Facebook Pixel "Δεν φοβηθήκαμε ως ομάδα"
| 2013-09-18 01:05:00

"Δεν φοβηθήκαμε ως ομάδα"

"Δεν φοβηθήκαμε ως ομάδα"

Ο Λοράν Μπλαν παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε πολλή ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν ένιωσε φόβο σαν ομάδα η Παρί. 

Για το αν είναι ευχαριστημένος από το ματς και το κατά πόσον φοβήθηκε στην διάρκεια του αγώνα: "Βεβαίως είμαι ευχαριστημένος. Εμείς δεν φοβηθήκαμε ως ομάδα. Ο Ολυμπιακός μας δημιούργησε προβλήματα στο πρώτο μέρος, όπως θα μπορούσε να το κάνει σε κάθε άλλη ομάδα στην έδρα του. Εμείς είχαμε την κατοχή της μπάλας. Είπα στους παίκτες μου να βγουν στην επανάληψη και να παίξουν όπως μπορούν και ξέρουν. Ο Ολυμπιακός έβγαλε πολλή ενέργεια στο πρώτο μέρος και μας πίεσε πολύ. Στο δεύτερο όμως έπεσε. Εμείς σταθήκαμε πολύ καλά και πήραμε το αποτέλεσμα".

Για τον άξονα και την αδυναμία δημιουργίας παιχνιδιού, ο Μπλαν είπε: "Όντως είχαμε πρόβλημα στο κέντρο στο πρώτο μέρος γιατί ξεκινούσαμε από πολύ πίσω. Ήμασταν κομμένοι στα δύο. Οι γραμμές ήταν μακριά. Στο δεύτερο μέρος κλείσαμε τις γραμμές, παίξαμε πιο καλά και πήραμε αυτό που θέλαμε".

Αναφερόμενος στη σημασία του πρώτου ματς, τόνισε: "Όντως είχα πει για την σημασία του πρώτου ματς. Από την στιγμή που το κερδίζουμε το δεύτερο γίνεται πιο σημαντικό γιατί πρέπει να πας να το κερδίσεις και αυτό. Είναι πολύ σημαντικό και σου δίνει κουράγιο το να κερδίζεις τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Εμείς κάναμε το παιχνίδι μας στην επανάληψη. Βάλαμε τα γκολ που θέλαμε και νικήσαμε".

Ερωτηθείς αν αυτή η νίκη θα βοηθήσει ψυχολογικά την Παρί ενόψει Μονακό, απάντησε: "Σίγουρα η νίκη θα βοηθήσει ψυχολογικά. Όμως θα προτιμούσα να είχαμε παραπάνω μέρες για ξεκούραση. Το ματς με την Μονακο έρχεται αρκετά νωρίς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο πιο καλά γίνεται".

Σχετικά με τον Μαρκίνιος και την άμυνα της Παρί στο πρώτο μέρος είπε: "Ποτέ δεν φταίει γενικά ένας παίκτης. Για το πρώτο μέρος δεν έφταιγε ο Μαρκίνιος. Όλη η άμυνα ήταν οπισθοχωρημένη. Ο Ολυμπιακός πίεζε και οι γραμμές μας είχαν μεγάλη απόσταση. Απείχε πολύ η άμυνα από την επίθεση. Μην ξεχνάμε πως είναι το πρώτο παιχνίδι στην Ευρώπη. Ο Μαρκίνιος δεν έφταιγε σε κάτι. Είναι ένας παίκτης που δεν ήταν έτοιμος να παίξει 90 λεπτά. Έβαλε ένα γκολ. Δεν φταίει για το τέρμα της ισοφάρισης. Είστε πολύ αυστηρός με τον ποδοσφαιριστή αυτόν".

Όσον αφορά τον Μότα και τις δυσκολίες που είχε στο πρώτο μέρος: "Βλέπετε πολύ αρνητικά τους παίκτες του Ολυμπιακού. Η αμυντική γραμμή ήταν πίσω διότι είχαμε πίεση. Στο δεύτερο μέρος εάν δείτε και τα στατιστικά ο Μότα απελευθερώθηκε, πήρε ευκαιρίες και έβαλε 2 γκολ".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags