Facebook Pixel Το προσωπικό στοίχημα του κ. Μιχαλάκη
| 2013-05-27 10:47:00

Το προσωπικό στοίχημα του κ. Μιχαλάκη

Το προσωπικό στοίχημα του κ. Μιχαλάκη

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα, αυτό της Football League.

Παρατηρούσα καθώς περνούσα. Τα μάτια καρφωμένα στο Ηρακλής - Παναιτωλικός. Την ίδια ώρα στην Τούμπα έπαιζαν ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης για τα πλέι οφ. Κι όμως!

Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα επισφραγίστηκε με τα παιχνίδια - φωτιά της τελευταίας αγωνιστικής. Ήταν τόσες οι ανατροπές μέχρι το τελευταίο σφύριγμα που ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να προβλέψει.

Αρχίζοντας από το γκολ του Γκούρτσια της Παναχαϊκής σε βάρος του ακλόνητου φαβορί Απόλλωνα και καταλήγοντας στο γκολ - λύτρωση για την Καλλονή που πέτυχε ο γερόλυκος Κώτσιος με το οποίο η ομάδα της Λέσβου ευνοήθηκε στην ισοβαθμία και πήρε την απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Δύσκολα μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι η ποιότητα της μπάλας που είδαμε φέτος στην Β΄ Εθνική ήταν εξαιρετική. Ήρθε όμως ο σκληρός συναγωνισμός να κάνει αυτό το πρωτάθλημα το πλέον συναρπαστικό και τις συγκρίσεις με την Σούπερ Λίγκα αναπόφευκτες.

Τα πολλά λεφτά και οι ακριβές μεταγραφές δεν κάνουν κατ' ανάγκη τις μεγάλες ομάδες ούτε εξασφαλίζουν ανταγωνισμό μέχρι τέλους.

Ωστόσο δύο ομάδες που ξόδεψαν πολλά ο Απόλλωνας και η Καλλονή εξασφάλισαν τα δύο εισιτήρια της ανόδου.

Το τρίτο πήρε ο Εργοτέλης των πολλών οικονομικών προβλημάτων αλλά και των συνετών επιλογών που δεν "επέτρεψαν" να διαλυθεί η περσινή ομάδα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου και ο Παναιτωλικός έριξαν πολλά λεφτά στις μεταγραφές του χειμώνα αλλά παρά το δυνατό ντεμαράζ δεν μπήκαν στην τριάδα.

Η Καλλονή γίνεται η πρώτη ομάδα της Λέσβου που θα παίξει στη μεγάλη κατηγορία. Πρόκειται για ένα προσωπικό στοίχημα του χρηματοδότη της ΠΑΕ κ. Μιχαλάκη το οποίο κέρδισε κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Τον θυμάμαι αποκαρδιωμένο να σκέφτεται να τα παρατήσει. Κάνω ξεχωριστή μνεία γιατί δεν πρόκειται για κλασσικό ποδοσφαιρικό παράγοντα. Πρόκειται για άνθρωπο που αγαπάει τον τόπο καταγωγής του και θεώρησε ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να προσφέρει. Η τοπική κοινωνία γνωρίζει ότι το κάνει και με άλλους τρόπους. Γι' αυτό  νομίζω πως ανεξάρτητα με την παραδοσιακή αγάπη στην ομάδα της Μυτιλήνης τον Αιτολικό η ΑΕΚ Λέσβου αξίζει να στηριχτεί από ολόκληρο το νησί...  

Υ.Γ. Τα επεισόδια στο Καυταντζόγλιο και ειδικά στην Λέσβο αμαυρώνουν την εικόνα. Ανεξάρτητα από τις δηλώσεις εκατέρωθεν η αθλητική δικαιωσύνη οφείλει και να επιληφθεί και να τιμωρήσει αυστηρά.

Πηγή: SportDay.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags