Facebook Pixel «Μου έλειπε ένας τίτλος με τον ΠΑΟΚ»
| 2013-10-09 17:30:00

«Μου έλειπε ένας τίτλος με τον ΠΑΟΚ»

«Μου έλειπε ένας τίτλος με τον ΠΑΟΚ»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Γιώργος Φωτάκης, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στην Τουρκία για λογαριασμό της Σαλιούφασπορ, μίλησε για τους λόγους που έφυγε από την Ελλάδα, για τις συζητήσεις με τον Δικέφαλο, αλλά και για τα λεφτά που δεν βρήκε.

Αναλυτικά όσα είπε στον Arena:

«Κάθε αρχή και δύσκολη όπως λέει και ο λαός , στην αρχή αντιμετώπισα πολλά προβλήματα καθώς πολλά από τα παιδιά δεν μιλούσαν Αγγλικά και γενικότερα η κατάσταση θυμίζει 50 χρόνια πίσω από την Ελλάδα. Αλλά πλέον τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα εδώ».

Για το αν έχει νοσταλγήσει την Ελλάδα: «Δεν έχω καμία νοσταλγία για την Ελλάδα, από την αρχή αυτός ήταν ο στόχος μου, να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Εδώ με δέχτηκαν με πολύ ωραίο τρόπο, ήταν πολύ φιλικοί προς το πρόσωπο μου και με βοήθησαν πάρα πολύ να προσαρμοστώ καλύτερα».

Για την Σαλιούφασπορ: «Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε μέσα στις δυο πρώτες ομάδες. Είναι μαραθώνιος, είναι πολλές ομάδες και πολλά τα παιχνίδια και υπάρχει πολύ δρόμος ακόμα. Αλλάξαμε και προπονητή μετά από ένα κακό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα μας και είμαστε σε αναζήτηση νέου τεχνικού καθώς τώρα πηγαίνουμε με υπερεσιακό. Η ομάδα λειτουργεί σε επαγγελματικά πλαίσια. Η δεύτερη κατηγορία εδώ δεν έχει καμία σχέση με την δεύτερη κατηγορία στην Ελλάδα, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Μου πρότειναν και ένα πολύ καλό συμβόλαιο οπότε είπα το ναι».

Για τον αν θα ήθελε να αγωνίζεται στην Εθνική: «Εννοείται ότι θα ήθελα να αγωνίζομαι. Για έναν αθλητή είναι τεράστια τιμή να φορά το εθνόσημο. Εγώ πάντα θα είμαι διαθέσιμος για την εθνική και θα είναι μεγάλη μου χαρά να με ξανακαλέσουν. Βέβαια αυτήν την περίοδο είμαι τραυματίας».

Για τον τραυματισμό του: «Θα γυρίσω αύριο στην Τουρκία να κάνω άλλη μια μαγνητική για να δούμε σε τι κατάσταση είναι το πόδι μου».

Για τον ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ πέρασα τέσσερα ωραία χρόνια, ήταν δικιά μου επιλογή να φύγω, άμα δεν είχα πρόταση από το εξωτερικό θα ξεκινούσαν καινούργιες συζητήσεις. Ήδη είχαμε έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αλλά η προτερεώτητα μου ήταν να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Προτάσεις υπήρχαν απλά τα περισσότερα συμβόλαια δεν με κάλυπταν. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα έμενα στον ΠΑΟΚ. Τα 700.000 ευρώ είναι πολλά λεφτά και δεν θα μπορούσα να το βρω στην Ελλάδα. Ήταν μια άκρως επαγγελματική απόφαση. Στην Ευρώπη περάσαμε πολύ ωραίες στιγμές, μου έλειπε έναν τίτλος στον ΠΑΟΚ παρόλο που φτάσαμε πολύ κοντά, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μακάρι να τον πάρουνε φέτος, θα πανηγυρίζω και εγώ μαζί τους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags