Facebook Pixel Ο Μ. Τσόχος γράφει για τον Ντίνγκα: Θα φανεί στην Ευρώπη...
| 2013-09-29 11:45:00

Ο Μ. Τσόχος γράφει για τον Ντίνγκα: Θα φανεί στην Ευρώπη...

Ο Μ. Τσόχος γράφει για τον Ντίνγκα: Θα φανεί στην Ευρώπη...

Αν υπάρχει ένα ματς που δεν μπορείς να κρίνεις την ποιότητα ενός αμυντικού χαφ με ανασταλτικά προσόντα αυτό είναι το Ολυμπιακός - Φωκικός. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Παρά ταύτα και ακόμη κι αν αφήσουμε τελείως στην άκρη το αν ήταν καλός ή κακός ο Ντινγκά στο συγκεκριμένο ματς, μπορούμε να κάνουμε ορισμένες διαπιστώσεις.

Το παιδί είναι το μόνο αμυντικό χαφ που διαθέτει ο Ολυμπιακός με τέτοιου είδους χαρακτηριστικά. Δηλαδή όχι ένα «οκτάρι» που φτιάχνει το παιχνίδι από πίσω, όπως ο Σάμαρης ή ο Μασάντο, αλλά ένα καθαρό «εξάρι» που έχει στο μυαλό του να πρεσάρει, να κλέψει μπάλα, να πιέσει τον αντίπαλο και που φυσικά ξέρει να πηγαίνει και την μπάλα μπροστά, χωρίς όμως να την κουβαλά, όπως σίγουρα μπορεί να κάνει ο Μασάντο και ενδεχομένως ο Σάμαρης.

Ο τρόπος με τον οποίο παίζει ο Ντινγκά είναι τέτοιος που τα προσόντα του θα φανούν κυρίως στα ματς που ο Ολυμπιακός θα δεχτεί και πίεση. Και τέτοια είναι προφανώς περισσότερα αυτά που θα παίξει στην Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Μασάντο δεν θα είναι έτοιμος για το ματς με την Άντερλεχτ λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει, πιστεύω ότι η χρησιμοποίηση του στο αρχική σχήμα στις Βρυξέλλες από τον Μίτσελ είναι σχεδόν επιβεβλημένη.

Ναι ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς θέλει τη νίκη, αλλά κατά την άποψή μου είναι λάθος να ρισκάρει να την πάρει με κόστος να επιτρέψει στην Άντερλεχτ ακόμη και να τον νικήσει. Η ισοπαλία στις Βρυξέλλες δεν είναι καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι καταστροφή. Η ήττα αντίθετα είναι μάλλον καταστροφή...

Ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς απαιτείται να βρει την ισορροπία της διεκδίκησης της νίκης μέχρι το τελευταίο λεπτό, αν χρειαστεί, αλλά με το μικρότερο δυνατό ρίσκο της ήττας και για ένα τέτοιου τύπου ματς, ο Ντινγκά μοιάζει μία πολύ καλή επιλογή για το αρχικό σχήμα.

Και για να μην παρεξηγηθώ, το επαναλαμβάνω όχι γιατί ήταν καλός ή μας έδειξε καλά στοιχεία στο ματς με τον Φωκικό, αλλά γιατί είναι τέτοια η λογική και η συμπεριφορά του στον αγωνιστικό χώρος που για ματς σαν αυτό με την Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες μοιάζει ιδανική περίπτωση...

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags