Facebook Pixel «Συντάσσομαι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό»
| 2013-12-04 18:58:00

«Συντάσσομαι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό»

«Συντάσσομαι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη πορεία του Απόλλωνα, στην απόφαση του ΠΑΟΚ και του Παναθηναικού να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια αλλά και στο γεγονός πως ακόμα δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την μεγάλη κατηγορία.

Aναλυτικά είπε:
Για την εικόνα του Απόλλωνα Σμύρνης τη φετινή χρονιά:
“Είμαι απογοητευμένος από τα αποτελέσματα καθώς περίμενα να είμαστε κάπως καλύτερα. Αυτό δε σημαίνει πως δε θα παλέψουμε στον δεύτερο γύρο για την παραμονή μας στη κατηγορία”.
Για την κατάσταση στη Σούπερ Λιγκ:“Για την διαιτησία όλοι μιλάνε και θα μιλάνε. Όταν όμως δε παίζεις το ποδόσφαιρο που πρέπει δεν έχεις δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι για την διαιτησία. Σαφώς δεν είμαι ευχαριστημένος από την Σούπερ Λίγκ καθώς θεωρώ πως προστατεύει τον προϊόν της”.
Για την στάση που κρατάνε οι μεγαλομέτοχοι:Ο κ. Μωραλης είναι εκεί κάθε μέρα και κάνει αυτό που θεωρεί σωστό. Οι μεγαλομέτοχοι των ομάδων που είναι και τι κάνουν; Από την μια πλευρά φωνάζουμε και από την άλλη δε πάμε. Δε μπορούμε να λέμε να αναλάβει κάποιος άλλος όταν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από αυτούς που διακυβεύουν τα λεφτά τους. Βλέποντας αυτή την κατάσταση σκέφτομαι να σταματήσω να πηγαίνω και εγώ στις συνεδριάσεις της Σούπερ Λιγκ. Δε βλέπω τις ομάδες να είναι έτοιμες για αλλαγή. Όλες οι ομάδες ψηφίζουν αυτό που τους συμφέρει. Ο Απόλλωνας δε το κάνει αυτό και φάνηκε στη ψηφοφορία για τον υποβιβασμό. Εμείς δε ψηφήσαμε να πέσουν δύο ομάδες αλλά λευκό”.
Για το αν συντάσσεται υπέρ της απόφασης του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια:
“Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός προσφεύγουν στα δικαστήρια για μια απόφαση που την καταψήφισε ο Απόλλωνας ενώ αυτών των δύο η στάση δεν ήταν ξεκάθαρη. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν αυτό τώρα αυτές οι δύο ομάδες όταν δεν είχαν πάρει ξεκάθαρα θέση. Εμείς ήμασταν πολύ ξεκάθαροι και είχαμε αναλύσει και τους λόγους που διαφωνούσαμε.
Οι λόγοι δε δημοσιεύθηκαν ποτέ και αυτό δε μου φάνηκε σωστό. Μπορεί να μην έχουμε πολύ κόσμο και να είμαστε μια νεόφωτιστη ομάδα όμως θα έπρεπε να μας φέρονται πιο σωστά. Εμείς είπαμε ότι από την ώρα που ο νόμος ορίζεις το ποιος είναι ποιος νομικά δε μπορούμε να το αλλάζουμε. Είναι ξεκάθαρο ότι διαφωνούμε με την πολιτική διαμαρτυρίας και σάτιρας που κάνει ο Παναθηναϊκός αλλά δε μπορούμε να τον τιμωρήσουμε επειδή θεωρούμε πως ο ΣΚΑΙ είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι σα να λέμε ότι επειδή φοράει ο Βελλής τιράντες όποιος άλλος φοράει θα δέχεται ποινή 5 βαθμών. Αυτό νομικά απλά δεν στέκει. Για εμένα ήταν μια φωτογραφική διάταξή”.
Για το πραγματικό πρόβλημα της Σούπερ Λιγκ: ” Το πραγματικό πρόβλημα είναι το γεγονός πως δε ξέρουμε πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν. Έχω Άγγλο προπονητή και δε μπορούσε να το πιστέψει όταν του είπαν πως δε γνωρίζαμε ακριβώς των αριθμό των ομάδων που θα ανέβουν και θα πέσουν κατηγορία.Έχει μεγάλο δίκαιο η Ξάνθη για την ανακοίνωση της. Εμείς όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα γνωρίζαμε πως θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες. Δε θα στενοχωρηθώ αν υποβιβαστούν δύο ομάδες αλλά δεν μπορώ να το θεωρήσω σωστό και δίκαιο. Απορώ για τη στάση κάποιον ομάδων εκτός από την Ξάνθη. Αυτή η πολύ ησυχία σίγουρα με κάνει να ανησυχώ”.
Για την στάση της ΕΠΟ: “Η ΕΠΟ λέει πως είναι αναρμόδια αλλά δε μπορεί να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο.Τα πάει θαυμάσια με την Εθνική αλλά με τα υπόλοιπα η δε θέλει να ασχολείται η ασχολείται υπογείως. Είναι ντροπή να συζητάμε για αυτό το θέμα ακόμα”.
Αν η στάση του Απόλλωνα Σμύρνης παραμένει η ίδια:“Η θέση της ομάδας μας δεν αλλάζει. Έχω τη αίσθηση ότι το ίδιο καταστατικό της Σούπερ Λιγκ λέει πως άμα κάποιες ομάδες αντιβαίνουν στις αποφάσεις της, οι τα μόνα αρμόδια δικαστήρια είναι τα πολιτικά. Σαφώς δε θα εναντιωθώ σε μια στάση την οποία πρώτα από όλα εμείς την είχαμε. Αλλά και πάλι επαναλαμβάνω πως δεν είναι αυτό το πρόβλημα αυτή τη στιγμή”.
Για το αντιμετωπίζει τον θεσμό του κυπέλλου ο Απόλλωνας:“Φαντάζομαι ότι ο προπονητής θα κάνει διαχείριση υλικού στο παιχνίδι του κυπέλου με τη Νίκη Βόλου. Εγώ πιστεύω πως με όποιον τρόπο και να παίζεις, πρέπει να πας να κερδίσεις. Έχουμε έναν Άγγλο προπονητή και αυτοί βλέπουν αλλιώς το κύπελλο”.
Αν θα καταφέρει ο Απόλλωνας να παραμείνει στη πρώτη η κατηγορία:“Θα κάνουμε αγώνα να μην υποβιβαστούμε. Στο τέλος όμως κάποιες ομάδες υποβιβάζονται. Αν είμαστε μια από αυτές τις ομάδες πρέπει να το δεχτούμε”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags