Facebook Pixel Έσκασε η πρώτη "μεταγραφή" στον Ολυμπιακό!
| 2013-11-23 10:00:00

Έσκασε η πρώτη "μεταγραφή" στον Ολυμπιακό!

Έσκασε η πρώτη "μεταγραφή" στον Ολυμπιακό!

Μπορεί να έχουμε ακόμα Νοέμβριο, αλλά ο Ολυμπακός έκανε ήδη την πρώτη του προσθήκη και ο Μίτσελ απέκτησε ένα ακόμα πολύτιμο "όπλο" στη "φαρέτρα" του.

Ήταν 8 Αυγούστου όταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωνε επίσημα την απόκτηση, με κανονική μεταγραφή, του Μιγκέλ Τόρες από τη Χετάφε

Έπρεπε, όμως, να περάσουν 3,5 μήνες(!) από τότε για να κάνει ο Ισπανός αμυντικός το ντεμπούτο του σε "ερυθρόλευκη" αποστολή.

Δεν είναι ψέμα. Ο Μιγκέλ Τόρες είναι πλέον στη διάθεση του Μίτσελ για τον αγώνα με τον Πανθρακικό αποτελώντας στην ουσία την πρώτη χειμερινή μεταγραφή των νταμπλούχων Ελλάδας. Και το λέμε αυτό από την άποψη ότι ο παίκτης ήταν εκτός πλάνων και ήρθε, πια, η στιγμή να δώσει ακόμα μία λύση στον προπονητή του για το κέντρο, αλλά και για τα άκρα, της άμυνας.

Οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού κορυφώνονται σε όλες τις διοργανώσεις και η επιστροφή του Τόρες στη δράση έρχεται την καλύτερη στιγμή προκειμένου ο Μίτσελ να έχει ένα ακόμα πολύτιμο "όπλο" στη "φαρέτρα" του.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το δίδυμο Μανωλά Σιόβα δεν έχει αλλάξει από την αρχή της χρονιάς και ο 27χρονος Ισπανός θα μπορεί να δώσει πολύτιμες ανάσες στους δύο διεθνείς στόπερ που έχει καταπονηθεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Εθνική.

Ο δεύτερος, μάλιστα, έβγαλε πρόβλημα τραυματισμού στο τελευταίο ματς της Ελλάδας με τη Ρουμανία και ήδη απαιτείται μία επιπλέον λύση για το κέντρο της άμυνας τη στιγμή που ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι εμφανές ότι δεν έχει επανέλθει στο 100%, ενώ ο Μεντζανί δεν υπολογίζεται για βασική επιλογή.

Ο Μιγκέλ Τόρες, λοιπόν, μετά από πολύμηνη απουσία, επανέρχεται στα γήπεδα και φαίνεται να είναι έτοιμος να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Είτε ως στόπερ, είτε ως ακραίος, αφού μπορεί η αριστερή πτέρυγα να μοιάζει πλήρης με Χολέμπας Μπονγκ, αλλά η δεξιά ίσως να χρειάζεται ενδυνάμωση με το δίδυμο Σαλίνο Παπάζογλου.

Ο 27χρονος Ισπανός, άλλωστε, γνωρίζει τη θέση και μπορεί να προσφέρει ακόμα στα άκρα. Έχει μεγάλη εμπειρία από το ισπανικό πρωτάθλημα και ο Μίτσελ τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια αφού τον γνωρίζει πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στη Χετάφε (2009-2011).

Ο Μιγκέλ Τόρες αποτελεί, άλλωστε, προσωπική μεταγραφή του προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε ζήτησε την απόκτησή του το καλοκαίρι από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και είχε εγγυηθεί στον πρόεδρο της ομάδας για την αξία του. Όπως είχε κάνει και για έναν ακόμα παίκτη, τον Ρομπέρτο, ο οποίος του "έχει βγει" και με το παραπάνω. 

Ο Μίτσελ όλον αυτόν τον καιρό περίμενε πώς και πώς τον συμπατριώτη του να επιστρέψει στη δράση γερός και δυνατός και πλέον αναμένεται να του δώσει ευκαιρίες. Δικό του "παιδί" είναι και θα τον στηρίξει. Γι΄ αυτό επιμένουμε να λέμε για την πρώτη "μεταγραφή" του Ολυμπιακού, έστω κι αν αυτή προέρχεται εκ των έσω.

Πάντως, το μόνο βέβαιο είναι ότι Μιγκέλ Τόρες θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Είναι περισσότερο από μισό χρόνο παροπλισμένος και θα είναι δύσκολο να μπει κατευθείαν στα βαθιά και να πιάσει το ρυθμό μιας φορμαρισμένης ομάδας που ρολάρει καλά στο γήπεδο. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Μίτσελ και μένει να δούμε αν ο Ισπανός, που έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι ξέρει να διαχειρίζεται άριστα το "ερυθρόλευκο" ρόστερ, θα το κερδίσει.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags