Facebook Pixel Δώστε τους βραβείο για το Fair Play της χρονιάς! (ΦΩΤΟ)
| 2013-11-19 10:00:00

Δώστε τους βραβείο για το Fair Play της χρονιάς! (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Δώστε τους βραβείο για το Fair Play της χρονιάς! (ΦΩΤΟ)

Πολύ δυνατή και μοναδική στιγμή, όπως αυτές που γεννάει ο υγιής αθλητισμός, έλαβε χώρα σε ελληνικό ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αυτή η κίνηση αξίζει και πρέπει να βραβευθεί.

Ταξιδεύουμε στην όμορφη Φιγαλεία της Ηλείας. Ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στον τοπικό Απόλλωνα και τη Θύελλα Καταραχίου.

Το παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη και ξαφνικά όλοι "παγώνουν" από τον σοβαρό τραυματισμό του Πλάκα, ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων. Δεν είναι πλάκα... 

Ο παίκτης σφαδάζει από τους πόνους. Το μαρκάρισμα του αντιπάλου ήταν βίαιο και ο παίκτης, μετά την απότομη προσγείωση στο έδαφος, "τσάκισε" τον αστράγαλό του.

Ευτυχώς, για αγώνα ερασιτεχνικού επιπέδου, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον παίκτη, ο οποίος, όμως, μετά τον τραυματισμό του, ήταν αδύνατον να περπατήσει.

Φορείο -τι περίεργο!- στο γήπεδο δεν υπήρχε... Έτσι, δύο αντίπαλοι ποδοσφαιριστές, της Θύελλας Καταραχίου, ο Αλέξης Καλογερόπουλος και ο Γιάννης Σταθόπουλος, αποφάσισαν να πάρουν αγκαλιά τον τραυματία για να τον βγάλουν εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η πολύ δυνατή, ξεχωριστή και άκρως συγκινητική στιγμή καταχειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο που αναγνώρισε την ενέργεια αποθέωση του αυθεντικού Fair Play. Μία κίνηση που σπανίζει, όχι μόνο στα ελληνικά γήπεδα αλλά και σ΄ αυτά του εξωτερικού.

Μία όμορφη στιγμή που αξίζει και πρέπει να βραβευθεί γιατί ανέδειξε αυτό που μόνο ο υγιής αθλητισμός μπορεί να κάνει σε τόσο έντονο βαθμό: Το πνεύμα του "ευ αγωνίζεσθαι".

Το μοναδικό στιγμιότυπο καταγράφηκε από τον φακό της DeepGreece.com 


                         

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags