλλά δεν υπάρχει κανένας. Φέρτε μου ένα χαρτί να αναλάβω τις εγγυήσεις τις ΓΗΠΕΛ. Βάλτο σε ένα χαρτί άσπρο να στο κάνω. Αν γράψει κάποιος ένα χαρτί με υπογραφή, δεσμεύεται».

Κάντο και αν δεν βάλει τα 15 εκατομμύρια, θα το κανονίσουμε εμείς...«Μακάρι να βρεθεί κάποιος να βάλει περισσότερα χρήματα. Θα το υπογράψω να τελειώνουμε το χαρτί της ΓΗΠΕΛ ρε παιδιά».

Για την Παιανία: «Φαντάζομαι οτι η Παιανία πρέπει να κάνει ένα εκατομμύριο μαζί. Μαζί με τους μισθούς των εργαζόμενων. Έχουμε κάνει προσπάθεια να βρούμε άλλο μέρος. Υπάρχει ένα μεγάλος δήμος της Αττικής, με τον οποίο έχουμε κάνει 2-3 συζητήσεις μαζί τους και η σκέψη είναι να προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε ένα δεύτερο προπονητικό κέντρο εκει. Η Παιανία είναι το καλύτερο προπονητικό κέντρο. Αν μπορέσουμε να την πάρουμε, θα την πάρουμε για να έχει περιουσία ο Παναθηναϊκός. Θα κάνουμε μία συζήτηση με την οικογένεια για να δούμε αν μπορούμε να την πάρουμε. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής ένα χώρο για να βάλουμε τις ακαδημίες και να βγάζουμε παίκτες. Παράλληλα όμως λειτουργεί και ως εναλλακτική λύση, αν κάτι στραβώσει».

Για τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ τον κ. Στάμο:«Εγώ έχω άριστη εικόνα για τον κ. Στάμο. Είναι πολύ βασικός στην προσπάθεια που κάνουμε. Αύριο το πρωί έχουμε πολύ πρωί ραντεβού για να συζητήσουμε και πάλι για την ομάδα και το μπάτζετ. Τον κ. Στάμο τον γνώρισα και τον γνώρισα σταδιακά. Όταν πήγα εκεί πέρα δεν τον ήξερα και δεν του είχα εμπιστοσύνη. Μέσα από την δουλειά του όμως γνώρισε την εμπιστοσύνη μου όπως ο κ. Παρθενόπουλος».

Για την στελέχωση της ΠΑΕ: «Να μου επιτρέψετε να έχω διαφορετική γνώμη και να έχω την γνώση να κρίνω στελέχη. Δεν υπάρχει μιζέρια και καρμιριά στην ΠΑΕ. Ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος προσφέρει δωρεάν τα μπαρ του γηπέδου».

«Συνεργάστηκα με Πατέρα και Βγενόπουλο για το παραμύθι του Τσάκα»

Για τις αγωγές στον Τσάκα: «Οι αγωγές στην Ελλάδα κάνουν 3-4 χρόνια να εκδικαστούν. Έχει γίνει η αγωγή. Στο θέμα του Τσάκα συνεργάστηκα στεγνά με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Η βοήθειά του ήταν σημαντική. Μαζί ήταν και ο Νίκος Πατέρας. Μαζί καταστρώσαμε την στρατηγική και του είπαμε “ωραία μεγάλε, κάνουμε αύξηση μόνο για εσένα 20 εκ. Έλα και βάλτα”. Εμάς όμως μας έκανε κακό γιατί είχαμε άλλα σοβαρά θέματα και εμείς έπρεπε να ασχολούμαστε με αυτό. Συμμετείχαμε σε όλο το... θέατρο, αλλά τον τελειώσαμε. Ο Βγενόπουλος είπαμε να του κάνουμε όλα τα χατίρια για να ξεβρακωθεί».

Για την συνάντηση του Δημήτρη Γόντικα με τον Βλάση Τσάκα, λίγες ημέρες πριν κάνει την εμφάνισή του στα γραφεία της ΠΑΕ και πως ήταν στην διοίκηση: «Ο Γόντικας ήταν πρόεδρος της ομάδας. Έφυγε όταν δεν μπορούσε να αναλάβει τις ευθύνες. Και να έφευγε, ποιος θα ερχόταν... Εγώ ήρθα Μάιο και αυτός είχε παραιτηθεί ήδη».

Για το τί ήταν ο Τσάκας: «Δεν μπορεί να μην είχε κάποια... πλάτη, αλλά ήταν απατεώνας».

Για τον Λουκά Βύντρα και τις διαρροές περί αναξιόπιστων ποδοσφαιριστών, μετά το 3-0 από την Βέροια: «Δεν φταίει ο κόσμος που έφυγε ο Βύντρα από την ομάδα. Δεν θέλω να κάνω σχόλια και κρίσεις για έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι εδώ για να απαντήσει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εγώ που ήμουν άπειρος είδα με μεγάλη καχυποψία το παιχνίδι. Νόμιζα ότι υπήρχε υπονόμευση. Επίσης ο Λουκάς Βύντρα είχε μεγάλο κόστος για την ομάδα. Υπήρχε επίσης έναν κακό κλίμα στα αποδυτήρια. Ο λόγος που χάλασαν οι σχέσεις μου με τον Ρότσα, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ».

Για το πως "τρώνε" έναν προπονητή οι δημοσιογράφοι: Ο Τύπος του Παναθηναϊκός έχει πολλά θέματα. Υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά οι περισσότερες είναι εχθρικές. Η Sportday για παράδειγμα, το Goal αλληθωρίζει. Είχα στείλει ένα φάκελο με όλα τα υπονομευτικά σχόλια για εμένα. Η Πράσινη έχει αλλάξει. Υπάρχουν τα prasinanea, το Leoforos... Ο Παναθηναϊκός για πολλά χρόνια είχε μέσα του την διχόνοια. Αυτά δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη. Υπάρχει ένας συντάκτης που δούλευε στον ΣΚΑΙ και το τί έλεγε για εμένα, δεν λέγετε...».

Για το αν υπάρχουν σύμμαχοι: «Έχουμε κάνει κινήσεις για συμμάχους. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι μαζί μας από το καλοκαίρι. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι».

Για τον Χρήστο Παναγόπουλο και το αν είναι Ολυμπιακός: «Ο Παναγόπουλος μπήκε στο Δ.Σ όταν παραιτήθηκε ως Γόντικας και μπήκε ως επιλαχόν. Το 2011 μεταδίδαμε τον αγώνα στο Καραϊσκάκη, ο Παναγόπουλος είχε πάει στο γήπεδο και βγήκε και είπε οτι έγινε αλλοίωση του αποτελέσματος και επειδή ήταν διευθύνον σύμβουλος του ΣΚΑΙ αποτέλεσε την αφορμή για να τσακωθούμε με τον Μαρινάκη. Ο Παναγόπουλος είναι Παναθηναϊκός».

Για τις σχέσεις του με τον Νικόλα Πατέρα και τον Ανδρέα Βγενόπουλο: «Συστηματική επαφή έχω με τον Νίκο Πατέρα. Με τον Ανδρέα Βγενόπουλος συναντιόμαστε ανά δύο μήνες. Τώρα έχει τρεξίματα».

Έκρηξη Αλαφούζου με Νταμπίζα!

Και το καυτό θέμα, αυτό του Νίκου Νταμπίζα έπεσε στο τραπέζι. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν θέλουν να τον δουν στη Λεωφόρο και εκεί ήρθε η έκρηξη του προέδρου:

«Εγώ πήρα τον Νταμπίζα της Νιουκαστλ και όχι του Ολυμπιακού. Δεν πήρα τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, αλλά αυτόν της Νιουκαστλ που πήγε μετά στην Λάρισα. Αν δεν τον θέλετε να φύγω και εγώ. Αν δεν έχω το δικαίωμα να επιλέγω τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι, τότε να φύγω και εγώ. Έβαλα τα λεφτά μου. Μην λέτε μαλ..ς γ...ω την Π....α μου. Δεν είχα καμία διάθεση να γίνω πρόεδρος. Ήθελα να βοηθήσω. Όταν παίρνω μία απόφαση, την παίρνω μέχρι τέλος.

Εγώ είδα πρώτα τον Λεωνίδα Βόκολο. Συζήτησα με τον Φύσσα, αλλά και για αυτόν ήταν δύσκολο να φύγει από την Εθνική ομάδα. Ζήτησα και από αυτόν γνώμες και δικαιολογίες. Εξετάσαμε την περίπτωση του Νίκου Λυμπερόπουλου. Αν είσαι μάνατζερ δεν μπορείς να είσαι τεχνικός διευθυντής. Ήρθαν αρκετοί ξένοι, αλλά δεν ήθελα ξένους γιατί είχα κακή εμπειρία. Η επιλογή Φάμπρι με αποσταθεροποίησε. Ένα μεσημέρι έφαγα με τον Καραγκούνη και μου είπε ότι ένας έντιμος και και καλός είναι ο Νταμπίζας. Μου είπε βέβαια ότι είναι ο Ολυμπιακός. Ο Γιώργος Καραγκούνης δεν μου είπε πάρε τον Νταμπίζα, γιατί δεν είναι η δουλειά του. Πάνω στην κουβέντα. Μου έδωσε το τηλέφωνό του. Με εντυπωσίασε ο λόγος του και το πόσο μετρημένος είναι, στην φιλοσοφία του πάνω στην ομάδα.

Ο Αναστασίου είναι ένα πολύστροφο άτομο και πιστεύω ότι είναι καλός συνδυασμός. Να φανταστείτε ότι τον Σαραβάκο ο Νταμπίζας μου τον πρότεινε. Εγώ δεν θέλω να φτιάξω έναν μέτριο Πανθηναϊκό ή έναν νέο Ατρόμητο. Θέλω να φτιάξω μία μεγάλη ομάδα. Αν πηγαίναμε σε έναν μέτριο προπονητή οι πιθανότητες είναι λιγότερες. Οι συμβατικές λύσεις, αποφέρουν συμβατικά αποτελέσματα. Ήθελα να βρούμε ανθρώπους που να είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές, να έχουν παίξει σε ευρωπαϊκές ομάδες. Άνθρωποι που μπορούν να τα συνδυάσουν μπορούν να βοηθήσουν να μεγαλουργήσει ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι λύση να πάμε συμβατικά. Πρέπει να γίνουμε αντάρτες....

Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένας ποδοσφαιριστής 21 ετών, που έπαιξε τρία χρόνια σε αυτή την ομάδα και έκανε μεγάλη καριέρα στην Αγγλία, είναι Ολυμπιακός. Δεν είναι Ολυμπιακός. Έχει δημιουργηθεί πίσω από τον Νταμπίζα ένα μύθος. Δεν είναι αυτό το θέμα.

Έχουμε μπερδέψει τους ρόλους μας. Οι οργανωμένοι έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στον Παναθηναϊκό. Στηρίξατε τον Παναθηναϊκό και βάλατε πλάτη. Η διοίκηση αλλιώς σκέφτεται... Δεν γίνεται να κρίνεται με την αγνή Παναθηναϊκή κριτική. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει οτι δεν παίρνω τα ερεθίσματα του κόσμου. Δεν αρνιέται κανείς οτι ο Ολυμπιακός είναι αυτός που ήταν. Έχουν έρθει στα γραφεία μου έχουν πετάξει χειροβομβίδες. Έχουν έρθει στα γραφεία μου. Ολυμπιακοί ήταν, απλά η αστυνομία δεν έχει αρκετά στοιχεία».

Για το αν θα τον κρατήσει μετά τις αντιδράσεις: «Το θεωρώ δεδομένο ότι θα τον γιουχάρουν. Πιστεύω όμως ότι θα είναι από τις λίγες περιπτώσεις που από την δουλειά του θα αποδείξει ότι είχα δίκιο που τον επέλεξα. Έλλειπε γιατί ήταν στο εξωτερικό, μόλις θα γυρίσει θα δώσει μία συνέντευξη».

Για τις αντιδράσεις που υπάρχουν: «Δεν το περίμενα ποτέ αυτό. Οτι δηλαδή, ο κόσμος θα αντιδρούσε έτσι για έναν παίκτη που έπαιξε σε μία αντίπαλη ομάδα για τρία χρόνια και έφυγε στο εξωτερικό και τώρα μετέχει σε τεχνική διοίκηση. Από τα τρία Πρωταθλήματα που έπαιξε, κέρδισαν το 1. Εξηγείστε μου γιατί δεχτήκατε τον Κυράστα; Δεν ήταν ίδια περίπτωση; Δεν έχει πει κανείς πως είναι Παναθηναϊκός. Αλίμονο αν ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να απορροφήσει έναν άνθρωπο που έχει παίξει σε άλλη ομάδα. Λέτε και ξαναλέτε οτι έχει συνεργαστεί με τον Κόκκαλη, αλλά έφυγε από την Ελλάδα. Κάτι λέει αυτό. Και σας ξαναλέω γιατί δεν υπήρξαν αντιδράσεις με τον Κυράστα. Το δέχομαι οτι ο Ολυμπιακός του Κυράστα δεν ήταν τίποτε, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ οτι ο Νταμπίζας έχει κολλήσει τον ιό».

Για το αν θα γελοιοποιηθεί αν χαλάσει την συμφωνία με τον Νταμπίζα: «Ναι, από τη στιγμή που έχει υπάρξει ένα πλάνο και έχουμε συμφωνήσει πάνω σε αυτό».

Για τον Βονόρτα: «Η ομάδα είναι ο Αναστασίου, ο Νταμπίζας, ο Σαραβάκος, ο Βονόρτας, ο Ρούτερ και Βος. Ο Βονόρτας είναι πολύ σοβαρός. Ήταν η μεγαλύτερη και καλύτερη έκπληξη. Τον είχα γνωρίσει στην Αυστρία και μου είχε κάνει θετική εντύπωση. Είναι απίστευτος και έχει μεγάλο μέλλον στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα θα του δώσει πολλές εμπειρίες και τον βλέπω μελλοντικό προπονητή του Παναθηναϊκού».

Για το ποιος θα είναι ο εμπνευστής των νέων παιδιών της ομάδας: «Φυσικά δεν θα είναι ο Νταμπίζας. Ο Σαραβάκος θα είναι. Αυτός είναι που θα εμπνέει τα νέα παιδιά»

«Έχει αρχ... ο Κωνσταντίνου»

Για τον Βασίλη Κωνσταντίνου: «Έχει αρχ...ια και έχει το θάρρος της γνώμης του. Δεν έχω παράπονα από αυτόν. Από τον Ελευθεράκη έχω. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν συγκρουόταν καθόλου. Είναι καλό παιδί».

Για τους Έλληνες προπονητές: «Ο κ.Τσιώλης. Μου τον είχαν προτείνει πολλοί, αλλά είδατε πως φέρθηκε μετά το Κύπελλο. Προσπάθησα να βρω κάτι που να είναι υψηλού επιπέδου. Θέλαμε μία επιλογή που να έχει σχέση με την Ελλάδα γιατί “καήκαμε” από την επιλογή Φερέιρα».

Για το σενάριο Έλληνα επενδυτή από την Ρωσία: «Είχε ψιλοεμφανιστεί κάποιος, πριν από έναν χρόνο, αλλά δεν υπήρξε ποτέ ενδιαφέρον. Μην ξεχνάτε οτι είχε γίνει ανοιχτή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και δεν έχει εμφανιστεί κανένας».

Για την απόφαση ανάκλησης των μηνυμάτων στο Twitter: «Ο Αθλητικός εισαγγελέας ασχολείται μόνο με εμένα»

Για την περίπτωση Φιγκερόα: «Είναι μία περίπτωση που μας ενδιαφέρει. Έχουμε και άλλες δύο, αλλά θέλουμε τον Φιγκερόα. Δεν έχουμε συζητήσει για λεφτά. Αυτό που είπαμε στον μάνατζέρ του είναι οτι το μπάτζετ μας είναι περιορισμένο»

«Δυόροφη Λεωφόρος»



Για το πόσα διαρκείας θα διατεθούν: «Η θύρες 13 και 14 θα γίνουν ένα. Θα δώσουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι οπαδοί μας. Μακάρι να έχουμε όλο το γήπεδο διαρκείας. Γίνεται προσπάθεια να προσθέσουμε δεύτερο όροφο στην Λεωφόρο, στις πλευρικές θύρες. Αυτές θα προσθέσουν 3.500-4000 κόσμο. Με τις πρώτες ενδείξεις θα χρειαστούν 2 εκατομμύρια. Το δεύτερο που κοιτάζουμε είναι βάλουμε γύρω από την Λεωφόρο ένα πλέγμα μεταλλικό που θα αλλάζει χρώματα και θα έχει διαφημιστικά μηνύματα. Θα είναι ωραίο. Θα γίνει μία κούκλα το γήπεδο, αν και είναι παλιό. Μιλάμε με έναν μεγάλο κατασκευαστή».

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Όλα τα διαρκείας, εκτός αν δεν θέλεις, θα γίνεσαι μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Αν κάποιος δεν θέλει, θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 15/7. Έχουμε φτιάξει μία κάρτα μέλους, που η εφετινή θα έχει προνόμια. Θα έχεις δωρεάν εξέταση σε συμβεβλημένα νοσοκομεία. Θα έχει εκπτώσεις σε κινηματογράφους, σε εστιατόρια, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να γυρίσει μέρος των χρημάτων στους οπαδούς μας».

Για το πόσα διαρκείας θα διατεθούν: «Η θύρες 13 και 14 θα γίνουν ένα. Θα δώσουμε όσα εισιτήρια θέλουν οι οπαδοί μας. Μακάρι να έχουμε όλο το γήπεδο διαρκείας. Γίνεται προσπάθεια να προσθέσουμε δεύτερο όροφο στην Λεωφόρο, στις πλευρικές θύρες. Αυτές θα προσθέσουν 3.500-4000 κόσμο. Με τις πρώτες ενδείξεις θα χρειαστούν 2 εκατομμύρια. Το δεύτερο που κοιτάζουμε είναι βάλουμε γύρω από την Λεωφόρο ένα πλέγμα μεταλλικό που θα αλλάζει χρώματα και θα έχει διαφημιστικά μηνύματα. Θα είναι ωραίο. Θα γίνει μία κούκλα το γήπεδο, αν και είναι παλιό. Μιλάμε με έναν μεγάλο κατασκευαστή».

Για τους στόχους της νέας χρονιάς: «Ο Παναθηναϊκός πάντα πρέπει να πηγαίνει για Πρωτάθλημα. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να φτιάξουμε ένα παρα πολύ καλό Παναθηναϊκό. Με τα μέσα που έχουμε, αν ακολουθούσαμε τον ορθόδοξο δρόμο δεν θα τα καταφέρναμε. Εμείς θα βάλουμε νέα παιδιά, δικά μας και θα τους πλαισιώσουμε με παίκτες που θα πάρουμε, αλλά θα έχουν το κάτι ιδιαίτερο. Όλες οι ομάδες των ακαδημιών θα παίζουν το ίδιο σύστημα, 4-3-3».

«Προκατάληψη για την αδειοδότηση»

Για το θέμα της αδειοδότησης: «Είμαι σίγουρος οτι η ΕΠΟ έχει βαθύτατη προκατάληψη κατά του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει και το αν θα φτάσει σε σημείο να παρανομήσει. Εγώ έκανα τις επαφές που έπρεπε και μου είπαν οτι από τη στιγμή που έχω σχέδιο τα έσοδα να καλύπτουν τα έξοδα και όλα τα χρέη είναι ρυθμισμένα, οτι παίρνουμε άδεια. Προσπαθούμε να καλέσουμε μία επιτυχημένη ομάδα, όπως η Ντόρντμουντ, να μας εξηγήσει πως έλυσε τα προβλήματα που είχε και είναι ανάλογα με τα δικά μας. Η Ντόρντμουντ είναι ομάδα που ανήκει στους οπαδούς. Αυτό που προσπαθώ να κάνω στον Παναθηναϊκό Να δημιουργήσουμε ισχυρή βάση από τους οπαδούς μας».

Για την αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννενα:«Αυτό που ξέρω είναι οτι με εμάς είναι εχθρικοί, με εκείνους δεν είναι τόσο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags