Facebook Pixel «Ευχαριστώ την Ελλάδα, νέο κεφάλαιο η Τουρκία»
| 2013-09-04 21:45:00

«Ευχαριστώ την Ελλάδα, νέο κεφάλαιο η Τουρκία»

«Ευχαριστώ την Ελλάδα, νέο κεφάλαιο η Τουρκία»

Ο Βίκτορ Βιτόλο μίλησε σε σε ισπανική ιστοσελίδα για την απόφαση του να φύγει από τον Παναθηναϊκό, για τη μεταγραφή του στην Ελαζίγκσπορ, αλλά και για την... βοήθεια που πήρε από την χώρα μας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βιτόλο:

- Είσαι ακόμα στην Ελλάδα;

Ναι, μαζεύω τα πράγματα μου και ετοιμάζομαι να πάω στην Τουρκία. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για μένα εκεί. 

- Ποια είναι τα συναισθήματα σου αφήνοντας μια χώρα που συνέβαλε στην καριέρα σου;

Νιώθω μια νοσταλγία. Πέρασα πολύ καλά στην Ελλάδα και ήμουν χαρούμενος για όλο τα χρόνια που ήμουν εδώ. Εδώ οι ομάδες μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω στους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς. Ένιωθα πολύ καλά πάντα, ότι με εκτιμούσαν και ήμουν χαρούμενος. Με κάποιον τρόπο εκπλήρωσα πολλούς στόχους που είχα από την αρχή.

- Πάντα έπαιζες πάνω από 30 παιχνίδια σε κάθε μια από τις τελευταίες σεζόν. Και αυτό εκτιμάται πολύ.

Αυτό σημαίνει ότι όλα πάνε καλά και είμαι στον σωστό δρόμο. Η συχνότητα ήταν κάτι πολύ δύσκολο να το πετύχω επειδή υπήρχαν πολλοί διαφορετικοί προπονητές. Δεν είναι εύκολο να συμβιβάσεις διαφορετικά στιλ παιχνιδιού. Αλλά οι αριθμοί των τελευταίων χρόνων δείχνουν ότι η απόφαση που πήρα να έρθω στην Ελλάδα ήταν απόλυτα σωστή.

- Έχεις άγχος που θα πας σε μια άλλη χώρα ή είσαι αισιόδοξος;

Είμαι με αυτή την αίσθηση πάντα. Είναι σαν μια ομάδα που πρέπει να κερδίσεις ένα επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο στόχος μου είναι να προοδεύσω να πάω μπροστά. Πάω στην Τουρκία σε μια ομάδα με προσδοκίες εκτός από την Φενέρμπαχτσε, την Γαλατάσαραϊ και την Μπεσίκτας που είναι οι μεγάλες. Έκαναν μια μεγάλη δέσμευση μαζί μου και θέλω να τους ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξα. Με ήθελαν από όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα οικονομικά προβλήματα του Παναθηναϊκού και αυτό ήταν το καλύτερο.

- Γιατί;

Όταν κάποιος σου δίνει αριθμούς και φερεγγυότητα θέλεις να συνεχίσεις σε αυτό το επίπεδο. Κάθε παίκτης θέλει να εξελιχθεί και οικονομικά αυτή η προσφορά σε βοηθάει να εξελιχθείς. Το ποδόσφαιρο είναι μια δουλειά και σε αυτό που κάνει η Ελαζίκσπορ είναι πολύ δυνατή.

- Για μια μετγραφή στην Τενερίφη;

Είμαι 29χρονών. Αργά η γρήγορα θέλω να γυρίσω στην Τενερίφη. Όλες οι πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα αλλά αυτή η μεταγραφή δεν αλλάζει τις σκέψεις μου. Απλά δεν μπορούσε να γίνει αυτό το καλοκαίρι. Προσπαθήσαμε αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Η επιθυμία των δύο πλευρών είναι αυτό που μετράει και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα είμαι σπίτι.

- Τι θα σήμαινε για σένα αυτό;

Εκτός από άλλα θα είμαι με την οικογένεια μου μετά από 11 χρόνια.

- Σκέφτεσαι συχνά το συναίσθημα να είσαι πάλι εκεί;

Πολύ συχνά, είμαι παθιασμένος με την Τενερίφη μέχρι θανάτου και είμαι ειλικρινής. Η ομάδα έδωσε το καλύτερο και στην οικογένεια μου και θα είμαι για πάντα ευγνώμον. Σύντομα θα μιλάμε για την επιστροφή μου όταν θα είναι πίσω και θα φοράω την εμφάνιση με τα μπλε και τα άσπρα. Είναι ένας από τους στόχους μου,.

- Το καλοκαίρι μίλησες με τον Μεντίνα;

Με πήρε, μιλήσαμε και τα είπαμε σαν δύο ενήλικες. Στη Τενερίφη επίσης η σχέση μου με την διοίκηση είναι εξαιρετική.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags