Facebook Pixel Τζάμπα το βάλαμε το δεύτερο! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2013-10-15 21:53:00

Τζάμπα το βάλαμε το δεύτερο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τζάμπα το βάλαμε το δεύτερο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το σερί του... 1-0 χάλασε, η Εθνική μας νίκησε 2-0 (Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης) το Λιχτενστάιν, αλλά η Βοσνία δεν... μας έκανε το χατίρι και έτσι πάμε στα μπαράζ για το Μουντιάλ ως ισχυροί. 21 Οκτωβρίου η κλήρωση, 15&19 Νοεμβρίου τα μπαράζ

Το ματσάκι ήταν... κλασικό Εθνικής Ελλάδας, απλά απόψε βάλαμε νωρίς (στο 7`) το γκολ με τον "Σάλπι", μετά δώσαμε για λίγο δικαιώματα, ήταν και το 0-0 στη Λιθουανία και ελπίζαμε. Μόλις το `βαλε ο Ιμπίσεβιτς, στο 82` το `βαλε και ο "Καρα" (μπορεί να χρεωθεί και αυτογκόλ) και τώρα πάμε λοιπόν στα πλέι οφ.

To βάλαμε γρήγορα

Κόντρα στις... συνήθειες μας, προηγηθήκαμε μόλις στο 7` με το ωραίο σε προσπάθεια γκολ του "Σάλπι" και στη συνέχεια, αφού σπαταλήσαμε 1-2 μικροευκαιρίες, χαλαρώσαμε και αφήσαμε το Λιχτενστάιν να πατήσει περιοχή και να απειλήσει. Μάλιστα, ζήτησαν και πέναλτι για χέρι του Σιόβα, αλλά και με το ριπλέι δεν σιγουρεύτηκαμε. 

Μόλις ξεπεράστηκε το 10λεπτο της... βαρεμάρας μας, επανήλθαμε και στο 33` ο Μήτρογλου από καλή θέση έχασε την ευκαιρία για το 2-0. Ο καλύτερος παίχτης της Εθνικής μας (μαζί με τον Χολέμπας), ο Σαλπιγγίδης στο 43` έχασε ευκαιρία για το 2-0, με το ημίχρονο να λήγει στο 1-0. 

Αχ ρε Ιμπίσεβιτς...

Ο Σάμαρης πέρασε στη θέση του "κιτρινισμένου" Κονέ, με την Ελλάδα να έχει πάντα την κατοχή, να παίζει στο μισό γήπεδο, αλλά να μην απειλεί, πλην ενός κακού τελειώματος του Σάλπι στο 55`.

Στο 68` το `βαλε ο Ιμπίσεβιτς και ένα λεπτό μετά μπήκε ο Λάζαρος αντί του Σαμαρά, αλλά το... κακό στη Λιθουανία είχε γίνει.

Το γκολ με φάουλ του "Κάρα" (ή αυτογκόλ του Γέλε, διαλέγετε και παίρνετε!) ανέβασε λίγο την ψυχολογία μας, παρά τα κακά... μαντάτα από τη Λιθουανία. Κυνηγήσαμε και ένα τρίτο, δεν το καταφέραμε και τώρα πάμε μπαράζ...

ΣΚΟΡΕΡ: 7' Σαλπιγγίδης, 81' Καραγκούνης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λίμπορ Κόβαρικ (Τσεχία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 10' Κονέ, 52' Σαλπιγγίδης - 69' Μπουγκμέιερ, 76' Ερλ, 78' Στόκλασα

ΑΠΟΒΟΛΕΣ:

ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ:

ΔΟΚΑΡΙΑ:

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Βύντρα, Χολέμπας, Κατσουράνης, Σιόβας, Τζιόλης, Κονέ (46' Σάμαρης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (69' Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (86' Αθανασιάδης).

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (Ρενέ Πάουριτς): Γιέλε, Ντέιβιντ Χάσλερ, Μπούργκεϊερ, Κάουφμαν, Έρλ, Ματίας Κρίστεν, Στόκλασα, Αντρέας Κρίστεν (82' Ερν), Νίκολας Χάσλερ, Ποβλερίνο, Βίιζερ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags