Facebook Pixel Συνεργασία Ολυμπιακού-UNICEF για δύο χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2013-10-21 16:07:00

Συνεργασία Ολυμπιακού-UNICEF για δύο χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεργασία Ολυμπιακού-UNICEF για δύο χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός και η UNICEF παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στην αίθουσα του V'Ammos στο «Γ. Καραϊσκάκης», την συνεργασία τους η οποία θα είναι για δύο χρόνια.

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου βρέθηκαν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης, Κριστιάν Καρεμπέ και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef, Λάμπρος Κανελλόπουλος.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή κίνηση, που όπως τόνισε ο πρόεδρος του οργανισμού, ο κ. Κανελλόπουλος χαρακτηριστικά: «Ο Ολυμπιακός μαζί με την Μπαρτσελόνα είναι πρωτοπόροι προς αυτή την κατεύθυνση».

"Στόχος της συνεργασίας είναι η συγκέντρωση χρημάτων και η ευαισθητοποίηση του κοινού στην Ελλάδα και παγκοσμίως, για την εκστρατεία της UNICEF με τίτλο «100% Campaign» για την ανοσοποίηση παιδιών στα οποία δεν φτάνουν τα σύγχρονα προγράμματα εμβολιασμών", όπως αναφέρει η ΠΑΕ Ολυμπιακός με κείμενό της στην επίσημη ιστοσελίδα της.

"1,5 εκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί με εμβολιασμό. Αυτό σημαίνει ένα παιδί κάθε 20 δευτερόλεπτα. Περίπου 20 τοις εκατό όλων των παιδιών δεν υποβάλλονται στα βασικά εμβόλια, διότι η φτώχεια, οι συγκρούσεις, οι ελλιπείς υποδομές ή οι περιορισμένες δυνάμεις των κυβερνήσεων καθιστούν δύσκολη την κάλυψή τους. Η εκστρατεία «100% Campaign» έχει στόχο να εξασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά σε δυσπρόσιτες περιοχές θα λαμβάνουν τα σωτήρια εμβόλια.

Γνωρίζοντας ότι η UNICEF προσφέρει εμβόλια που σώζουν ζωές σε περισσότερα παιδιά από κάθε άλλη οργάνωση, η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και τη συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία «100% Campaign», τοποθετώντας το λογότυπο της UNICEF στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της και θέτοντας ως στόχο τη συγκέντρωση 2 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, κάτι που ισοδυναμεί με τη διάσωση 50.000 παιδιών", αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Από την ίδρυση του Συλλόγου μας το 1925, ο Ολυμπιακός ως ποδοσφαιρική ομάδα εκπροσωπεί μια ιδέα, ένα κίνημα, μια δέσμη αξιών που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, ωσάν να ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας. Αυτές είναι οι αξίες πάνω στις οποίες θέλουμε να βασίσουμε τη νέα μας συνεργασία με τη UNICEF», είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και συνέχισε: «Είμαστε πάντα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, και πλέον με τη UNICEF στο πλευρό μας, μπορούμε να επιτύχουμε κάτι πολύ σημαντικό για εμάς, δηλαδή να βάλουμε ως προτεραιότητα μας την ευημερία των παιδιών του κόσμου!»

«Η UNICEF είναι περήφανη που συνεργάζεται με την ΠΑΕ Ολυμπιακός έτσι ώστε να ενισχυθεί η φωνή της UNICEF για τα παιδιά του κόσμου, να μάθουν τα εκατομμύρια των φιλάθλων ότι μπορούν να βοηθήσουν να σώσουμε τις ζωές ευάλωτων παιδιών και να συγκεντρώσουμε ένα τόσο απαραίτητο ποσό προκειμένου να καλύψουμε όλα τα παιδιά με τα βασικά εμβόλια», είπε η Leila Pakkala, Διευθύντρια της UNICEF για την Συγκέντρωση Ιδιωτικών Πόρων και Συνεργασιών.

«Η συμμαχία μεταξύ Ολυμπιακού και UNICEF αποτελεί ένα ορόσημο για την ανθρωπιστική δράση της UNICEF Ελλάδος», είπε ο κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF.

«Θα μας δώσει τη δυνατότητα να κινηθούμε πιο γρήγορα σε ότι αφορά την προστασία παιδικών ζωών, της προώθησης των παιδικών δικαιωμάτων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και της συμβολής στην προστασία των παιδιών παγκοσμίως. Δίνουμε ελπίδα σε χιλιάδες παιδιά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags