Facebook Pixel «Αναστασίου, άλλαξε σύστημα»!
| 2013-09-16 20:29:00

«Αναστασίου, άλλαξε σύστημα»!

«Αναστασίου, άλλαξε σύστημα»!

Ο Γιάννης Γκούμας τονίζει πως ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να παίξει χειρότερα και ως προπονητής πλέον, συμβουλεύει τον Γιάννη Αναστασίου να προχωρήσει σε αλλαγές.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκούμας στον Novasportfm

Για το αμυντικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού: «Το θέμα δεν είναι μόνο η τετράδα της άμυνας. Το πρόβλημα ξεκινάει από το κέντρο. Η ομάδα παίζει με ένα χαφ, με αποτέλεσμα να δέχεται επιθέσεις κατά κύματα από τον άξονα. Το σύστημα αυτό δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό. Ίσως ο κ. Αναστασίου θα πρέπει να αναθεωρήσει. Σαν προπονητής πλέον, βλέπω ότι υπάρχει πρόβλημα στο κέντρο. Πρέπει να παίξει με δυο αμυντικά χαφ, να κλείσει τους χώρους».

Για το πώς περίμενε την ομάδα: «Φανταζόμουν καλύτερο τον Παναθηναϊκό. Αν αναλογιστούμε το μπάτζετ και το υλικό του, νομίζω ότι δεν είναι χειρότερο από της Βέροιας και του Πλατανιά που αντιμετώπισε. Ίσως οι παίκτες δεν έχουν βρει χημεία, επειδή και κάποιοι απ’ αυτούς ήρθαν αργά. Άλλη ομάδα βλέπαμε στα φιλικά και άλλη τώρα. Νομίζω ότι η ομάδα χρειάζεται πίστωση χρόνου και, όπως είπα και πριν, να αλλάξει σύστημα».

Για την εικόνα των παικτών: «Εγώ βλέπω ότι οι πιτσιρικάδες είναι καλύτεροι από τους έμπειρους. Κανονικά εκείνοι θα έπρεπε να πάρουν την ομάδα από το χέρι. Αυτό γίνεται στα δύσκολα. Όταν ο έμπειρος κρύβεται όμως, φυσικό είναι και ο μικρός να μην παίρνει θάρρος. Ας ελπίσουμε ότι είναι θέμα προσαρμογής και χρόνου. Γιατί αν αυτό συνεχιστεί, ο κόσμος θα χάσει την υπομονή του και ο Παναθηναϊκός θα έχει τεράστιο πρόβλημα».

Για το αν περιμένει βελτίωση: «Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός χειρότερος δεν μπορεί να γίνει. Παιχνίδι με παιχνίδι αναγκαστικά θα βελτιωθεί. Χθες ήταν κακός, νωθρός, χωρίς ευκαιρίες. Πόσο χειρότερα να πάει; Θέλω να πιστεύω, γιατί έχω φορέσει αυτή τη φανέλα, ότι θα βελτιωθεί».

Για τη θέση του προπονητή που έχει πλέον στην Πεύκη: «Την Κυριακή ξεκινάει το πρωτάθλημα, παίζουμε με τη Μύκονο. Είναι τα πρώτα μου βήματα ως προπονητής κι έχω δίπλα μου συνεργάτες ικανούς. Με τη δουλειά και την όρεξή μου ελπίζω να με αξιώσει ο Θεός να κάνω καριέρα σε αυτή τη θέση, όπως έκανα και ως ποδοσφαιριστής».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags