Facebook Pixel Μα πόσο βλάκες...
| 2013-08-16 20:18:00

Μα πόσο βλάκες...

Μα πόσο βλάκες...

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την ευκαιρία που βρήκαν οι Ολυμπιακοί με την υπόθεση ΠΑΟΚ – Μέταλσιτ, το έγκλημα Βάλνερ και το καθαρό πρωτάθλημα που έχασε η ΑΕΚ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όπως αυτή του ΠΑΟΚ, ενδιαφέρουν έχουν οι συμψηφισμοί. Ευκαιρία βρήκαν οι Ολυμπιακοί να βρούνε πάτημα για το έγκλημα Βάλνερ, τότε που στέρησαν από την ΑΕΚ ένα καθαρό πρωτάθλημα.

Τι σχέση μπορεί να έχει η υπόθεση Μέταλιστ με αυτή του Βάλνερ; Ας τα βάλουμε κάτω λοιπόν.

Ο Ολυμπιακός έχασε από την Καλαμαριά με 1-0, άρα και έδαφος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το κάλυψε και τελικά το πήρε, επειδή ο Βάλνερ είχε αγωνιστεί την ίδια σεζόν σε 3η διαφορετική ομάδα. Ο κανόνας το έλεγε ξεκάθαρα, αλλά η Καλαμαριά δεν έκανε και κανά έγκλημα. Χρησιμοποίησε έναν παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής όχι για ντόπινγκ, ούτε για στημένους αγώνες.

Εννοείται πως σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει ηθικό θέμα, γιατί η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει έναν τίτλο από το τίποτα, ουσιαστικά.

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε έναν τίτλο, αλλά πέρασε μία φάση, όχι γιατί έκανε κάποια καταγγελία, αλλά επειδή κληρώθηκε με μία ομάδα που κατηγορούνταν για στημένο παιχνίδι. Μάλιστα, αν κάνετε έναν κόπο να δείτε το παρακάτω βίντεο, θα διαπιστώσετε πως εκτός των άλλων, οι Ουκρανοί είναι και ηλίθιοι.

 



Αφού είδατε το βίντεο που ανέβασα, θα κατανοήσατε όλοι πως οι άνθρωποι κάνουν και χαβαλέ. Όλο το γήπεδο ξέρει τη μόντα και γελάει.

 

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, το μόνο που έκανε ήταν να εκμεταλλευτεί την συγκυρία. Ναι, κίνησε νομικές διαδικασίες για να κατοχυρωθεί και καλώς έπραξε. Το συνολικό κέρδος του ΠΑΟΚ ακόμη και με αποκλεισμό του από την Σάλκε, μπορεί να φτάσει τα 9εκατ. ευρώ από την παρουσία του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και τους ομίλους του Γιουρόπα, ενώ θα εκτίσει και την ποινή του.

Δηλαδή, πόσο βλάκας μπορεί να είναι κάποιος που πρώτον, θέτει ηθικό θέμα στη περίπτωση του ΠΑΟΚ και δεύτερον συγκρίνει αυτή με την περίπτωση Βάλνερ που κρίθηκε τίτλος.

Από βλάκες άλλο τίποτα σε αυτή τη χώρα. Και ειδικά στα ποδόσφαιρο και τελευταία στα ΜΜΕ του ποδοσφαίρου όπου λόγω χαμηλού κόστους πρότζεκτ γράφει και ο κάθε πικραμένος.

Κλείνω το θέμα που με ενόχλησε και προήλθε από φελλούς και πάμε στο πρωτάθλημα. Ξεκινά αύριο και δεν πρόλαβα να το αναλύσω όσο θα ήθελα στο μυαλό μου. Έχουμε χρόνο πάντως.

Πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ το πρώτο και ακολουθεί μία μεγάλη γκάμα ομάδων που ανήκουν στο ίδιο γκρουπ, με τον Ατρόμητο και την Τρίπολη να υπερέχουν για λίγο και τους Παναθηναϊκό, Ξάνθη, Παναιτωλικό, Απόλλων Σμύρνης, Καλλονή, ΠΑΣ, Βέροια, ΟΦΗ, Πλατανιάς, Λεβαδειακός, να βράζουν πάνω κάτω στο ίδιο καζάνι.

Μάχη για τη σωτηρία θα δώσουν Εργοτέλης, Άρης, Πανιώνιος, Πανθρακικός.

Το μεσαίο γκρουπ, δείχνει ικανό να κάνει ζημιές στους δύο πρώτους γιατί και υπάρχουν καλύτερα ρόστερ από πέρυσι.

Για παράδειγμα, ρόστερ σαν το περυσινό των ΑΕΚ, Άρη και ΌΦΗ όπως ξεκίνησαν τη σεζόν δεν υπάρχει στη Λίγκα. Μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι έδρες. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έχει ομάδα φόβητρο, αλλά στη Λεωφόρο θα κάνει ζημιές, ο Παναιτωλικός έχει και ρόστερ και γήπεδο, ο ΟΦΗ βελτιώθηκε έχει και έδρα, ο Άρης είναι ελαφρώς βελτιωμένος, έχει και τον τρόπο του στο Χαριλάου, η Καλλονή έχει διψασμένο κοινό.

Οι προδιαγραφές που ξεκινά το πρωτάθλημα είναι καλύτερες από πέρυσι, αρκεί να μην τα κάνει μαντάρα η ΕΠΟ.

ΥΓ. Οδηγίες προς πικραμένους. Πρώτον, μαζεύεστε σε σπίτι. Ομοϊδεάτες κυρίως, με στόχο να μπορείτε να συνεννοηθείτε για αυτό που βλέπετε το οποίο μόνο εσείς βλέπετε. Παραγγέλλετε πίτσες και μπύρες όχι χορηγούς Τσάμπιονς λιγκ. Δεν θέλετε να έχετε τίποτα που να σας θυμίζει το νούμερο που ενδέχεται να βάλει στο ταμείο του ο ΠΑΟΚ. Κρατάτε κομποσκοίνι, το πιέζετε δυνατά κάνοντας ευχές. Είστε συγκεντρωμένοι. Προσπαθείτε να αποφύγετε την τελετή έναρξης έτσι ώστε να μη συνδέσετε τον ύμνο του Τσουλου με τον ΠΑΟΚ. Αν είστε και γονείς, στέλνετε τη μάνα με τα παιδιά στο Λούνα Παρκ.

Δεν πρέπει να μάθουν ποτέ τα παιδιά τι έγινε, όπως στον τελικό του 2003 που υπάρχουν σήμερα έφηβοι που πιστεύουν πως τον κέρδισαν.

Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πάρουμε κανά θετικό αποτέλεσμα στη Γερμανία, δύο λεξοτανίλ 6άρια έτοιμα για κατανάλωση. Δε πρέπει να συνδυαστούν με αλκοόλ.

Αυτά για τώρα, έπεται συνέχεια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags