Facebook Pixel Παγκόσμια εξαίρεση στο ντόπινγκ το ποδόσφαιρο!
| 2013-07-03 20:48:00

Παγκόσμια εξαίρεση στο ντόπινγκ το ποδόσφαιρο!

Παγκόσμια εξαίρεση στο ντόπινγκ το ποδόσφαιρο!

Η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των αντιντόπινγκ ελέγχων την σεζόν που μας πέρασε. Τι βρήκε σε 1500 ελέγχους και τι θα γίνει τη νέα σεζόν;

Και από τα 1.374 ντόπινγκ κοντρόλ της σεζόν 2012-13 στο τσάμπιονς λιγκ και το γιουρόπα λιγκ δεν βρέθηκε κανένα θετικό δείγμα. Μηδέν τοις εκατό το ποσοστό των κρουσμάτων!

Από τους ελέγχους που διεξήχθησαν σε δεκάδες ευρωπαϊκές ομάδες απ’ όλες τις χώρες, στους 813 έγινε και ανάλυση για ερυθροποιητίνη. Ενώ από το 2013-14 θα μπούνε κι έλεγχοι στο αίμα, όπως είχε γίνει και στα Euro του 2008 και του 2012. Ταυτόχρονα, έχει δημιουργηθεί προφίλ ανάλυσης δεικτών, στα πρότυπα άλλων αθλημάτων, για περισσότερους από 900 παίκτες στο διάστημα της τελευταίας τριετίας.

Εδώ, όμως, γεννιέται και η εξής απορία. Αν σε τόσους πράγματι πολλούς ελέγχους που γίνανε στο ποδόσφαιρο και πλησιάζουν τους 1.500 (!!!), δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα για δείγμα, τότε δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

Ή το ποδόσφαιρο αποτελεί την παγκόσμια… εξαίρεση και είναι το μοναδικό πεντακάθαρο άθλημα στην Γη που δεν έχει κανένα πρόβλημα ντόπινγκ (ακόμα και στο… σκάκι ή το… γκολφ υπάρχουν θετικά δείγματα πλέον) ή θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να γίνουν με μεγαλύτερη τεχνογνωσία, έτσι ώστε ενδεχομένως κάποιοι πιο πονηροί να μην ξεφεύγουν. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags