Facebook Pixel Μπορεί ο Μήτρογλου να βάλει το γκολ του Καβάνι;
Ποδόσφαιρο
| 2013-11-28 11:00:00

Μπορεί ο Μήτρογλου να βάλει το γκολ του Καβάνι;

Μπορεί ο Μήτρογλου να βάλει το γκολ του Καβάνι;

Ποιoι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θέλουν ακόμα πολλή δουλειά και ποιο ήταν το μεγάλο λάθος του Μίτσελ κόντρα στην Παρί; Φοβερή ανάλυση Αλέφαντου στον σκύλο!

Θα πω τα καλά, θα πω και τα λάθη. Το στήσιμο αυτό του Ολυμπιακού στην έναρξη του ματς δεν του βγήκε με τον Χολέμπας μπροστά από τον Μπονγκ. Ο Μπονγκ είχε δείξει και από προηγούμενα ματς ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αμυντικά δεν στέκεται καλά, τρώει ντρίμπλες. Στο α΄ ημίχρονο η Παρί είχε μεγάλη κατοχή, τα χαφ του Ολυμπιακού έδειχναν ότι υπολείπονται σε ταχύτητα, όσο έπαιζε η Παρί με 11 παίκτες είχε τη μεγάλη κατοχή της μπάλας. Κι έκανε ρήγματα από την πλευρά του Μπονγκ.

Έτσι μπήκε και το γκολ, με αδράνεια βέβαια επιπλέον των δύο στόπερ του Ολυμπιακού που είχαν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και τους έπιασε στον ύπνο ο Ιμπραήμοβιτς με το ξεπέταγμά του. Πάντως ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο έβγαλε φάσεις με το χάρισμα που έχει στο ξεμαρκάρισμα ο Μήτρογλου, βρέθηκε σε 4 φάσεις για γκολ ο Μήτρογλου, κέρδισε και ένα πέναλτι που ήταν πέναλτι έτσι όπως το είδα.

Το λάθος το μεγάλο έγινε με την αλλαγή του Σαλίνο. Μπορεί μεν να βγήκε ο Λαβέτσι από την πλευρά του λόγω της αποβολής του Βεράτι, αλλά τι πάει να πει ότι δεν είχε λόγο ύπαρξης ο Σαλίνο μετά την αλλαγή του Λαβέτσι. Πάτε καλά όποιοι τα λέτε αυτά; Εγώ να σας το αντιστρέψω και να σας πω ότι αφού βγήκε ο Λαβέτσι, θα είχε μεγαλύτερη άνεση ο Σαλίνο να ανεβαίνει περισσότερο και να κάνει ρήγματα από τα δεξιά. Όσοι βλέπουν ποδόσφαιρο, ξέρουν ότι ο Σαλίνο ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο α΄ ημίχρονο.

Ο πιο γρήγορος ήταν ο Σαλίνο, μπορούσε να κοντραριστεί με ολόκληρο Λαβέτσι στις ταχύτητες, ενώ όταν πέρασε ο Μανιάτης δεξί μπακ, φαινόταν ότι υπολείπεται σε ταχύτητα, μην ξεχνάμε και πώς έφαγε το δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός. Σε μια άλλη φάση ο Ματουιντί τον έκανε να φαίνεται πολύ αργός, αγκομαχούσε και δεν τον προλάβαινε.

Ο Σαλίνο δεν έβγαινε αλλαγή με τίποτα σε αυτό το ματς, λάθος αλλαγή ήταν αυτή. Θες να βάλεις μέσα τον Τσόρι; Σωστά κάνεις, σωστή η σκέψη σου. Μη βγάλεις τον Σαλίνο που είναι ο καλύτερος παίκτης σου, βγάλε τον Σάμαρη ή τον Μανιάτη. Χαφ θες να βάλεις και χαφ να βγάλεις. Γιατί περνάς τον Μανιάτη δεξί μπακ και βγάζεις τον Σαλίνο. Για να τα έχεις καλά με τους Έλληνες; Άδικη ήταν αυτή η αλλαγή. Αφού βγάζεις τον Μανιάτη από τα χαφ για να τον πας μπακ στη θέση του Σαλίνο, το πιο σωστό θα ήταν να βγάλεις τον Μανιάτη από τον αγώνα και να κρατήσεις στο ματς τον Σαλίνο.

Η άλλη αλλαγή με τον Βάις στη θέση του Μπονγκ όπου γύρισε πίσω τον Χολέμπας, ήταν σωστή. Ο Μπονγκ είπαμε δεν τράβαγε. Ο Χολέμπας έπαιξε καλύτερα εκεί. Όμως ο Βάις τα έχω ξαναπεί δείχνει ότι κάποιο πρόβλημα έχει στο μυαλό του…

Ο Μανωλάς πηδάει στον ουρανό, έχει κάνει έξτρα δουλειά εκτός προπονήσεων με το θείο του τον Στέλιο Μανωλά και με ειδικό προπονητή στίβου -όπως μου λέει ο Σινάνογλου- είναι αυτά που έχω συμβουλέψει άλλους νέους παίκτες, να σκιστούν στην έξτρα δουλειά με πρωταθλητές στίβου για να βελτιώσουν έκρηξη, την ταχύτητα, το άλμα. Φτιάχνονται αυτά, βελτιώνονται, μπορείς να κατεβάσεις τους χρόνους σου. Τα έχω δει στην πράξη.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραία στο Παρίσι, έκανε περήφανο τον κόσμο του, απλώς επισημαίνω ορισμένα λάθη που τον έκαναν να φύγει ηττημένος. Λάθος ήταν και η τακτική μετά το 1-1. Είστε ισόπαλοι μέσα στο Παρίσι, δεν σας αρέσει; Βλέπετε μάλιστα ότι η Παρί κάθεται πίσω, σας δίνει χώρο, κοιτάει να αμυνθεί, δεν περιμένετε ότι θα σας δαγκώσει στην κόντρα; Πώς την πατάτε έτσι και της δίνετε τόσο χώρο;

Δεν επιτρέπεται να είσαι 1-1 μέσα στο Παρίσι και να τρως γκολ στην κόντρα από τη γηπεδούχο Παρί! Πήγε να τα πάρει όλα ο Μίτσελ και τελικά δεν πήρε τίποτα. Είδαμε τον Μπλαν ότι μέχρι και τρίτο στόπερ έριξε στο ματς αλλαγή, τον Μαρκίνιος! Τρίτο στόπερ στην έδρα του με τον Ολυμπιακό! Ούτε ντροπές, ούτε τίποτα. Τον Ιμπραϊμοβιτς τον έκανε αλλαγή. Τακτική κυνική και ρεαλιστική.

Εσύ ως Ολυμπιακός πώς παίζεις στα τελευταία λεπτά με ένα στιλ "όσα βάλουμε και όσα φάμε", με αποτέλεσμα να σε βρει ανοικτό στο πέλαγος ο Καβάνι και να σου το καρφώσει. Για πλάκα μπορούσες να την κρατήσεις την ισοπαλία με αυτήν την Παρί έτσι όπως έπαιζε, αν ήσουν πιο προσεκτικός πίσω. Έκανε πολύ καλό ματς ο Ολυμπιακός και ήταν κρίμα που ηττήθηκε, την άξιζε την ισοπαλία.

Είδα Τσάμπιονς Λιγκ την Ατλέτικο, με 7 παίκτες βασικούς απόντες ήταν πάλι εξαιρετική. Άριστος στην τακτική ο Σιμεόνε, από πέρσι με είχε κερδίσει αυτός ο προπονητής. Με 4 πίσω και ένα μαύρο κόφτη μπροστά τους, μπροστά 3 χαφ, το 4-3-3 το έκανε 4-1-4-1, αλλά με τον έξω δεξιά να έρχεται προς τα χαφ, και τον έξω αριστερά να είναι πιο προωθημένος.

Φισέκια. Σε περιμένουν στη σέντρα προς την άμυνά τους και εκεί αρχίζει το γερό μαρκάρισμα, κτίζονται ωραία και σου παίρνουν την μπάλα για να φύγουνε μπροστά σαν βολίδες. Και δεν φεύγουν όπως να ΄ναι, φεύγουν με τακτική να κλίνουν όλοι προς τα μέσα! Στον άξονα ακολουθούν πάντα 2 χαφ και πλαισιώνουν τον κυνηγό, με αποτέλεσμα να βγαίνουν 3 στην καρδιά.

Σε αυτό το στιλ της Ατλέτικο παίζει και η Ντόρτμουντ, κλειδί είναι τα πολύ γρήγορα χαφ, έχουν ταχύτητα στα χαφ και τέχνη, αυτό είναι και το ατού της Άρσεναλ. Αυτές τις ομάδες μου αρέσει να βλέπω. Όχι με αργοκαρούτες στο κέντρο. Θα δείτε ότι η Ατλέτικο θα καθαρίσει και μεγάλα ονόματα που θα συναντήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ στη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός θα περάσει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτό το είπα καιρό πριν, θα τη νικήσει εδώ την Άντερλεχτ. Με ανησυχεί πάντως ο τραυματισμός του Μήτρογλου.

Θέλουν προσγείωση τώρα και να κάτσουν να δουλέψουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, να κλείσουν τα αυτιά τους στη μεταγραφολογία. Έχουν πολλές αδυναμίες που πρέπει να βελτιώσουν. Και ο Μήτρογλου και ο Μανωλάς και ο Σάμαρης και ο Σιόβας, θέλουν δουλειά στις αδυναμίες τους.

Να δει ο Μήτρογλου το γκολ του Καβάνι, το πώς έφυγε στο χώρο. Αυτό μπορεί να το κάνει; Έχει αδυναμία εκεί. Μέσα στην περιοχή, εντάξει, είναι καταπληκτικός, το έχω πει 100 φορές ότι στην περιοχή είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Με την τεχνική που έχει στην απαλλαγή και την εκτέλεση. Την κίνηση όμως του Καβάνι στο δεύτερο γκολ, μπορεί να δουλέψει να την πλησιάσει; Θέλει δουλειά ο Μήτρογλου, θέλει δουλειά ο Μανωλάς, θέλει δουλειά ο Σιόβας, θέλει δουλειά ο Σάμαρης. Μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα και σκέφτονται μεταγραφές. Στον Ολυμπιακό παίζουν.

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags