Facebook Pixel 4+8 συμπεράσματα για Ολυμπιακό!
| 2013-08-01 08:48:00

4+8 συμπεράσματα για Ολυμπιακό!

4+8 συμπεράσματα για Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει κάποιες σκόρπιες σκέψεις για τον Ολυμπιακό, όπως τον είδε στη Γερμανία.

Κάποια συμπεράσματα από τα δύο δυνατά φιλικά του Ολυμπιακού στη Γερμανία, με την Στουτγκάρδη (0-0) και με τη Χόφενχαϊμ (1-4)…

• Οι ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές πρέπει να μάθουν να κάνουν πιο εύκολα το λεγόμενο έξυπνο φάουλ. Και γενικά να κάνουν πιο εύκολα φάουλ! Χάνεις την μπάλα Σάμαρη. Εντάξει, λάθος, αλλά αυτό συμβαίνει στο παιχνίδι. Παρά να αφήσεις τον αντίπαλο να κάνει αντεπίθεση, σταμάτησέ τον με φάουλ. Εν ανάγκη τράβηξέ του τη φανέλα. Θα πάρεις την κίτρινη, αλλά θα κόψεις την κόντρα επίθεση και θα γλιτώσεις ένα πιθανό γκολ. Οι Γερμανοί με το που τους περνούσε ένας παίκτης του Ολυμπιακού, αμέσως έκαναν φάουλ…

• Η ομάδα στις στημένες φάσεις μοιάζει ακόμη αδούλευτη. Αμυντικά έφαγε από κόρνερ ένα γκολ από τη Χόφενχαϊμ, ενώ με την Στουτγκάρδη ο Γιαννιώτης με σωτήρια επέμβαση εξ επαφής κράτησε το 0-0 πάλι σε κόρνερ. Επιθετικά, το μόνο που έχουμε δει είναι την κομπίνα να φεύγει η μπάλα στα κόρνερ από τα δεξιά στην απέναντι γωνία της περιοχής, όπου περιμένει ο Μανιάτης για σουτ η, κεφαλιά.

• Οι αμυντικοί δεν παίζουν ακόμη εύκολα το οφσάϊντ. Προφανώς επειδή είναι αρχή και δεν έχουν δέσει μεταξύ τους οι παλιοί με τους καινούργιους (Σαλίνο, Μετζανί).

• Στο πρώτο φιλικό, οι παίκτες του Μίτσελ άφησαν ουκ ολίγες φορές τους Γερμανούς να σουτάρουν από τα 25 μέτρα. Ευτυχώς ο Μέγερι είχε το νου του.

Σε ατομικό επίπεδο…

• Ο Φέϊσα ήταν από τους καλύτερους ερυθρόλευκους, ειδικά με τα ωραία ανοίγματά του, αλλά και με τις καλύψεις που είχε σε συμπαίκτες του. Αλλά χρειάζεται να βελτιωθεί σε κάποιες τοποθετήσεις του έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού (και να μπαίνει ακόμη πιο δυνατά σε κάποιες κόντρες). Το πρώτο ισχύει και για το Λυκογιάννη.
• Ο Μανιάτης βγάζει καλές μπαλιές από θέση μέσα δεξιά. Μπαλιές που έχουν προδιαγραφές για φάσεις.

• Ο Σιόβας χάνει κάποιες εύκολες κεφαλιές σε γεμίσματα, με συνέπεια να βγάζει φάσεις ο αντίπαλος από το πουθενά. Κι ο Σιόβας κι ο Μανωλάς κι ο Αβραάμ κι ο Μετζανί πούλησαν από μία φορά ο καθένας την μπάλα! Κι οι τέσσερις στόπερ! Δεν μπήκε γκολ, αλλά αυτό δεν λέει κάτι... Οι δύο τελευταίοι, πάντως, είχαν και από μία εξαιρετική πάσα στην επίθεση, από θέση δεξιού στόπερ. Κι άλλη μία ο Σιόβας από θέση αριστερού στόπερ.

• Ο Χολέμπας πρέπει κάποια στιγμή να «φτιάξει» το ζήτημα που έχει με τους παίκτες που του βγαίνουν στην πλάτη η, του παίρνουν την εσωτερική. Έχει το πλεονέκτημα του καλού σπριντ, αλλά δεν αρκούν αυτές οι «νίκες» του.

• Ο Τσόρι τη μοιράζει καλά την μπάλα, αλλά στην πιο εύκολη ασίστ που έπρεπε να κάνει, στο Μήτρογλου, την πάτησε.

• Ο Κάμπελ παρότι έπαιξε στο τελευταίο φιλικό μόλις με μία προπόνηση, έβγαλε κάποιες καλές συνεργασίες με τον παίκτη της πλευράς του, το Χολέμπας.

• Η παρουσία του Σάμαρη ψηλώνει την ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Αλλά αυτό θα πρέπει να έχει και αντίκρισμα…πρακτικό. Διότι, στη φάση του 1-0 των Γερμανών, ούτε αυτός, ούτε ο Σιόβας πήραν την κεφαλιά.

• Ο Μήτρογλου το «έχει» να βγαίνει από την περιοχή και να μοιράζει καλά την μπάλα στα πλάγια. Γιατί να μην το κάνει πιο συχνά;
Γενικά οι ενδεκάδες που έβαλε ο Μίτσελ κατά βάση απαρτίστηκαν από τους καλύτερους στην προετοιμασία παίκτες. Ο Φετφατζίδης, ο Σάμαρης κι ο Σιόβας πήραν τη θέση με την παρουσία τους στις προπονήσεις, που ανταμείφθηκαν έτσι από τον Ισπανό.

Η διαφορά στα δύο φιλικά ήταν ότι στο πρώτο οι ερυθρόλευκοι είχαν πιο κοντά τις γραμμές τους κι έπαιξαν πιο σφιχτά-και πάλι όμως από ένα πούλημα της μπάλας (Αβραάμ) κι ένα στημένο, θα μπορούσαν να φάνε δύο γκολ! Στο δεύτερο φιλικό μέχρι το 70’ γενικά δεν ήταν κακοί όσο δείχνει το ως εκείνη την στιγμή 2-0. Το πάλευαν κι ήταν μέσα στο παιχνίδι, με φάσεις κλπ, κλπ. Μετά έφαγαν κι άλλα δύο γκολ σε 5’ και χάλασε πολύ η εικόνα.

Πάλι, όμως, τα γκολ ήταν από πουλήματα (τρία!) και ένα στημένο. Κι αυτό που κύρια έμεινε στο μυαλό μας είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν επιθέσεις, να χάνουν την μπάλα και να τρώνε φάσεις…

Πηγή: Sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags