Facebook Pixel Η ΑΕΚ είναι το "σπίτι" τους
| 2013-06-04 10:31:00

Η ΑΕΚ είναι το "σπίτι" τους

Η ΑΕΚ είναι το "σπίτι" τους

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες η ΑΕΚ προχώρησε σε τρεις προσθήκες εν όψει της νέας σεζόν. Γεωργέας, Παυλής και Καλογέρης συμφώνησαν να φορούν τα κιτρινόμαυρα για την ερχόμενη σεζόν.

Μολονότι στις τρεις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών υπάρχουν τεράστιες διαφορές, υπάρχει ένα βασικό κοινό γνώρισμα. Αυτό προκύπτει λόγω των στενών συναισθηματικών δεσμών που συνδέουν τη συγκεκριμένη τριπλέτα με την Ενωση.

Σε τόσο έντονο βαθμό, μάλιστα, που πολλές φορές το συναίσθημα για την ΑΕΚ προηγείται της επαγγελματικής σκέψης για το μέλλον τους. Μόνο που έπειτα από τις χθεσινές συμφωνίες παραμένουν σε «κιτρινόμαυρη» λογική. Θα είναι μέλη της ομάδας που θα στηθεί εκ του μηδενός την επόμενη σεζόν και άπαντες περιμένουν να είναι παρόντες στην κατασκευή του νέου γηπέδου. Να μπουν μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, να ζήσουν την Ενωση στην προσπάθεια αναδόμησης. Και ειδικά οι νεότεροι να γίνουν κομμάτια της αναγέννησης και να δουν την ΑΕΚ όπως μόνο την έχουν ονειρευτεί μέχρι τώρα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΥΛΗΣ

«Δεν βλέπω τίποτα. Αν πέσει η ΑΕΚ, σταματάω το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να σκέφτομαι το μέλλον. Θα ήθελα να μου κάνει πρόταση ανανέωσης η ομάδα, γιατί δεν θέλω να φύγω από εδώ». Αυτά έλεγε ο Μιχάλης Παυλής σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής στο «Goal» τα Χριστούγεννα που πέρασαν. Στο διάστημα που μεσολάβησε, παρά την υπερπροσπάθεια του 24χρονου επιθετικού, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αποφύγει το μοιραίο. Αλλά ο Παυλής παραμένει εδώ. Από τη στιγμή που η Ενωση του κατέθεσε πρόταση, του έδειξε πως τον θέλει να είναι κομμάτι της και την επόμενη χρονιά, δεν είχε κανένα ενδοιασμό για να πει το «ναι». Και χθες ολοκληρώθηκε και τυπικά η συμφωνία με την υπογραφή μονοετούς συμφωνίας.

Είναι σαφές πως ο Παυλής διαφέρει κατά πολύ από το τυπικό μοντέλο του Ελληνα ποδοσφαιριστή. Δεν ανήκει σε αυτούς που επιχειρούν να δεθούν με οιαδήποτε φανέλα φορούν, αλλά είναι ξεκάθαρος. Είναι Ενωσίτης, είναι τρελαμένος με την ομάδα, ζει και ονειρεύεται γι' αυτήν. Μένει στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει γεμίσει το κορμί του με τατουάζ για την ΑΕΚ, δεν κρύβει στις κατά καιρούς τοποθετήσεις του πως είναι οπαδός της ομάδας. Είναι πρώτα οπαδός και μετά ποδοσφαριστής, όσο αρνητικό κι αν είναι αυτό στην εξέλιξη της πορείας του.

Ωστόσο, για έναν ποδοσφαιριστή που γαλουχήθηκε με την ΑΕΚ και έμαθε να την αγαπά από την παιδική ηλικία, δεν υπάρχει καμία διάθεση να κρυφτεί. Ο κόσμος ξέρει πώς αισθάνεται. Μέλος της πρώτης ομάδας από το 2006, πάντα δίπλα της με μικρές διακοπές. Ακόμα και όταν δεν ήταν μέλος της, ο Παυλής ήταν εκεί. Στην εξέδρα, μαζί με τους φίλους του, να τραγουδά και να ενισχύει την προσπάθεια της Ενωσης. Τώρα το τραγούδι του θα συνεχίσει να ακούγεται. Μόνο που θα είναι μέσα από τις γραμμές του γηπέδου, παίζοντας στον ρυθμό της «κιτρινόμαυρης» εξέδρας.

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΕΑΣ

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά στην ΑΕΚ επιστρέφει. Επειτα από ένα χρόνο αποχωρισμού, ο Νίκος Γεωργέας αποτελεί ξανά από χθες μέλος της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας. Ο 37χρονος μεσοαμυντικός έρχεται για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα με την οποία συνδέθηκε σε απόλυτο βαθμό σε όλη την περασμένη δεκαετία. Αλλά, κυρίως, για να γίνει κομμάτι στην αναδόμηση της ομάδας που θα επιχειρηθεί. Θα δώσει το στίγμα του εντός και εκτός αποδυτηρίων, θα διορθώσει ένα ιστορικό λάθος του περσινού καλοκαιριού.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στο σπίτι μου. Εκεί που έχω ζήσει τις πιο όμορφες στιγμές της καριέρας μου. Η χρονιά που πέρασε ήταν για την ΑΕΚ η χειρότερη στην ιστορία της. Εγινε, δυστυχώς, αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας μας. Ομως η ΑΕΚ ξεκινάει τώρα από το μηδέν με όραμα για κάτι πολύ μεγάλο. Οπως ταιριάζει στην ένδοξη ιστορία της. Ηθελα να είμαι μέλος της από την πρώτη στιγμή, στα δύσκολα, και να κλείσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα εδώ, στην οικογένειά μου» αρκέστηκε να πει ο Γεωργέας μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Από τον Ιανουάριο του 2001 που φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της ΑΕΚ πέρασαν πολλά χρόνια. Ο Γεωργέας αμφισβητήθηκε, λοιδωρήθηκε, αλλά κατάφερε με το πάθος και τον ενθουσιασμό του να κερδίσει τον κόσμο. Η αυτοθυσία του έμεινε παροιμιώδης, όσες μεταγραφές κι αν γίνονταν κάθε χρόνο, εκείνος ήταν στο τέλος βασικός και αναντικατάστατος. Οι 18 συμμετοχές του πέρυσι με τη Βέροια -κατά κύριο λόγο ως κεντρικό χαφ- επιβεβαίωσαν πως η ΑΕΚ λάθεψε που τον άφησε να φύγει απ' αυτήν. Και τώρα τον βάζει ξανά στην ομάδα για να γίνει σημείο αναφοράς για τη συνέχεια.

ΑΙΝΕΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ

Η περίπτωση του Αινεία Καλογέρη μοιάζει χαρακτηριστική για την ΑΕΚ των περασμένων ετών. Ενας σύλλογος, δηλαδή, που σε αρκετές περιπτώσεις έτρωγε τα παιδιά του, που δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τα ταλέντα που έβγαιναν από τα τμήματα υποδομής ή ακόμα και αν έπαιρναν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα, δεν μπορούσε να τους αξιοποιήσει και να πάρει από αυτούς το μέγιστο δυνατό. Στην κατηγορία αυτών των ποδοσφαιριστών εντάσσεται και ο Αινείας Καλογέρης. Από τα πλέον σπουδαία ταλέντα που ανέδειξε η ΑΕΚ στο τέλος της περασμένης δεκαετίας, αλλά δεν προωθήθηκαν ποτέ για να πάρουν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα.

Η αξία του Καλογέρη φαινόταν στα τμήματα υποδομής, αλλά δεν αξιολογήθηκε σωστά. Μοιραία, άρχισε η περιπλάνησή του στα γήπεδα: Ολυμπιακός Χερσονήσου, Θήβα, δοκιμές στο εξωτερικό και πέρασμα από την ολλανδική Χρόνιγχεν. Το περσινό καλοκαίρι ο Καλογέρης είδε τη μεγάλη ευκαιρία της επιστροφής, να παίξει στην ΑΕΚ, να αγωνιστεί στην ομάδα που αγαπά από μικρό παιδί, να επιβεβαιώσει όσα σπουδαία συνόδευαν το ταλέντο του τα προηγούμενα χρόνια. Στην προετοιμασία, ο Καλογέρης έβγαζε... μάτια. Ηταν με διαφορά ο παίκτης που κέρδιζε τις εντυπώσεις κατά την παραμονή στην Αγγλία και τα φιλικά προετοιμασίας.

Ωστόσο, ο σοβαρός τραυματισμός που υπέστη τον έθεσε νοκ άουτ για όλη τη χρονιά. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός υπέστη ρήξη χιαστού και παρά τις προσπάθειες του Νίκου Πανταζή και των υπόλοιπων μελών του ιατρικού επιτελείου, δεν κατέστη δυνατό να προσφέρει κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Ωστόσο, φέτος είναι έτοιμος να κερδίσει τον χαμένο χρόνο. Η συμφωνία του με την ΑΕΚ έχει τριετή διάρκεια (1+2 χρόνια), ώστε να δείξει προς όλους πως μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Ο Καλογέρης έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει ως εξτρέμ, αλλά όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται υποστηρίζουν πως είναι ακόμα καλύτερος ως δεύτερος επιθετικός. Με άριστη τεχνική, εξαιρετική ντρίπλα, είναι πολύ δυνατός στο ένας εναντίον ενός και παίκτης που αναστατώνει την αντίπαλη άμυνα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags