Facebook Pixel Ματσάρα, τεσσάρα... Απολλωνάρα!
| 2013-09-29 20:09:00

Ματσάρα, τεσσάρα... Απολλωνάρα!

Ματσάρα, τεσσάρα... Απολλωνάρα!

Μετά από ένα φοβερό παιχνίδι, όπου ο Λεβαδειακός προηγήθηκε 0-1 και ισοφάρισε 2-2, ο Απόλλωνας πανηγύρισε την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα με το εντυπωσιακό 4-2 και γκολ των... πρώην Βοιωτών Μπάρκογλου και Κόρμπου.

Πως ξεκίνησαν

Για τον Απόλλωνα, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζόρβας, με τους Βέρτζο, Δεληζήση μπροστά του, τον Χατζηζήση δεξιά και τον Διαμάντη αριστερά. Στον άξονα έπαιξε ο Καμαρά, με τον Κόρμπο δίπλα του και μπροστά τους τον Έγκον σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στην κορυφή ήταν για ακόμα μία φορά ο Πετρόπουλος, με τους Τσιλιγκίρη και Γκουέλα στα φτερά της επίθεσης.

Για τους φιλοξενούμενους, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στρατηλάτης, με τους Μανόλο και Σανγκινέτι μπροστά του και τους Μουλόπουλο, Λυκογιάννη σε δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας. Στον άξονα αγωνίσθηκε ο Κονέ με τον Λαμπρόπουλο και τον Καπό μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μάντζιος, τον οποίο πλαισίωναν οι Ορτέγκα και Κάντζι.

Δυνατά ο Απόλλωνας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν και έδειξαν πως πρόθεσή τους ήταν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα που θα τους δώσει ψυχολογικό πλεονέκτημα. Μετά όμως από λίγα λεπτά, οι παίκτες του Λεβαδειακού όχι μόνο ισορρόπησαν το παιχνίδι, αλλά πήραν τον έλεγχο και έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ.

Κεραυνός από Κονέ

Ότι δεν κατάφεραν να πετύχουν οι συμπαίκτες του νωρίτερα, το πέτυχε τελικά ο Κονέ στο 33' με μία πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ. Ο Ιβοριανός εκτέλεσε πολύ δυνατά, ο Τζόρβας αν και βρήκε την μπάλα, δεν μπόρεσε να την αποτρέψει από την πορεία της και έτσι αυτή κατέληξε στο βάθος της εστίας του, με τον έμπειρο πορτιέρο να έχει μερίδιο ευθύνης.

Ανατροπή η Ταξιαρχία

Ο Απόλλωνας ξύπνησε μετά το γκολ που δέχτηκε και αύξησε ξανά την πίεση, αφού δεν είχε περιθώριο για νέα βαθμολογική απώλεια και πλέον έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Αυτή τη φορά όμως, η πίεση αυτή έφερε καρπούς, καθώς ο Κόρμπος πλήγωσε την πρώην του ομάδα και ισοφάρισε. Ο Έγκον βρήκε ωραία τον Διαμάντη, αυτός σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του Λεβαδειακού και εκεί ο Κόρμπος με προβολή έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Στρατηλάτη.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Λεμονή, με το... καλημέρα στην επανάληψη, η Ταξιαρχία κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μόλις στο 49' και στην πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους, μετά από κόρνερ ο Δεληζήσης νίκησε την αντίπαλη άμυνα στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Τραγικό λάθος και ισοφάριση

Μετά από το τέρμα αυτό, το παιχνίδι άνοιξε ακόμα περισσότερο με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν το τέρμα της ισοφάρισης και τον Απόλλωνα να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που έμεναν στην άμυνα των Βοιωτών. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως αυτή που... χαμογέλασε πρώτη, ήταν η φιλοξενούμενη. Ο Ροτζέιρο, που είχε περάσει στην ανάπαυλα ως αλλαγή, εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας του Απόλλωνα, που μετά από εκτέλεση κόρνερ τον άφησε μόνο του και μέσα από την μικρή περιοχή κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα.

Απάντηση στα λάθη και στα γκολ...

Ο Λεβαδειακός πάντως, αντί να ευχαριστήσει τον Απόλλωνα για το δώρο, φρόντισε να ανταποδώσει με ένα ακόμα μεγαλύτερο λάθος, το οποίο στοίχισε ένα «χαζό» τέρμα. Μόλις τρία λεπτά μετά την ισοφάριση του Ροτζέιρο, ο Βέρτζος έκανε ένα γέμισμα από την σέντρα, ο Μαρτίνεζ άφησε την μπάλα αντί να απομακρύνει, με τον Φαρινόλα να φεύγει στην πλάτη του και με ωραίο πλασέ να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Πίεση και... τέλος

Ο Λεβαδειακός, μετά από αυτή την εξέλιξη, αναγκάστηκε να ρισκάρει, να ανέβει πολύ ψηλά και να ψάξει την ισοφάριση, ενώ ο Λεμονής έριξε στην μάχη και τον Βασιλείου, για να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του. Παρόλα αυτά, οι Βοιωτοί δεν κατάφεραν να πετύχουν τίποτα, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Μπάρκογλου κατάφερε να ρίξει το τελειωτικό χτύπημα και να δώσει στο σκορ διαστάσεις θριάμβου.
 

ΣΚΟΡΕΡ: 41' Κόρμπος, 49' Δεληζήσης, 64' Φαρινόλα, 90+4 Μπάρκογλου / 33' Κονέ, 61' Ροτζέριο Μάρτινς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΔΟΚΑΡΙΑ: 68' Ροτζέριο Μάρτινς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 43' Κόρμπος, 90' Αλβάρεζ / 56' Κονέ, 76' Μουλόπουλος, 90+1 Λυκογιάννης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:

ΑΠΟΛΛΩΝ (Βοσνιάδης): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Διαμάντης, Βέρτζος, Δεληζήσης, Καμαρά, Κόρμπος, Τσιλιγκίρης (46' Φαρινόλα), Πετρόπουλος, Έγκον (62' Μπάρκογλου), Γκουέλα (88' Αλβάρεζ).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Σανγκινέτι, Μαρτίνεθ, Ορτέγκα, Καπό (88' Βασιλείου), Μάντζιος, Καντζί (46' Ροτζέριο Μάρτινς), Λαμπρόπουλος (74' Μπούστο), Κονέ.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags