Facebook Pixel Πριν το ντέρμπι, αγγίζει το ...Εργο-τέλειο! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2013-10-30 21:00:00

Πριν το ντέρμπι, αγγίζει το ...Εργο-τέλειο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν το ντέρμπι, αγγίζει το ...Εργο-τέλειο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα καλύτερα φετινά του ο Παναθηναϊκός. Με Μπεργκ νίκησε για 2η φορά σε πέντε μέρες τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο (1-0), πέρασε στους "16" του Κυπέλλου και πάει με φουλ ψυχολογία για Ολυμπιακό.

Την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός με 2 νίκες κόντρα στον Εργοτέλη, καθώς μετά το 2-1 της Λεωφόρου, επικράτησε και στην Κρήτη σήμερα 1-0 με τέρμα του Μάρκους Μπεργκ στο 49'.

Η νίκη αυτή, που θα μπορούσε να είχε και μεγαλύτερο σκορ, ανεβάζει στα ύψη την ψυχολογία των «πρασίνων» λίγα 24ωρα πριν το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό.

Κουτρουμπής έβγαζε, Κλωναρίδης έχανε...

Ο Εργοτέλης ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έπαιζε με αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή του. Οι Κρητικοί μέχρι το 20΄ πάταγαν καλύτερα, πίεζαν την άμυνα των «πρασίνων» με κάποιες σέντρες, ενώ απείλησαν με δύο καλά σουτ των Πελέ και Μπαντιμπαγκά. Μετά το πέρας του 20λεπου όμως, οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμούς, ισορρόπησαν το κέντρο και κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί και στην επίθεση. Στο 25' ο Κλωναρίδης με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 32' ο Κουτρουμπής σούταρε σε κενή εστία έξω από την περιοχή, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.

Έτσι λοιπόν, το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0, με τον Παναθηναϊκό στα τελευταία λεπτά να βελτιώνει κάπως την αμυντική του λειτουργία και τον Κουτρουμπή στο 45' να γλιτώνει από βέβαιο γκολ το «τριφύλλι», όταν με τάκλιν πρόλαβε τον Διαμαντάκο πριν σουτάρει από πολύ κοντά.


Καθάρισε ο Μπεγκ και έχασε... το άχαστο!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, καθώς μόλις στο 49' ο... συνήθης ύποπτος Μάρκους Μπεγκ έκανε το 0-1! Ο Πράνιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σουηδός επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σε μία φάση όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν χωρίς να έχουν δίκιο για φάουλ. Το γκολ αυτό ουσιαστικά... τελείωσε το ματς, καθώς ο Εργοτέλης ήθελε πλέον δύο τέρματα για να πάει το παιχνίδι στην παράταση. Οι Κρητικοί στα επόμενα λεπτά κυκλοφορου΄σαν καλύτερα την μπάλα και έψαξαν το γκολ με κάποια σουτ του Πελέ, όμως ο Κοτσόλης ήταν σταθερός και δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Στην αντίπερα όχθη, το «τριφύλλι» παίζοντας έξυπνα στην επίθεση θα μπορούσε να είχε πετύχει και ένα δεύτερο γκολ είτε στην φάση του 69', όπου ο Κλωναρίδης αμαρκάριστος από το πέναλτι... πέτυχε αντίπαλο, είτε στα... άχαστα του Μπεγκ! Ο Σουηδός στο 81' αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ μετά από ασίστ του Καρέλη, ενώ στο 87' έχασε το κοντρόλ από τα δύο μέτρα. Έτσι λοιπόν, το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου, τρεις μέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Ρέντζας (74’ Βερπακόφσκις), Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Κοζορώνης (64’ Αναστασάκος) , Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Χαλκιαδάκης (79’ Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Κοιλιάρας, Γιοβάνοβιτς, Καρντόσο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Πράνιτς (80’ Μαρινάκης), Αμπεΐντ (60’ Ζέκα), Κλωναρίδης (71’ Καρέλης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Ατζαγκούν, Φιγκερόα, Χουχούμης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags