Facebook Pixel Mε την αύρα του Ζλάταν!
| 2013-08-29 20:37:00

Mε την αύρα του Ζλάταν!

Mε την αύρα του Ζλάταν!

H Παρί Σεν Ζερμέν των πολλών αστέρων, με τους Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Εντίνσον Καβάνι μπορούν να τρομάζουν τους πάντες.

Την περσινή σεζόν η Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψε στην κορυφή της Γαλλίας κατακτώντας το πρωτάθλημα και παράλληλα επέστρεψε δυναμικά και στην Ευρώπη καθώς έφτασε ως τους προημιτελικούς του Champions League, όπου αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από την Μπαρτσελόνα. Οι Γάλλοι έχασαν τον Κάρλο Αντσελότι, που αποφάσισε να αποχωρήσει για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης, δίνοντας τη θέση του προπονητή στον Λοράν Μπλαν αλλά δεν έχασαν κανένα σημαντικό ποδοσφαιριστή. Οχι μόνο αυτό αλλά φρόντισαν να ενισχυθούν μάλιστα, ξοδεύοντας για ακόμη ένα καλοκαίρι του κόσμου τα λεφτά.

Οι Παριζιάνοι έκαναν δικό τους τον Εντίνσον Καβάνι για 63 εκατ. ευρώ και έχουν ένα τρομερό επιθετικό δίδυμο με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ενώ έδωσαν άλλα 35 εκατ. ευρώ στη Ρόμα για να πάρουν τον νεαρό Βραζιλιάνο αμυντικό Μαρκίνιος δίπλα στον Τιάγκο Σίλβα. Πλήρης ομάδα σε όλες τις γραμμές, η Παρί μπαίνει στο φετινό Champions League με στόχο να δώσει συνέχεια στην περσινή πορεία της και η λογική λέει ότι δε θα έχει κανένα πρόβλημα στον όμιλο, παίρνοντας την πρώτη θέση. Στον Ολυμπιακό το ξέρουν αυτό και θα περιμένουν από τους Γάλλους να καθαρίσουν και τους αγώνες με τη Μπενφίκα.  

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Το υλικό υπάρχει αλλά η αλλαγή προπονητή έχει επηρεάσει την Παρί καθώς η ομάδα δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη σε αυτά που θέλει ο Λοράν Μπλαν. Αυτό το δείχνουν και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα καθώς έχουν μείνει, μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, στο -4 από την κορυφή. Η Παρί, που κατέκτησε με δυσκολία το Σούπερ Καπ κόντρα στη Μπορντό, άρχισε το πρωτάθλημα με ισοπαλίες κόντρα σε Μπονπελιέ (1-1) και Αζαξιό (1-1), για να νικήσει στη συνέχεια τη Ναντ (2-1).

ΑΣΤΕΡΙ: Στο ρόστερ της Παρί υπάρχουν πολλά. Ο Εντίνσον Καβάνι αποκτήθηκε φέτος και αποτέλεσε τη βόμβα του καλοκαιριού αλλά όσο βρίσκεται στο Παρίσι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, δεν μπορεί να είναι άλλος το πρώτο όνομα. Μιλάμε για τον καλύτερο σέντερ φορ της τελευταίας 10ετίας, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να κρίνει την εξέλιξη οποιουδήποτε αγώνα με μια ενέργεια του. Ο «Ιμπρα» έχει εκθέσει κατά καιρούς πολλούς μεγάλους κεντρικούς αμυντικούς και θα προσπαθήσει φέτος να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του: Να κατακτήσει το Champions League που λείπει από τη συλλογή του.  

ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΕΙ: Με 4-2-2-2 έπαιζε η Παρί επί Αντσελότι, με 4-2-2-2 συνεχίζει και ο Λοράν Μπλαν, ο οποίος σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν αφήνει στον πάγκο τον Μάρκο Βεράτι, που εντυπωσίασε πέρυσι.

                                                                      Σιρίγκου

Ζαλέ                                    Τιάγκο Σίλβα                          Μαρκίνιος (Αλεξ)                      Μάξγουελ

                                         Ματουιντί                       Τιάγκο Μότα

             Λαβέτσι                                                                                             Παστόρε (Μόουρα)

                                                Καβάνι                          Ιμπραΐμοβιτς

ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ: Ο Λοράν Μπλαν... Ο Γάλλος ούτως ή άλλως δεν είναι κάτι το τρομερό ως προπονητής, καλείται τώρα να διαχειριστεί και αποδυτήρια γεμάτα καλοπληρωμένους αστέρες... Οι εμφανίσεις της Παρί στο ξεκίνημα της σεζόν δεν είναι καλές αλλά η λογική λέει ότι όσο περνάει ο καιρός η ομάδα θα βρίσκει ρυθμό. Το θέμα είναι τι λέει και ο Μπλαν, ο οποίος δεν είναι και ό,τι καλύτερο όταν την προηγούμενη σεζόν έχεις Αντσελότι στον πάγκο.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Ολυμπιακός και Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχουν παίξει ποτέ αντίπαλοι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Από εκεί και πέρα, φτωχή είναι η προϊστορία της Παρί με ελληνικές ομάδες καθώς αντιμετώπισε μόνο την ΑΕΚ, στα προημιτελικά του κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1996-97.

Παρί ΣΖ-ΑΕΚ 0-0
ΑΕΚ-Παρί ΣΖ 0-3

Η Παρί δεν έχει παίξει πολλές φορές με ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός όμως έχει πλούσια προϊστορία κόντρα σε ομάδες από τη Γαλλία.

1964 Ολυμπιακός-Λιόν (2-1, 1-4)
1990 Ολυμπιακός-Οσέρ (1-1, 0-0)
1993 Ολυμπιακός-Μονακό (1-0, 0-0)
1995 Ολυμπιακός-Μαρσέιγ (1-2, 0-3)
2002 Ολυμπιακός-Λιλ (1-3, 2-1)
2005 Ολυμπιακός-Μονακό (1-0, 1-2)
2006 Ολυμπιακός-Λιόν (1-4, 1-2)
2009 Ολυμπιακός-Σεντ Ετιέν (1-3, 1-2)
2010 Ολυμπιακός-Μπορντό (0-1, 1-2)
2012 Ολυμπιακός-Μαρσέιγ (0-1, 1-0)
2013 Ολυμπιακός-Μονπελιέ (3-1, 2-1)

ΠΗΓΑΝ: Ματιέ Μποντμέρ (Σεντ Ετιέν, τέλος δανεισμού), Μοχάμεντ Σισοκό (Φιορεντίνα, τέλος δανεισμού), Αντριέν Ραμπιό (Τουλούζ, τέλος δανεισμού), Εντίνσον Καβάνι (Νάπολι), Λούκας Ντιν (Λιλ), Μαρκίνιος (Ρόμα).

ΕΦΥΓΑΝ: Ντέιβιντ Μπέκαμ (τέλος καριέρας), Ρονάν Λε Κρομ (τέλος καριέρας), Σιλβέν Αρμόν (Ρεν), Σιακά Τιενέ (Μονπελιέ), Ζαν Κριστόφ Μπαεμπέκ (Βαλενσιέν, δανεικός), Αλφόνς Αρεόλα (Λανς, δανεικός), Κέβιν Γκαμεϊρό (Σεβίλλη), Γιουσούφ Σαμπαλί (Εβιάν, δανεικός), Ντιέγο Λουγκάνο (Γουέστ Μπρομ), Κλεμόν Σαντόμ (Τουλούζ, δανεικός).

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags