Facebook Pixel Η νοοτροπία, οι δηλώσεις Αναστασίου και ο... ΠΑΣ
| 2013-12-02 22:26:00

Η νοοτροπία, οι δηλώσεις Αναστασίου και ο... ΠΑΣ

Η νοοτροπία, οι δηλώσεις Αναστασίου και ο... ΠΑΣ

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για το λάθος του Γιάννη Αναστασίου και εξηγεί τι συνέβη στην γκέλα με τον Απόλλωνα. Διαβάστε τις απορίες του για τον Παναθηναϊκό στα Υστερόγραφα...

Είναι πραγματικά από τις φορές που ένα στραβό αποτέλεσμα, μπορεί να σου δώσει μαθήματα και να σε κάνει να δει αδυναμίες και προβλήματα. Με σκοπό να τα αντιμετωπίσεις φυσικά και όχι να τα προσπεράσεις.

Ήταν τελικά κακός ο Παναθηναϊκός - έστω στο δεύτερο ημίχρονο- στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα;
Ήταν πραγματικά καλός -έστω στο πρώτο ημίχρονο- όπως ειπώθηκε;
Για μένα ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο.

Η εξέλιξη του σκορ ήταν αυτή που δημιούργησε αυτή την απλουστευτική ποδοσφαιρικά αντίληψη για το παιχνίδι.
Δηλαδή βάλαμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, άρα ήμασταν καλοί, δεχθήκαμε την ισοφάριση στο δεύτερο και δεν μπορέσαμε να ξαναπάρουμε κεφάλι στο σκορ, άρα ήμασταν κακοί.
Αυτό είναι παντοπωλείο που όλα πάνε με το κιλό και μάλιστα αφήνουμε και βερεσέδια εποχές που είναι και όχι ποδοσφαιρική προσέγγιση και ακόμα περισσότερο ανάλυση.

Κι ούτε αν θέλετε ήταν θέμα νοοτροπίας όπως βγήκε "ομαδικώς' μετά το παιχνίδι και όπως είπε πρώτος ο Αναστασίου στις δηλώσεις του.
Καθώς η νοοτροπία δεν είναι κάτι που... μεταλλάσσεται και αλλάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι ή και από μέρα σε μέρα.
Η νοοτροπία είναι κάτι, που μια ομάδα την κατακτάει βήμα-βήμα και όχι κάτι που την έχει με τον Άρη την χάνει με την Βέροια, την ξαναποκτάει με τα Γιάννινα και την ξαναχάνει με τον Απόλλωνα.

Κι ούτε γίνεται παραμονές του αγώνα στην κεντρική του συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι, ο Αναστασίου να εκτιμάει ότι το κέρδος της μέχρι τώρα πορείας του Παναθηναϊκού είναι η νοοτροπία που έχουν αποκτήσει οι παίκτες του και την επόμενη μετά από ένα άτυχο αποτέλεσμα να λέει ότι κάποιοι παίκτες μου δεν έδειξαν σωστή νοοτροπία.
Εκείνο λοιπόν που πρέπει να καταλάβουν όλοι στον Παναθηναϊκό, με πρώτο το ίδιο του το ποδοσφαιρικό τμήμα και την τεχνική του ηγεσία, είναι ότι μιλάμε πάντα για μια νέα ομάδα, που ακόμα δεν έχει κατακτήσει όχι απλά μια νοοτροπία, αλλά και ένα στοιχειώδες στιλ παιχνιδιού και αντίδρασης μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Κι αυτό είναι που φέρνει τα σκαμπανεβάσματα από αγώνα σε αγώνα, τα ανάλογα αποτελέσματα, καθώς και το ότι όλα του τα παιχνίδια είναι συνεχώς στο κόκκινο και εξαρτιούνται σε μεγάλο από την εξέλιξη της φάσης της στιγμής ή από την επιτυχία ή όχι μιας ατομικής προσπάθειας.
Αντί λοιπόν σε κάθε ματς να τα ρίχνουμε όλα στην μαχητικότητα και στην νοοτροπία που ανάλογα με το αποτέλεσμα, σε κάποια τάχουμε και σε κάποια δεν τάχουμε, καλύτερα να κάτσουμε να δούμε αντικειμενικά και ποδοσφαιρικά την όλη κατάσταση.

ΥΓ 1 Το περίεργο δεν είναι που ο Αναστασίου δεν τοποθετήθηκε σχετικά. Το περίεργο είναι που κανείς δεν σκέφτηκε να τον ρωτήσει, τι όνειρο είδε ξαφνικά παραμονές του αγώνα και έβαλε στην ενδεκάδα τον Κοτσόλη αντί του Καπίνο. Όχι πως αυτό έφταιξε -μόνο- για την ισοπαλία, αλλά γενικότερα, αν μη τι άλλο από... περιέργεια.

ΥΓ 2 Έτσι όπως παίζει ο Παναθηναϊκός, ειδικά όταν λείπει ο Ζέκα, δεν γίνεται να μην ξεκινάει ο Ατζαγκούν και να ξεκινάει ο Αμπέίντ.

ΥΓ.3 Κάποια στιγμή επίσης, θα πρέπει να μάθουμε πως έφαγε ξαφνικά το σκοτάδι τόσο τον Ρισβάνη όσο και τον Ντίνα. Και δεν το λέω γιατί οι συγκεκριμένοι βγάζουν τόσο πολύ μάτια σε σχέση με αυτούς που παίζουν αυτή την στιγμή στις θέσεις τους, αλλά έτσι για ενημέρωση. Αν είναι δηλαδή θέμα αγωνιστικό, επιλογής, τραυματισμού ή τρέχει κάτι άλλο με αυτούς τους δύο συγκεκριμένα.


ΥΓ 4 Είναι προφανές ότι αυτή η ιστορία με την... χειραγώγηση του αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα μπάζει από παντού και δεν μπορεί να σταθεί σοβαρά. Δεν είναι όμως εκεί το θέμα.
Αλλά είναι στα αντανακλαστικά του Παναθηναϊκού έτσι όπως έχουν φανεί μέχρι τώρα πάνω στο θέμα. Η ιστορία ή το θέμα αν προτιμάτε, μπορεί να είναι αστείο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η αντιμετώπισή του δεν πρέπει νάναι σοβαρή.
Ίσα-ίσα που ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι πολύ σοβαρός και επιθετικός στην αντιμετώπιση του όλου θέματος. Να ζητήσει δηλαδή εδώ και τώρα, όχι μόνο να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα, αλλά να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία όσων έπαιξαν με το όνομα και την ιστορία του.
Δεν ξέρω πόσοι το καταλαβαίνουν και πόσο λειτουργούν μέσα τους τα όποια Παναθηναϊκά αντανακλαστικά διαθέτουν, αλλά η άμεση και αποφασιστική αντίδραση στο συγκεκριμένο θέμα, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από μια ανακοίνωση για την διαιτησία κόντρα στον τελευταίο της βαθμολογίας, ή διάφορες κατά καιρούς... άμεσες και έντονες αντιδράσεις για θέματα που αποτελούν στην κυριολεξία... ψύλλου πήδημα, μπροστά σ' αυτό το προσβλητικό από κάθε άποψη θέμα που έσκασε και εμπεριέχει το όνομα του Παναθηναϊκού μέσα.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags